به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، ابوالفضل حسن بیگی نماینده مردم دامغان در مجلس پیش از ظهر شنبه در آیین گرامیداشت روز مسجد تاریخانه به میزبانی این بنای تاریخی در دامغان، بابیان اینکه این شهرستان دارای سه هزار بنای تاریخی فرهنگی شامل ۶۰ ارگ تاریخی است که تاکنون فقط ۶۵۰ باب از آنها شناساییشدهاند، تأکید کرد: طی سالیان گذشته ۱۲۴ اثر ثبت ملی در این شهرستان ثبتشده که نشانگر ظرفیتهای تاریخی و گردشگری این شهرستان است.
وی بابیان اینکه احیای ارگهای تاریخی دامغان به اشاعه گردشگری کمک میکند، افزود: متأسفانه برخی از این ارگها در حال تخریب هستند که توجه به این بناهای تاریخی با قدمت بسیار بالا میتواند آنها را احیا کند.
نماینده دامغان در مجلس در ادامه به سایر جاذبههای گردشگری نیز اشاره کرد و بابیان اینکه وجود تپههای تاریخی مریخی در جنوب شهرستان یکی از جاذبههای مهم و منحصربهفرد است، تأکید داشت: باید تلاش شود این اثر طبیعی و ماندگار به گردشگران داخلی و خارجی معرفی شود.
حسن بیگی درباره مسجد تاریخانه دامغان نیز گفت: این بنا با توجه به تاریخی بودن آن حائز اهمیت جهانی است و لذا باید برای تقویت آن گامهای مؤثرتری برداشته شود امروز یکی از اقدامات بسیار خوب درزمینهٔ تقویت صنعت گردشگری، آغاز نهضت احیای توریسم در دامغان است که مسجد تاریخانه نیز در آن نقشی پررنگ دارد.
وی بابیان اینکه با جذب توریست میتوانیم ایران هراسی آمریکا را خنثی کنیم، ابراز داشت: دامغان از نگاه خارجیها ممتاز و حائز اهمیت است و لذا هر گردشگری که به این شهر میآید سفیر معرفی توانمندی و پتانسیلهای این شهرستان به جهانیان خواهد بود.
عضو خانه ملت در ادامه و بابیان اینکه در جریان سفر دولت دوازدهم به استان سمنان ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار به حوزه راههای استان سمنان اختصاص یافت که از این میزان ۲۴۰ میلیارد تومان به پروژههای راهسازی شامل ایجاد کری دور شمال به جنوب و راههای شهرستان اختصاص پیداکرده است، افزود: راه یکی از زیرساختهای جذب گردشگر در استان محسوب میشود که باید موردتوجه قرار گیرد.
مسجد تاریخانه دامغان در سال ۱۳۱۰ به شماره ۸۰ ثبت ملی شده است.
منبع مهر
انتهای پیام/ا