به گزارش گروه استان هایباشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، فریبا رضایی معاون مدیریت سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه گفت: افسردگی ممکن است برای هر کسی پیش بیاید؛ افسردگی نشانه ضعف نیست، افسردگی را میتوانیم به کمک داروهای ضدافسردگی، درمانهای روانشناختی یا ترکیبی از این دو، درمان کنیم.
وی افزود: حمایت اطرافیان، دوستان و اعضای خانواده میتواند روند درمان افسردگی را سرعت ببخشد؛ درمان افسردگی ممکن است زمان بَر باشد و نیاز به صبر و تحمل دارد.
رضایی، نشانههای افسردگی را کاهش سطح انرژی، کاهش یا افزایش اشتها، کاهش یا افزایش میزان خواب، احساس اضطراب و بیقراری، تحریک پذیری و زود از کوره در رفتن، کاهش توان تمرکز، کاهش قدرت تصمیمگیری، احساس بی ارزشی یا پوچی، احساس ناامیدی، احساس گناه و افکار خودکشی و آسیب به خود، عنوان کرد.
معاون مدیریت سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه ادامه داد: زندگی با یک فرد افسرده ممکن است کمی دشوار باشد، اما کمک اطرافیان برای غلبه فرد بر افسردگی بسیار موثر و ضروری است؛ در عین حال باید در حفظ سلامتی خودتان نیز کوشا باشیم.
رضایی گفت: اگر به افراد افسرده در برنامه ریزی انجام کارهای روزمره و برنامه منظم خواب و غذا خوردن آنها کمک کنیم، قدم مهمی برداشته ایم.
او با اشاره به اهمیت ورزش روزانه برای بهبود یک فرد افسرده، بیان افزود: باید از فاصله گرفتن افراد افسرده از جمع جلوگیری کنیم.
این کارشناس ارشد روانشناسی در دانشگاه، به اطرافیان افراد افسرده تاکید کرد: به آنها کمک کنیم به جای افکار منفی، بر افکار مثبت متمرکز شوند و هر زمان بر افکار مثبت متمرکز شدند، آنها را مورد توجه قرار داده و تشویق کنیم.
معاون مدیریت سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه اضافه کرد: اگر متوجه وجود افکار خودکشی در آنها شدیم، بیمار افسرده را نزد پزشک ببریم، تنهایشان نگذاریم، داروها و اشیای تیز و برنده و سایر وسایل خطرناک را نیز از دسترس او دور نگه داریم؛ به آنها اطمینان دهیم که آنها را در مسیر درمان افسردگی همراهی خواهیم کرد، سعی کنیم به حرفهای فرد افسرده گوش دهیم و نشان دهیم که قصد کمک داریم.
رضایی در ادامه گفت: سعی کنیم اطلاعات خودتان را در زمینه افسردگی افزایش دهیم و فرد افسرده را تشویق کنید که به متخصص مراجعه کند و به او پیشنهاد بدهیم در صورتی که بخواهد، شما در مراجعه به متخصص او را همراهی خواهیم کرد.
او افزود: اگر پزشک دارویی برای آنها تجویز کرده است، فرد را برای مصرف دارو حمایت کنیم و توصیه کنیم، دارو را به طور منظم مصرف کند.
رضایی در پایان به اطرافیان فرد افسرده توصیه کرد: صبور باشید و در زندگی با فرد افسرده سلامتی خود را هم حفظ کنید و زمانی را به استراحت و انجام کارهای مورد علاقه خود، اختصاص دهید.
انتهای پیام/م