به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، صمد حمزهئی رئیس مرکز اقیانوس شناسی خلیج فارس گفت: مسیر حرکت شکوفایی جلبکی «نوکتی لیکا» از طریق تصاویر ماهوارههای اقیانوسشناسی این مرکز بهصورت روزانه رصد میشود.
وی در ادامه افزود: شرایط نشان میدهد که شکوفای جلبکی «نوکتی لیکا» در دریای عمان ضعیف شده و در حال گسترش به سمت خلیجفارس است.
رئیس مرکز اقیانوس شناسی خلیج فارس همچنین تصریحکرد: بیشترین مقدار این پدیده در دریای عمان و تنگه هرمز از چابهار در سیستان و بلوچستان تا منطقه پارسان هرمزگان به صورت پچهای بزرگ در مسیرهای پیچکی مطابق با جریان ورودی خلیجفارس دیده میشود.
حمزهئی بیانداشت: جلبک «نوکتی لیکا» یک پلانکتون بومی منطقه است که عمدتا در فصل زمستان در دریای عمان شکوفا شده و به سمت خلیج فارس حرکت میکند و معمولا ایجاد مرگ و میر و خسارت نمیکند و از این جهت هیچگونه جای نگرانی برای مردم و ساحلنشینان وجود ندارد.
وی گفت: این پدیده در حال حاضر در وسعتی به اندازه یکصد هزار کیلومتر مربع دریاهای منطقه را دربر گرفته و در بسیاری از مناطق که میزان تراکم آن بالا است رنگ دریا را از آبی به سبز تبدیل کرده است.
رئیس مرکز اقیانوس شناسی خلیج فارس ابراز داشت: پیشبینی میشود با از بین رفتن شرایط شکوفایی مانند افزایش دما و کاهش مواد مغذی موجود در آب دریا، این شکوفایی جلبکی نیز کاهش یابد.
انتهای پیام/ب