در ساعات اولیه صبح ۲۵ دسامبر ۱۹۷۷، چارلی چاپلین در منزلش در کورسیه-سور-ووه، در سوئیس، از دنیا رفت. همسرش، اونا، و هفت فرزندش در زمان درگذشتش کنار بسترش بودند. جسد چاپلین مدتی پس از تدفینش در کنار دریاچه ژنو در سوئیس، توسط دو نفر دزدیده شد که برای بازگرداندن آن ۴۰۰ هزار دلار طلب کردند، ماجرایی که شاید از فیلمهای خود او الهام گرفته شده باشد. دزدان جسد چاپلین دستگیر شدند و ۱۱ هفته بعد جسد چاپلین بازگردانده شد.
حقایقی در مورد چارلی چاپلین که شاید ندانید:۱. مشخصه ظاهری کاراکتر او سبیل هیتلری، کلاه و عصایش بود. حالتهای چهره اش به شدت نمایانگر احساساتش بود و اردک وار راه میرفت.
۲. میگویند چاپلین باورهای سیاسی لیبرال داشته است.
۳. چه داخل فیلم هایش چه خارج از آنها، به زنان بسیار جوانتر از خودش که اغلب معصوم و غصه دار بودند، علاقه داشت.
۴. علیرغم آنکه در فیلم هایش میبینیم چشمهای تیره دارد، رنگ واقعی چشمان چارلی آبی روشن بود.
۵. وی نگاتیو اوریجینال فیلم «مرغ دریایی» (۱۹۳۳) را مقابل چشمان دیگران از بین برد. این فیلم هرگز منتشر نشد، که احتمالاً دلیلش بازی بد ادنا پرویانس، بازیگر نقش اول فیلم بوده است.
۶. وی پدربزرگ دولورس چاپلین، کارمن چاپلین، کیرا چاپلین، اونا چاپلین، اورلیا تیهره و جیمز تیهره است.
۷. تا مدتها پس از ثروتمند شدنش، در اتاق قدیمی هتلی زندگی میکرد و چکهای دستمزدش را ماهها در صندوقی نگه میداشت.
۸. معتقد بود که دوران کاری اش با موچوال، خوشایندترین دوران کاری اش بود.
۹. مجله امپایر انگلستان در اکتبر ۱۹۹۷ او را در رتبه ۷۹ «صد ستاره سینمایی برتر تمام دوران ها» قرار داد.
۱۰. وقتی با میلدرد هریس ۱۷ ساله ازدواج کرد، خود ۲۹ سال داشت. ۳۵ ساله بود که با لیتا گری ۱۶ ساله ازدواج کرد. هنگام ازدواج با پائولت گدار ۲۶ ساله، چارلی ۴۷ ساله بود و در ۵۴ سالگی با اونا اونیل ۱۷ ساله پیوند زناشویی بست.
۱۱. میلدرد هریس مادر اولین فرزندش بود که نامش را نورمن اسپنسر گذاشتند و نام مستعار «موش کوچولو» را به این نوزاد پسر داده بودند. هر چند که این بچه با معلولیتهای شدید به دنیا آمده بود و فقط سه روز زنده ماند.
۱۲. داستانی درباره چاپلین هست که به کرات تعریف شده و میگویند وی در مسابقه شباهت به چارلی چاپلین شرکت کرده و در این مسابقه سوم شده است! در بعضی از ورژنهای این داستان، میگویند وی دوم شده است!
۱۳. استن لورل، در صحنه فیلمهای انگلیسی، بازیگر علی البدل چاپلین بود.
۱۴. وقتی استن لورل و چارلی چاپلین به آمریکا نقل مکان کردند، در هتلی ارزان، هم اتاقی بودند. از آنجائیکه در آن هتل، آشپزی ممنوع بوده، چاپلین ویولن مینواخت تا صدای غذا درست کردن لورل را کسی نشنود.
۱۵. تیپ "آواره" را با کمک شلوار راسکو "فتی" آربوکل، کفشهای فورد استرلینگ، کت کوتاه چارلز ایوری و تکه کاغذی از مک اسوین (که بعدها سبیل آواره شد) خلق کرد. تنها آیتمی که متعلق به خودش بود، عصایش بود.
۱۶. عصا و کلاه چاپلین در سال ۱۹۸۷ به قیمت ۱۵۰ هزار دلار فروخته شد.
۱۷. در جولای ۱۹۲۵، چارلی چاپلین اولین بازیگری شد که چهره اش روی جلد مجله تایم چاپ شد.
۱۸. پس از آنکه جسدش را از دزدان پس گرفتند، آن را در گاوصندوقی که دورش را سیمان کشیده بودند، تدفین کردند.
۱۹. چاپلین موزیسین قهاری بود که در سالهای آخرش، فیلم هایش را با آهنگهایی که خودش ساخته بود، دوباره منتشر کرد.
۲۰. با آنکه آدولف هیتلر طرفدار پر و پا قرص چاپلین نبود –، زیرا به اشتباه به او اطلاع داده بودند که چاپلین یهودی است و در نتیجه هیتلر از او خوشش نمیآمد –، ولی به خوبی مطلع بود که آن دوران چقدر چارلی در کل دنیا محبوبیت دارد و به همین دلیل بود که از سبیل چاپلین تقلید کرد و سبیلی شبیه به کاراکتر او گذاشت، و بر این باور بود که با این کار نزد مردم عزیز میشود.
