معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بیرجند گفت:نخستین بار در ایران دستگاه شبیه ساز آرایه خورشیدی به عنوان پایان نامه یکی از دانشجویان گروه مهندسی قدرت این دانشگاه طراحی و ساخته شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند  ، نجفی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بیرجند گفت:نخستین بار در ایران دستگاه شبیه ساز آرایه خورشیدی به عنوان پایان نامه یکی از دانشجویان گروه مهندسی قدرت دانشگاه بیرجند طراحی و ساخته شد.

وی افزود:این دستگاه توسط محمد فراهانی زیر نظر محمد علی شمسی نژاد و با مشاوره حمید رضا نجفی از اعضای هیأت علمی گروه مهندسی قدرت دانشگاه بیرجند طراحی و ساخته شد. 

نجفی گفت:دستگاه شبیه ساز آرایه خورشیدی با هدف اینکه در یک محیط آزمایشگاهی بتوانیم پدیده ای را مدل سازی کنیم و دانشجویان بتوانند تغییر یک سلول خورشیدی را مشاهده کنند ساخته شد.

عضو هیأت علمی گروه مهندسی قدرت دانشگاه بیرجند افزود: برای اینکه دانشجویان بتوانند تغییر یک سلول خورشیدی را مشاهده کنند باید در محیط طبیعی با نور خورشید کار کنند که این امکان در هر زمانی وجود ندارد اما با استفاده از دستگاه شبیه ساز یاد شده این مشکل رفع می شود.

وی گفت: ما در بحث انرژی خورشید تجهیزات مختلف داریم که پس از سلول های خورشیدی قرار می گیرند و آنها باید ورودی را از خورشید گرفته که برای این کار باید تجهیزات را به فضای آزاد بیاوریم اما شبیه ساز آرایه خورشیدی این مشکل را رفع می کند که هم هدف آموزشی داشته و هم دستگاه های مبدل که رابط بین سلول خورشیدی و شبکه برق هستند ورودی خود را به جای نور خورشید از شبیه ساز می گیرد.

نجفی افزود: در این نوع شبیه ساز از طریق رایانه شرایط محیطی چون دما، میزان تابش و غیره را به سیستم می دهیم و خروجی این سیستم چون پنل های خورشیدی است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بیرجند گفت: اگر هوا ابری باشد و امکان استفاده از پنل خورشیدی مهیا نشود با استفاده دستگاه شبیه ساز آرایه خورشیدی رفتار پنل خورشیدی انجام می شود، این دستگاه برای کارخانه ها، صنایع، دانشگاه ها و غیره کاربرد دارد.

منبع:ایرنا
انتهای پیام/غ

ساخته شدن شبیه ساز آرایه خورشیدی در دانشگاه بیرجند 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.