سیدابوالحسن فیروزآبادی تأکید کرد که اینستاگرام پلتفرمی ویترینی است که با هنجار‌های ما مطابق نیست و هر حرکتی که با هنجار‌ها و ارزش‌های ما مطابقت نداشته باشد، خطرناک است.


به گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان،  سیدابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی شب گذشته با حضور در برنامه تیتر امشب گفت: وضعیت فضای مجازی از نظر پیام‌رسان‌ها یکی از حساس‌ترین بخش‌ها است. در کشور‌ها پیام رسان‌های اجتماعی ۵۰ درصد فضای رسانه‌ای کشور‌ها را به خود اختصاص داده اند و در پیام رسان‌های اجتماعی مردم پیام رسان هستند. در کشور ما از نظر پردازش اطلاعات کاربران فعالی داریم. در برخی پیام رسان‌ها فالور میلیونی داریم فقط نکته نگران کننده پلت فرم‌ها یا سکوهاست که هنوز بخش قابل توجهی از آنچه مردم ایران در روی آن پیام رسانی می‌کنند در سکو‌های پیام رسان خارجی قرار می‌گیرد. برخی پیام رسان‌ها حمایت شده اند، اما برخی مانند سکوی روبیکا توانمند بوده و به هیچ عنوان حمایت نشده و بیش از ۲۵ میلیون نفر از مردم از آن استفاده می‌کنند. پیام رسان بله نیز در اطلاع رسانی در حوزه کار‌های بانکی و زوار فعال بوده است بنابراین در یک حرکت پایدار و رو به جلو در حوزه پیام رسان‌ها را شاهد هستیم.

اینستاگرام با هنجار‌های ما مطابق نیست/ اجازه نمی‌دهیم نظام رسانه‌ای ما در سکو‌های خارجی شکل گیرد/ شکل‌گیری مشابه‌های اینستاگرام و تلگرام در کشور تا ۲ سال آینده/ فضای مجازی نیازمند حمایت دولت است

نمونه داخلی سکو‌هایی مثل اینستاگرام، تلگرام و....، تا دو سال آینده فعال خواهد شد

وی درباره بومی شدن پلتفرم‌ها گفت: پلتفرم‌ها در اکثر نقاط دنیا حوزه رسانه و اقتصادی شده اند و بخش بزرگی از اقتصاد دنیا بر روی پلتفرم شکل خواهد گرفت. در کشور ما پلتفرم‌های مختلف اطلاعات بانکی و حمل و نقل، آموزشی و بهداشتی خوبی داریم که در کشور ما خوشبختانه پلتفرم‌ها به خوبی شکل گرفته اند. تعداد سکو‌هایی که در این حوزه فعال هستند به خوبی با هم رقابت می‌کنند و ایجاد اشتغال کرده اند اما در حوزه رسانه عقب ماندگی داریم. در سکو‌های پیام رسانی حجم اطلاعات رد و بدل شده بسیار بالاست و اقدامات متعدد صورت می‌گیرد بایستی عقب ماندگی جبران شود.

فیروزآبادی گفت: ما در این باره پیامی داده ایم و گفته ایم اجازه نمی‌دهیم نظام رسانه‌ای ما در سکو‌های خارجی شکل گیرد و از سکو‌های داخلی و بومی حمایت کرده ایم. به سکو‌هایی که فرصت استقلال از تلگرام خواستند نیز اجازه داده شد و حمایت کرده ایم.

دبیر شورای عالی فضای مجازی در ادامه افزود: مشابه تمام سکو‌هایی که در حال حاضر فعال هستند مثل اینستاگرام، تلگرام و....، تا یکی دو سال آینده نمونه داخلی‌شان فعال خواهد شد. نمونه‌هایی در نظام آموزشی مثل آموزش و پرورش ایجاد شده و تلاش شده که پیام‌ها در سکوی ایرانی شکل گیرد.

دیتاسنتر پیام‌رسان‌های خارجی باید در داخل کشور باشد

رئیس مرکز ملی فضای مجازی در ادامه درباره فعالیت تلگرام گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی سندی در حمایت از پیام‌رسان داخلی تهیه شد و اهدافی در شورای عالی مجازی تعیین شد که پیام رسان‌های خارجی که کاربران زیادی دارند باید دیتاسنتر یا انبار ذخیره اطلاعات مردم ایران در داخل کشور ذخیره شود.

وی در ادامه گفت: معتقدیم پیام رسان‌ها باید پایه اصول و حدود مطالب را رعایت کنند. وزارت ارشاد باید در تهیه فیلم‌ها حدود را مشخص کند.

