وی افزود: برای تدوین این محصولات از ۴۲ گروه تخصصی شامل اساتید معتمد، بوردهای تخصصی و انجمنهای علمی و تخصصی دعوت شده که نتایج آن تدوین ۵۰۷ محصول دانشی (تعیین سقف برای ۲۳۹ خدمت پر تواتر، سطح بندی ۱۳۰ داروی آنتی بیوتیک، ۵۴ راهنمای تجویز و ۸۴ استاندارد خدمت) بوده است. از سوی دیگر خرید راهبردی این محصولات دانشی به منظور هماهنگ سازی سازمانهای بیمه گر پایه و همچنین خرید این سازمانها براساس مبانی علمی، شواهد و تعامل با ذینفعان برای تمام محصولات دانشی که ظرف دو سال اخیر تهیه شده براساس بند «الف» ماده ۷۲ قانون برنامه ششم، ابلاغ شده است.
جان بابایی درباره تدوین سند درمان کشور، تصریح کرد: براساس بند «الف» ماده ۷۲ قانون برنامه ششم هرگونه خرید و ارائه خدمت باید بر اساس سطح بندی خدمات انجام شود. سند درمان کشور که به تصویب سازمان برنامه و بودجه رسیده است شامل دو بخش سطح بندی تخت و بیمارستان است. با تدوین سند سطح بندی بیمارستانها، مشخص میشود که هر بیمارستان براساس شاخصهای جمعیتی، بیمارپذیری، اشغال تخت، نیازمندی و موقعیت جغرافیایی مشمول ارائه چه تخصصهایی است. براساس این سطحبندی علاوه بر تعیین تعداد و نوع تخت، به جزئیات تجهیزات سرمایهای و نیازمندیهای پرسنلی و تخصصی تمام بیمارستانهای کشور توجه شده است؛
معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه برای اولین بار در کشور براساس تخت، تخصص و تجهیزات سرمایهای و به تفکیک بیمارستان و شهرستان سطحبندی خدمات انجام شده است و نیازمندیهای توسعهای خدمات درمان تا سال ۱۴۰۴ تدوین شده است، عنوان کرد: یکی از اقدامات مهم در راستای مدیریت منابع و مصارف و دسترسی عادلانه به خدمات سلامت، اجرای استحقاق سنجی است. استحقاق سنجی خدمات بستری همچون کشورهای پیشرفته در تمامی بیمارستانهای وابسته به وزارت بهداشت مستقر و اجرایی شده است. استحقاق سنجی خدمات سرپایی نیز تا پایان سال جاری در تمامی این بیمارستانها اجرا خواهد شد.
وی گفت: گام اول در اجرای نظام ارجاع، تدوین سند سطح بندی درمان و نقشه ارجاع است. براساس لایه بندی و سند سطح بندی درمان، در ۱۰ دانشگاه منتخب، نقشه ارجاع به تفکیک بیمارستان و بیماری استخراج شده است. بر این اساس، مسیر حرکت بیمار و مدیریت ارجاع از سطح یک و مراکز بهداشتی تا بیمارستان فوق تخصصی طراحی و تعیین شده است. نکته قابل توجه اینکه تمامی ارجاعات در این نظام در بستر الکترونیک و مبتنی بر پرونده الکترونیک بیمار انجام میشود. همچنین سامانه نوبتگیری و نوبت دهی در کل کشور اجرا شده است تا پزشک بتواند ارجاع بیمار را در سطوح بالاتر مدیریت کند. اجرای سامانه استحقاقسنجی هویتی در تمام بیمارستانهای دانشگاهی برای بیمههای پایه و تکمیلی و سامانه نوبتدهی کشوری و اجرای نوبتدهی کاملا الکترونیکی در دانشگاههای ارجاع، از دیگر اقدامات در این راستا است.
انتهای پیام/