سردبیر رأی الیوم با اشاره به اظهارات وزیر خارجه آمریکا مبنی بر اینکه این کشور نیرویی اشغالگر در خاورمیانه نیست، تلاش‌ها برای توجیه نقش واشنگتن در منطقه را محکوم به شکست توصیف کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه اینترنتی رأی الیوم، نوشت: سخنانی که مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، در دانشگاه آمریکایی قاهره ایراد کرد تلاش مأیوسانه برای بهبود وجهه کشورش در خاورمیانه و اطمینان دادن به اسرائیلی‌هاست مبنی بر اینکه آمریکا با استفاده از توانمندی‌های نظامی‌اش برای حفظ اسرائیل تلاش خواهد کرد. این توانمندی‌های نظامی به اسرائیل این امکان را می‌دهد که از خودش در برابر ایران دفاع کند. قاهره و دانشگاه آمریکایی و نه ریاض برای تشریح سیاست «خاورمیانه‌ای جدید» آمریکا به صورت هدفمند و دقیق انتخاب شده بود تا قاهره را به نوک پیکان این سیاست تبدیل کند.

در این مطلب آمده است: این حرف وزیر امور خارجه آمریکا خنده‌دار است که گفت کشورش قدرت اشغالگر نیست بلکه نیروی خیرخواه و آزادی‌بخش در خاورمیانه است. گویی وی در اینجا ملت‌هایی بی‌سواد و نادان و فراموش‌کار را مورد خطاب قرار می‌دهد. آیا آمریکا عراق را اشغال و لیبی، یمن و افغانستان را ویران نکرد؟ ترامپ اعتراف کرد که کشورش هفت تریلیون دلار در منطقه هزینه کرده و آیا این کار خیرخواهی است که سه میلیون عراقی و بیش از سی هزار لیبیایی و یک میلیون افغان را کشته است؟ آیا منظور از آزادسازی همین هرج و مرج خونینی است که در بیش از چهار کشور عربی یعنی سوریه، لیبی، عراق و یمن شاهدیم؟

پمپئو آنجا که گفت «همواره پس از عقب‌نشینی آمریکا، هرج و مرج رخ می‌دهد» به انواع دروغ و فریبکاری در سخنانش متوسل شد. وی همه دخالت‌های نظامی آمریکا در منطقه را به فراموشی سپرده است. همین دخالت‌های نظامی آمریکا سبب بروز هرج و مرج و قتل شده و بذر‌های تندروی را کاشته و خشونت و تروریسم را تشدید و منازعات طائفه‌ای و جدایی‌طلبانه را تثبیت کرده است. آمریکا چه چیزی به ملت‌های سوریه، عراق، لیبی و یمن غیر از ویرانی داده است. آیا میلیارد‌ها دلار را خرج ساخت مساجد، کنیسه ها، بیمارستان‌ها و دانشگاه‌ها کرد یا اینکه صرف تخریب زیر ساخت‌ها، گسترش گرسنگی و بیماری‌های کشنده در اثر استفاده از اورانیوم غنی شده و ... کرده است؟

نمی‌دانیم آیا وزیر امور خارجه آمریکا به دعوت از متحدان قدیمی‌اش در خلیج (فارس) برای حل اختلافات دیرینه آنان بسنده خواهد کرد که در اینجا مقصودش قطعا بحران کنونی بین کشور‌های عرب خلیج (فارس) است. واضح است پایان دادن به این اختلافات جایگاه مهمی را در دستور کار سفر کنونی‌اش به خود اختصاص می‌دهد. اما پرسش این است این راه حل‌ها چگونه خواهد بود و آیا دولت قطر را وادار خواهد کرد مثلا روابطش را با ایران قطع کند که هنگام محاصره قطر از آن حمایت کرده است؟ آیا عربستان سعودی و امارات را قانع خواهد کرد با قطر بدون چشم‌پوشی از شرط‌های سیزده‌گانه و مهمترین آن تعطیلی شبکه تلویزنی الجزیره مصالحه کنند؟ اگر این کشور‌ها به فرامین وی پاسخ مثبت ندهند، چه خواهد شد؟

در انتهای این مطلب امده است: آمریکا در سوریه، عراق، یمن و افغانستان شکست خورد و طرحش در لیبی نیز شکست خواهد خورد و تلاش پمپئو برای زیباسازی چهره زشت کشورش و بزک کردن این شکست‌ها تلاش‌های محکوم به شکست است.

انتهای پیام/

برچسب ها: عراق ، سوریه ، آمریکا ، یمن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Germany
ناشناس
۰۶:۱۲ ۲۴ دی ۱۳۹۷
تمام درست و کاملاً صحیح بود نظر من این هست که دولت کنونی آمریکا با این دشمنی هایی که بیخودی برای ایران راه انداختند آخرش کشور خودش رو به قهقرا میکشونه
آخرین اخبار