به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ، امامی مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: بحث آب یکی از دغدغههای شهروندان در استان است.
وی با بیان اینکه امروز همه مساحت استان تحتتأثیر خشکسالی قرار دارد، افزود: با همراهی مردم هیچ دغدغهای در بحث آب استان نخواهیم داشت و آب استان به سمت پایداری و تعادل میرود.
امامی با بیان اینکه خراسانجنوبی حدود 9 درصد مساحت کل کشور را دارد، اظهار کرد: پتانسیلهای خوب صنعتی، معدنی و گردشگری در استان وجود دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی تصریح کرد: برنامههای خوبی برای برطرف کردن دغدغههای مردم در نظر گرفتیم و اگر بخش زیرساختها را در استان فراهم کنیم، سرمایهگذاران میتوانند بدون دغدغه در این استان سرمایهگذاری کنند.
وی ادامه داد: با توجه به وجود پتانسیلها و ظرفیتهای مختلف استان هیچ سرمایهگذاری دغدغهای برای سرمایهگذاری در بحث آب استان نخواهند داشت.
امامی ادامه داد: آبرسانی به روستاهای استان با توجه به پراکندگی آنها هزینهبر است و منابع مالی یکی از علل تأمین نکردن منابع آبی در روستاهاست.
وی اظهار کرد: در شهرهای استان دغدغهای در خصوص آب وجود ندارد هر چند برخی بیتدبیریها در حوزه آب مربوط به مدیران آب استان است اما درصدد هستیم که اشتباهات گذشته خود را جبران کنیم.
انتهای پیام/ ط آ
پروژههایی که بهعلت کمبود اعتبارات زمین میخورند
وی با بیان اینکه باید سهم خوبی از اعتبارات توسعه کشور را بگیریم، اظهار کرد: متأسفانه هیچ تناسبی میان اعتبارات غرب و شرق کشور در حوزه آب وجود ندارد و بسیاری از پروژههای آب در استان بهعلت اعتبارات کم با مشکل روبرو شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی با اشاره به تصفیهخانه آب بیرجند، گفت: در تصفیهخانه محدودیت تأمین اعتبار داشتیم اما امسال از محل ماده 10 و 12 مبلغ 5 میلیارد تومان برای این تصفیهخانه مصوب شده اما همچنان تخصیص پیدا نکرده که با توجه به قول دولت تا چند روز آینده این مبلغ تخصیص مییابد.
امامی با بیان اینکه تصفیهخانه بیرجند 20 تا 30 روز آینده با ظرفیت کامل وارد مدار میشود، تصریح کرد: این تصفیهخانه بهعلت وجود منیزیم زیاد آب شرب استاندارد کافی را دارد اما گوارایی آب مناسب نیست.
وی افزود: همچنین بحث رودخانهها و کانالها در استان یکی از مباحث جدی آب منطقهای است، از اینرو فرآیند پوشش کانالها باید منطقی باشد به گونهای که در مرحله اول باید طرح جامع، کارشناسی شده و قوی طی بلندمدت ارائه شود و سپس مورد بررسی و اجرا قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی گفت: آبهای ژرف در نقاط مستعد استان شناسایی شدند و در صورت جمعبندی، مسئولان در خصوص چاه سیستان و بلوچستان، برای خراسانجنوبی نیز تصمیمگیری میکنند.
امامی با بیان اینکه هماکنون 26 دشت ممنوعه و 14 دشت آزاد در خراسانجنوبی وجود دارد، یادآور شد: همچنین 300 حلقه چاه غیر مجاز در استان وجود دارند که از ابتدای سال تاکنون 35 حلقه چاه غیرمجاز در استان مسدود شده و دستور قضایی برای مسدود کردن 30 حلقه چاه غیرمجاز دیگر هم صادر شده است.
انتهای پیام/ ط آ