به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، بهمن ماه چهل سالگی انقلاب اسلامی در راه است و دیدار با یاران انقلاب و امام راحل شاید از جمله راههایی باشد که بتوانیم فضای آن روزها را درک کنیم.
امروز سردار نقدی معاون فرهنگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به دیدار عباس شیبانی، یکی از فعالان سیاسی و فرهنگی انقلاب رفت، دیداری که اگرچه با سکوت شیبانی به علت بیماریش همراه بود اما دخترش به بازخوانی فعالیتهای پدرش در سالهای انقلاب پرداخت.
ماجرای ازدواج عباس شیبانی از زبان دخترش شاید یکی از شیرینترین خاطرههای مطرح شده در این جلسه بود، اتفاقی که به گفته دخترش در پشت میلههای زندان رژیم پهلوی صورت گرفته است.
آزاده شیبانی در تشریح زندگی پدر و مادرش میگوید: «پدر سالهاست که دیگر حرف نمیزند و سخنی نمیگوید؛ مگر جملههای کوتاه. پدرم متولد سال ۱۳۱۰ است و ساواک قبل از انقلاب پدرم را به خاطر فعالیتهای انقلابی ۱۳ سال زندان انداخت، اما من یاد ندارم که در کل سالهای پس از انقلاب اسلامی پدرم ذرهای از شرایط سختی که قبل از انقلاب بر او تحمیل شده بود گله کرده باشند.»
وی به دستگیری پدرش به همراه دایی خود اشاره کرده و میگوید: «زمانی که بانویی انقلابی برای پیگیری اهداف انقلاب به دیدن دایی بنده میآمدند؛ پدرم در جریان قرار گرفت و این خانم را از طریق دایی من خواستگاری کرد. در حقیقت خواستگاری پدرم از مادرم در پشت میلههای زندان انجام شد و پدر معتقد بود که اگر با زنی ازدواج کند که شرایط فعلی را درک کند و بپذیرد؛ میتواند او را به کمال آرامش و آسایش برساند تا جایی که خطبه عقد پدر و مادرم را نیز آیت الله طالقانی خواندند.»
دختر عباس شیبانی ادامه میدهد: «پس از پیروزی انقلاب اسلامی پدر عضو مجلس خبرگان قانون اساسی شد و سپس عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی شد و دبیری این شورا را به عهده گرفت. بعد از آن وزیر کشاورزی شد. پدرم چند دوره نماینده مجلس نیز بوده و عضویت شورای شهر اسلامی را نیز در کارنامه خود دارد.»
او با اشاره به مسئولیت دبیری پدرش در شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید میکند: «جلسات شورای انقلاب فرهنگی در منزل ما برگزار میشد و اینجا قدمگاه شهید بهشتی، شهید باهنر، شهید مطهری و سایر اعضای این شورا بود. در این خانه بزرگان زیادی رفت و آمد میکردند و انقلاب اسلامی را هدایت و رهبری میکردند در واقع اینجا خانه انقلاب بود.»
نکته جالب توجه اینجاست که شیبانی هنوز مستاجر است و با وجود مسئولیتهای بسیاری که داشته است، ثروتی برای خود جمع آوری نکرده است.دخترش در این رابطه با ما میگوید: «پس از فوت پدربزرگم به خاطر اینکه خانه، یادگار انقلاب اسلامی است و باید حفظ شود؛ وزارت ارشاد آن را خرید و تعهد داد که تازمانی که در قید حیات هستند، در این خانه اجاره نشین باشند؛ مادرم قبل از فوتشان گفته بودند که مبلغی را نیز برای اجاره بها به حساب وزارت ارشاد و گردشگری واریز میکنند، اما در دوره جدید وزارت ارشاد دو مرتبه برای پدر بنده حکم تخلیه آمد که این موضوع تا کنون با صحبتهایی حل و فصل شده است.
تک فرزند عباس شیبانی که دوران جوانی خود را سپری کرده است، از ساده زیستی پدرش سخن میگوید و اعلام میکند پدر و مادرش هیچ اختلافی نداشتند. تنها اختلاف آنها بر سر خرید کت و شلوار جدید بود چرا که هروقت مادرم لبلس جدیدی سفارش میداد، پدرم اعتراض میکرد و از مادرم گله میکرد که هنوز که کت و شلوار سالمی دارم و چرا یک دست جدید سفارش میدهید؟
افسوس برای عدم چاپ خاطرات شیبانی از جمله مباحث مطرح شده در این جلسه بود که دخترش در این رابطه به حاضران میگوید: «متاسفانه پدر بسیار خوش بیان بودند و حافظه بسیار قوی داشتند ما هیچ وقت فکر نمیکردیم که ایشان به این وضعیت دچار شوند. کوتاهی از ما بود که فکر میکردیم همین گونه میماند. اکنون افرادی از وزارت بهداشت از افراد مختلف فعالیت میکنند و خاطره بزرگان بهداشت و درمان را مینویسند و خاطرات پدر را هم از زبان دیگران در حال جمعآوری هستند.
در پایان این جلسه سردار نقدی از همسر شیبانی تقدیر کرده و میگوید: وقتی مادر شما پشت میلههای زندان با پدرتان که زندانی سیاسی بودند، ازدواج کردند یعنی بسیار شجاع هستند. نام این زنان هیچ گاه در تاریخ نیست، اما ایستادگی و مقاومت آنها برای ثبت چنین مردانی در تاریخ لازم است.»
انتهای پیام/
باآرزوی سلامتی برای آقای دکترشیبانی بزرگوارحدوداده سال پیش ایشان چندین مئولیت داشتند که افتخاردارم سه یاچهاربارایشان رادرهیئت امنائ ارزی زیارت کردم وچه قدراستادانه مارا راهنمایی کردندهمیشه وقت ملاقات راساعت 15دقیقه به هفت به مامیدادندکه برای ماخیلی جالب بود