۲۱. در کودکی چاپلین به خاطر بیماری جدی، هفتهها در رختخواب بود و شبها مادرش کنار پنجره مینشست و آنچه بیرون اتفاق میافتاد را برایش بازی میکرد. این دلیل عمده کمدین شدن چارلی بود.
۲۲. موسسه فیلم آمریکا رتبه دهم لیست ۵۰ افسانه سینمایی بزرگ دنیا را به او داد.
۲۳. در تمام سالهای کار و زندگی اش در آمریکا، هرگز شهروند این کشور نشد.
۲۴. حدود ۵۰۰ ملودی از جمله «لبخند بزن» و «این ترانه من است» را ساخت.
۲۵. عاشق تنیس بود و گلف را بازیای توصیف میکرد که اصلاً تحملش را نداشت.
۲۶. مارلون براندو که در آخرین فیلم چاپلین یعنی «کنتسی از هنگ کنگ» (۱۹۶۷) نقش اصلی فیلم را بازی کرد، همیشه کار چاپلین را بینهایت تحسین میکرد و او را "احتمالاً مستعدترین مردی که سینما تابحال داشته" مینامید. ولی این دو سوپراستار در طول فیلمبرداری اصلاً میانه خوبی نداشتند و براندو در زندگی نامه اش چاپلین را "سادیستیکترین مردی که تابحال دیده" توصیف کرده بود. چاپلین نیز به نوبه خود گفته بود که کار کردن با براندو "غیرممکن" است.
۲۷. نمایش فیلم «دیکتاتور بزرگ» (۱۹۴۰) ساخته چاپلین در آلمان ممنوع شده بود.
۲۸. به گفته دخترش جرالدین چاپلین، چارلی در سالهای آخر عمرش، نگران بود که پس از مرگش کسی از او یادی نکند. همین موضوع باعث شد که اجازه دهد کاراکتر بینظیر آواره در دهه هفتاد برای تبلیغات چند محصول تجاری مورد استفاده قرار گیرد.
۲۹. با آنکه نابغه سینما بود، ولی هرگز برای بازیگری جایزه اسکار نگرفت و تنها اسکارش را به عنوان آهنگساز دریافت کرد.
۳۰. تنها کسی بود که هنگام دریافت جایزه اسکار افتخاری اش، در مراسم اسکار ۱۲ دقیقه ایستاده برایش کف زدند. این طولانیترین مدت تشویق حضار در طول تاریخ جوایز اسکار است.
نقل قولهای شخصی:- «تنها چیزی که برای ساختن کمدی نیاز دارم، یک پارک، یک افسر پلیس و یک دختر زیباست.»
- «همان لحظهای که بلیت میخرید، وارد دنیای دیگری میشوید.»
- «من همیشه و تا ابد فقط یک چیز میمانم و آن دلقک است. دلقک بودن مرا در سطحی بالاتر از سیاستمداران قرار میدهد.»
- «غمگینترین چیزی که میتوانم تصورش را بکنم، عادت کردن به تجملات است.»
- (وقتی به او اطلاع دادند که آدولف هیتلر دو بار نمایش «دیکتاتور بزرگ» (۱۹۴۰) را تماشا کرده) «حاضرم هر چه دارم بدهم و بدانم که نظرش چه بوده است.»
- تمام فیلم هایم حول این ایده میچرخند که به دردسر بیفتم و شانس آن را پیدا کنم که در تلاش برای دیده شدن به عنوان یک جنتلمن نرمال، بینهایت جدی شوم.»
- «شکست اهمیتی ندارد. شجاعت میخواهد که خودتان را احمق جلوه دهید.»
- «کمدی مطالعهای جدی است، ولی نباید آن را جدی گرفت. شاید این به نظرتان پارادوکس باشد، ولی اینطور نیست. مطالعه جدی میخواهد تا کاراکترها را یاد بگیرید و کار سختی است.»
- «یکی از چیزهایی که خیلی زود در کار تئاتر یاد گرفتم این بود که مردم رضایت زیادی میگیرند از اینکه ببینند ثروتمندان بدترین چیزها برایشان اتفاق میافتد. دلیلش هم این است که نه دهم جمعیت دنیا را فقرا تشکیل میدهند و آنها از ثروتمند بودن یک دهم دیگر نفرت پنهانی دارند.»
- «طبیعی بودن، پیش نیاز اصلی کمدی است. کمدی باید واقعی و شبیه به زندگی باشد. من باور اکید به رئالیسم دارم. چیزهای واقعی سریعتر مورد پسند مردم قرار میگیرند. کمدی من همان زندگی واقعی است و کمی اغراق در آن شده است تا چیزهایی که شاید کمی پنهان اند بیرون کشیده شوند.»
- «تنها دشمن من زمان است.»
- «معتقدم اگر روزی کار نکرده باشم، شب لیاقت شام را ندارم.»
منبع: برترینها
انتهای پیام/