به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،سال ۲۰۰۳ بود که شرکت خودروساز کرهای کیا (Kia) شاسیبلند سورنتو (Sorento) را با پیشرانهی ۶ سیلندر V. شکل ۳.۵ لیتری هیوندای به قدرت ۱۹۲ اسب بخار در بازار جهانی عرضه کرد. نسل اول سورنتو که درحقیقت اولین و آخرین نسل از سورنتوی شاسیبلند بود، در سالهای ۲۰۰۷ و ۲۰۰۹ دو فیسلیفت دریافت کرد.
برخلاف نسل اول، سورنتو در نسل دوم (۲۰۰۹) شاسی یکپارچه را کنار گذاشت، وارد کلاس خودروهای کراساور سایز متوسط شد و نمایندهای شایسته جهت نمایش زبان طراحی کیا لقب گرفت. سال ۲۰۱۴ نسل سوم سورنتو پلتفرم خود را با مینیون کیا کارنیوال (سدونا) به اشتراک گذاشت و مجوز ورود به باشگاه پرافتخار ایمنترین کراساورهای بازار جهانی را به دست آورد.
کیا اکنون برای مدلهای ۲۰۱۷ کراس اوور محبوب خود یعنی سورنتو، ویژگیهای جدیدی، چون سازگاری با سیستمهای کارپلی اپل و اندروی گوگل را درنظر گرفته است. این کراس اوور پرفروش با مجموعهای از تجهیزات پیشرفته که درتریمهای پایینتر نیز در دسترس خواهند بود، میخواهد همچنان یکی از گزینههای جدی این کلاس باقی بماند.
از ویژگیهای ایمنی اضافی سورنتو باید به ترمزهای مستقل اضطراری، کروز کنترل هوشمند پیشرفته، هشدار برخورد از جلو، هشدار ترافیک از عقب، تابش دینامیکی چراغها و ... است که بدون هیچ هزینه اضافی در مدل SLX وجود خواهند داشت. این مدل رده بالا در نسخه دیفرانسیل جلو با قیمت ۴۳۹۰۰ دلار و در نسخه جفت دیفرانسیل با قیمت ۴۵۷۰۰ دلار به فروش گذاشته میشود.
تأمین انرژی مدلهای L. و LX با همان موتور ۲.۴ لیتری چهار سیلندر خطی صورت میگیرد که خروجی آن ۱۸۵ اسب بخار و گشتاور آن ۲۴۱ نیوتن متر میباشد. مصرف سوخت این مدلها در نسخه دیفرانسیل جلو به ترتیب در شهر، بزرگراه و حالت ترکیبی ۱۱.۲ و ۸.۴ و ۹.۸ لیتر خواهد بود. مصرف سوخت نسخه دو دیفرانسیل هم ۱۱.۲ و ۹.۴ و ۱۰.۷ لیتر تخمین زده شده است.
نسخه EX با یک موتور چهار سیلندر ۲.۰ لیتری توربو ارائه میشود که ۲۴۰ اسب بخار قدرت و ۳۵۳ نیوتن متر گشتاور دارد. طبق تخمین EPA این مدل هم ۱۰.۲، ۸.۷ و ۱۱.۸ لیتر سوخت مصرف میکند. بالاترین مدل سورنتو هم از موتوری شش سیلندر V. شکل به حجم ۳.۳ لیتر سود میبرد که ۲۹۰ اسب بخار قدرت و ۳۴۲ نیوتن متر گشتاور دارد. مصرف سوخت این مدل در نسخه دو دیفرانسیل در شهر ۱۳.۱ لیتر و در بزرگراه ۹.۴ لیتر و به صورت ترکیبی ۱۱.۲ لیتر اعلام شده است.
قیمت ارزانترین نسخه سورنتو که همانا مدل دیفرانسیل جلوی سری L. با موتور ۲.۴ لیتری است، ۲۵۴۰۰ دلار میباشد. قیمت مدلهای شش سیلندر از ۲۹ هزار دلار شروع میشود. قیمت پایه مدل توربو هم از ۳۱ هزار دلار آغاز میگردد.
