به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،محمد عقیقی، عضو هیئت مدیره انجمن اوتیسم کاشان، در گفت و گو با خبرنگاران گفت: موازی کاری باعث عدم آگاهی و اتلاف منابع شده و مشکل این گروه از بیماران نیز به صورت ریشهای حل نشده است دانشگاه های علوم پزشکی و نهادهای مسوول مثل بهزیستی و آموزش و پرورش نیز همراهی نمیکنند.
وی، با اشاره به اینکه خانواده بچه های اوتیسم از تأثیرگذاری اجتماعی بهره نمیبرند و مشکلات مالی دارند گفت: از طرف دیگر مسوولان نیز بچه های اوتیسم را به بازی گرفتهاند و به وعدههای خود عمل نکرده اند و آمارها را قبول ندارند.
به گفته وی، در حالی که دنیا با اطلاع رسانی از عوارض این بیماری جلوگیری می کند، بهزیستی و آموزش و پرورش برای کسب مجوزهای قانونی همکاری نکرده اند و برای آنکه یارانه های مربوط را نپردازد از ثبت قانونی این انجمن خودداری کردند.
عقیقی، تصریح کرد: هرچندانجمنهای مردمنهاد فعالیت میکند اما نهادهای قانونی باید نقش خود را ایفا کند.
وی با تاکید بر اینکه انگیزههای داوطلبانه نیز کمرنگ شده است و باید اطلاع رسانی در جامعه انجام شود افزود: دانشگاه کاشان با وجود بزرگان روانشناسی هنوز درگیر موضوع اوتیسم نشده است.
به گفته وی،یک معلول یک جامعه را درگیر می کند و توانمند کردن و توانمندسازی معلولان برای برگشت به بدنه جامعه، کمک به توسعه جامعه است.
عقیقی، اظهارداشت: جامعه بلد نیست با بچه های اوتیسم رفتار کنند و ائتلاف و شبکه سازی نیز در مورد بیماری اوتیسم و آگاه سازی مردم نسبت به این بیماری تشکیل نشده است.
وی در پایان گفت: هر چند ریشه این بیماری ناشناخته است اما عوامل محیطی مثل عوامل محیطی، اقتصادی، فرهنگی، صنعتی و فناورانه در تشدید این اختلال موثر است که کنترل عوامل آن نیازمند آگاهی و جامعه است.
انتهای پیام/م