فیروزآبادی گفت: فضای مجازی پیچیده و رو به توسعه است که تدابیر لازم باید در این باره اتخاذ شود. در ۴ تا ۵ سال اخیر سرمایه گذاری سنگینی در توسعه فیبر نوری و شبکه موبایل کشور شده است که در شبکه موبایل تکنولوژی نسل ۳ و ۴ وارد مدار شده است. برای اولین بار در دیدگاه شبکه ملی ترافیک و تعرفه داخل و از ترافیک و تعرفه خارج جدا شده است. مدیریت اپراتور‌ها در حال حاضر از کشور‌های خارجی گرفته شده که این تحولات پا به پای تحولات دیگر کشور‌ها صورت گرفته است. برای صیانت در شبکه، طرح‌هایی از سوی وزارت ارتباطات انجام شده و طرح‌های صیانتی در شبکه قرار گرفته است اما طرف مقابل آرام نبوده و از همه ابزار‌ها برای نفوذ در شبکه داخلی استفاده گرفته است به نحوی که در یک جنگ نابرابر قرار گرفته ایم. در امنتیت شبکه ارتباطات امنیت ۱۰۰ درصدی موفق نبوده و در کل دنیا نیز همچنان از ناامنی برخوردار است.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی درباره استفاده افراد و کنترل در حوزه مجازی گفت: نگرش در بازی‌ها به سمت جذب بازار خارجی است، اما به دلیل اینکه نورم‌های استفاده از بازی‌های ایرانی هنوز خارجی است بیشتر به سمت بازی‌های خارجی جذب شده اند.

وی در ادامه درباره استفاده از پلتفرم‌ها گفت: سکوی توئیتر بیشتر سیاسی است. سکوی‌های مشابه تلگرام کار اداری و کسب و کار و زندگی اجتماعی را مدیریت می‌کند. در اینستاگرام برخی افراد خارج کشور علیه سلبریتی‌ها و فضا‌هایی که مورد توجه مردم هستند فضا سازی می‌کنند.

اینستاگرام با هنجار‌های ما مطابق نیست و در نتیجه خطرناک است

فیروزآبادی گفت: در اینستاگرام شاهد شکل‌گیری صفحات با فالور‌های میلیونی هستیم و پدیده اینستاگرام پیام رسان ویترینی است که با هنجار‌های ما مطابق نیست بنابراین حرکتی که با هنجار‌ها و ارزش‌های ما مطابقت نداشته باشد خطرناک است، ولی در مجموع زندگی اجتماعی روی این پیام رسان شکل گرفته و نمی‌توان درباره آن تصمیم گیری کرد.

اینستاگرام با هنجار‌های ما مطابق نیست/ اجازه نمی‌دهیم نظام رسانه‌ای ما در سکو‌های خارجی شکل گیرد/ شکل‌گیری مشابه‌های اینستاگرام و تلگرام در کشور تا ۲ سال آینده/ فضای مجازی نیازمند حمایت دولت است

برای اینکه حمایت‌ها بیشتر شود، قرار شد ۲ پیام رسان اعلام شده بیشتر مورد حمایت قرار گیرند

دبیر شورای عالی فضای مجازی درباره حمایت از پیام رسان‌ها گفت: ما ۷ پیام رسان را حمایت کرده‌ایم و سرور، جا، پهنای باند رایگان و وام داده شده است. برای اینکه حمایت‌ها بیشتر باشد ۲ پیام رسان اعلام شده که بیشتر مورد حمایت قرار گیرد. با توجه به اینکه پتروشیمی، جاده و ... هیچ کدام بدون حمایت دولت شکل نگرفته پس در فضای مجازی که با سرعت بیشتری در حال شکل گیری است نیاز به حمایت بیشتر دولت دارد.

فیروزآبادی درباره بهبود فضای کسب و کار در فضای مجازی گفت: در کشور شکل گیری کسب و کار‌های مجازی درحال وقوع و ظهور است البته باید دولت نیز حمایت‌های لازم را انجام دهد و با تقویت حوزه‌های پایه مثل نظام سلامت، بانک و .. کمک کند تا بخش خصوصی بهتر بتواند پایه گذاری کند و آسیب‌ها جلوگیری شود.

وی ادامه داد: ما در حوزه‌های جدید دانش مثل یادگیری عمیق و بیگ دیتا مقام اول در تولید مقاله را داشته ایم و در حوزه دانش‌های فضای مجازی نیز با ترکیه، پاکستان و عربستان درحال رقابت هستیم.