قسمت داخلی این خودرو در دو رنگ ارائه شده و آنقدر زیبا هستند و حس خوبی را منتقل میکنند که حتما با دیدن آن آرزوی تجربه یک مسافرت دلنشین با این شاسی بلند را خواهید کرد. کار با نمایشگر این خودرو به دلیل استفاده از کلیدهای بزرگ و فونت ساده بسیار جذاب شده است. صندلیهای عقب نیز به سادگی قابل تنظیم هستند و این امکان وجود دارد که از فضای بار کم کنید و همان مقدار فضا را به ردیف پشتی صندلی اختصاص دهید تا سرنشینان از فضای بیشتر لذت ببرند.
رینگهای آلیاژی، چراغهای جلو خودکار بعلاوه چراغهای گوشهبین ایستایی، مه شکن، دیلایت LED، پاور ویندوز یک بار لمسی، ۳ عدد پریز ۱۲ ولتی، دو عدد پورت USB، سیستم اطلاعات و سرگرمی مجهز به صفحه نمایشگر ۷ اینچی، ناوبری ماهوارهای و سیستم تنظیم دوگانه دمای کابین به همراه دریچههای هواکش مجزا برای سرنشینان ردیفهای دوم و سوم.
همچنین کیا سورنتو به فکر ایمنی سرنشینان خود نیز هست و بدین منظور از امکاناتی به شرح زیر بهره میبرد:
ایربگهای جلو، جانبی و پردهای، ترمز ABS، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی، سیستم مدیریت پایداری وسیله نقلیه، سیستم کمکی شروع به حرکت از روی تپه، چراغ هشدار نبستن کمربند ایمنی برای تمام صندلیها، حسگرهای پارک در قسمت جلو و عقب خودرو، دوربین دید عقب و قفل اتوماتیک دربها بر مبنای حسگر سرعت.
باوجود امکانات گسترده بکار گرفته شده در سورنتوی GT-Line، در مقایسه با نسخههای پرچمدار مزدا CX-۹ و تویوتا kluger علیرغم فضای کمتر، از حدود ۵ تا ۱۰ هزار دلار (AUD) بهای پایینتری برخوردار است.
این اتومبیل توانمندی خود را مدیون پیشرانه ۲.۲ لیتری توربودیزل چهار سیلندر است که در کلیه سورنتوهای چهارچرخ محرک AWD مشترک است. توان خروجی این موتور برابر ۱۹۷ اسب بخار و گشتاور آن ۴۴۱Nm بوده که در دور موتورهای ۱۷۵۰ تا ۲۷۵۰ پدید میآید. اگر مایل به دانستن میزان تشنگی این خودرو به ازای طی مسیر صد کیلومتری هستید، بایستی بدانید که به ۷.۸ لیتر سوخت برای پیمودن مسیر ۱۰۰ کیلومتری توسط این خودرو نیاز دارید.
ویژگی مفید در کیا وجود سیستم Dynamax است که در این روش بر اساس شرایط جاده و توزیع نیرو جداگانه به هرچرخ و تقسیم توان بر روی هر چرخ انجام میشود. کنترل لغزش در هر چرخی باعث ایجاد نیروی Traction بیشتر میشود و سنسورهایی بر روی هر چرخی وجود دارند که نیروی Traction را لحظه به لحظه پایش میکنند.
در نهایت بایستی به اطلاع شما عزیزان برسانیم که این نسخه از سورنتو نسبت به نسل قبلی چه از نظر کیفیت کابین، سطح تکنولوژی و یا میزان کاربردی بودن، پیشرفت زیادی داشته، اما مواردی نظیر عملکرد نسبتاً ناخوشایند ترمزها، صندلیهای کوچک ردیف سوم و فقدان اپل کارپلی و اندرویداتو میتوانند بهمثابه نقاطی سیاه در کارنامه سفید این خودرو ثبت گردند. همچنین اگر بهطور منظم از هر هفت صندلی خودرو استفاده مینمایید، مزدا CX-۹ و تویوتا هایلندر (در بازار استرالیا Kluger) گزینههای مناسبتری خواهند بود.
انتهای پیام/