لزوم حرکت آموزش‌وپرورش به سمت آموزش پلتفرمی

فیروزآبادی در پایان درباره انتظارات گفت: آموزش و پرورش باید به سمت آموزش پلتفرمی حرکت کند، زیرا در غیر اینصورت پلتفرم‌های آمریکایی فضا را اشغال خواهند کرد. در حوزه کشاورزی اگر پلت فرم داخلی شکل نگیرد باید منتظر دشمن باشیم تا این حوزه‌ها را در دست بگیرد. مرز آخرین نقطه‌ای است که از دارایی‌های خود رعایت می‌کنیم بنابراین باید از دارایی‌های خود در حوزه کشاروزی و سایر حوزه‌ها محافظت کنیم و نوع نگاه دولت نیز مهم است و باید استفاده از مدل‌های اقتصادی با تکنولوژی جدید و برای استفاده عموم مردم فراهم شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: خواندنی ، پیام رسان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
احمدی
۱۴:۲۳ ۳۰ دی ۱۳۹۷
اینستوگرام واقعا بی بندوباریه !! هرکسی که میگه نه ، خودش حاضره بچه اش (که کم سن وساله ) بره تو این فضا ؟؟ اگه بچه نداره خواهرش - برادرش ....! به نظرتون باعث بلوغ زودرس بچههامون نمیشه ؟؟ به نظرتون بیبندوباری ترویج نمیشه ؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۵ ۳۰ دی ۱۳۹۷
اینستاگرام باید بسته شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۷ ۳۰ دی ۱۳۹۷
مدیران مسئول عوض شوند کار درست می شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۲ ۳۰ دی ۱۳۹۷
دقیقا بگید چه چیزی با هنجارهای ما مطابقه؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۱ ۳۰ دی ۱۳۹۷
همه چی رو قطع کنید
Netherlands
ناشناس
۱۲:۵۱ ۳۰ دی ۱۳۹۷
کلا برق رو قطع و دور کشور یک دیوار بکشید شاید فیلترینگ موفق بود چون با فیلتر کردن باز هم مردم از شبکه های مجازی مثل فیسبوک و توییتر استفاده میکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۴ ۳۰ دی ۱۳۹۷
در فضای که نتوان در ان اعتراض خود را گفت ، به درد نمیخوره، با پیشرفت تکنولوژی دیگر نمیتوان گفت تلگرام را فیلتر کردیم الان بریم سراغ اینستاگرام ، پس بهتر است دور کشور مثل ترامپ دیوار بکشید ، هرکس را دلتان خواست راه بدهید .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۵ ۳۰ دی ۱۳۹۷
جلوی تکنولوژی رو نمیشه گرفت، اما جلوی ولنگاری در اون رو که میشه گرفت؟ این حرف های کلیشه ای رو تموم کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۸ ۳۰ دی ۱۳۹۷
من از صداقت خیلی خوشم میاد!!!
آقایان هر ماه به پوسته های تلگرام مهلت دادن اما هیچ کاری صورت ندادن و گفتن تا پایان سال قطعا بسته میشن! الان دوباره یعنی تا 2 سال دیگه بهشون مهلت دادید؟ عجب عجب!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۰ ۳۰ دی ۱۳۹۷
مجبورن بگن مهلت دادیم والا بستن اینا کاری نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۶ ۳۰ دی ۱۳۹۷
بجای فیلتر و قطع اینترنت، برق رو قطع کنید راحت!!!
Iran (Islamic Republic of)
مگه فرقی هم میکنه
۱۲:۰۱ ۳۰ دی ۱۳۹۷
اختلاس و دزدی با ارزش های ما مطابقه؟!!!
دروغگویی و فساد اداری و غیر اداری با ارزش های ما مطابقه؟!!!
سوء استفاده از موقعیت شغلی با ارزش های ما مطابقه؟!!!
رانت با ارزش های ما مطابقه؟!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۹ ۳۰ دی ۱۳۹۷
شما خودتون به این دولت رای دادید!
این مسائل هیچ ربطی بهم نداره، چرا همه چیز رو قاطی می کنید؟
-
میراب
۱۱:۵۲ ۳۰ دی ۱۳۹۷
باسلام شما ماهواره به فضا میفرستید، آن موقع میگویید تادو سال دیگر ؟ چطور ادوات نظامی سریع درست میشود ؟ . مملکتی که جوانان اسیر مواد مخدر.شبکه های اجتماعی و مشکل ازدواج و نداشتن مسکن مناسب .... باید زودتر به این مسائل رسیدگی کرد زیرا مملکت بدون انسان اگر باشد دیگر به چه دردی میخورد.
Iran (Islamic Republic of)
مرد باران
۱۱:۵۱ ۳۰ دی ۱۳۹۷
به جا این همه گیر دادن به فضای مجازی اقتصاد رو یه سر و سامانی بدین. الان مشکل ما فقط تاگرام و اینستاگرام ه !؟ اگر می تونید بهترش رو ارایه بدید بعد ایراد بگیرید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۹ ۳۰ دی ۱۳۹۷
مگه اقتصاد با برجام شکوفا نشد؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۳ ۳۰ دی ۱۳۹۷
اقتصاد که هیچ کل زندگیمون شکوفا شده!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۰ ۳۰ دی ۱۳۹۷
اینترنت را قطع کنید فساد در آن زیاد است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۸ ۳۰ دی ۱۳۹۷
بهتره منطقی باشیم، فضای غیرپالایش برای هیچ کسی مفید نیست
آخرین اخبار