به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، شربت گیاه پنج انگشت (گیاه پنج انگشت+انیسون+زنیان+رازیانه+عسل) حاوی ویتامینهای A، B، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فسفر، منیزیم، منگنز، فولاد، آهن، اسیدفولیک، کلسیم، مس، روی، فیبر، قند ساکاروز، گلوکز، فراکتوز و غیره است.
برای بررسی خواص شربت گیاه پنج انگشت و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص شربت گیاه پنج انگشت گفت: این شربت با تحریک غده هیپوفیز که تنظیم کننده عملکرد تخمدان است، موجب فعال شدن هورمونها و تخمدانها شده و از یائسگی زودرس پیشگیری میکند، از این رو خواصی فراوان برای بانوان دارد.
وی افزود: شربت گیاه پنج انگشت با فعال کردن تخمدانها قدرت باروری در خانمها را افزایش میدهد، لذا برای زنانی که مشکل باروری (تنبلی تخمدان) دارند بسیار مفید خواهد بود.
عظمایی بیان کرد: این شربت شیرمادران را افزایش داده و سندروم پیش از قاعدگی ( PMS) که با علائمی از قبیل درد سینه، نوسانات خلقی و سردرد همراه است را رفع میکند.
بیشتر بخوانید: شربتی که سلامت قلبتان را تضمین میکند
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: کنترل حملات صرع، تقویت پوست و مو، تقویت بینایی، چربی سوزی، لاغری و تناسب اندام از دیگر خواص این شربت است که میتوان به آن اشاره کرد.
وی اظهار کرد: مصرف این شربت برای مبتلایان به پوکی استخوان بسیار مفید است؛ همچنین به علت دارا بودن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از آن در برابر انواع بیماریها از جمله سرطانهای سینه، روده و تخمدان خواهد شد.
عظمایی گفت: از دیگر خواص شربت گیاه پنج انگشت میتوان به مواردی مانندضد نفخ و بادشکن، رفع سنگ کلیه و سنگ صفرا، رفع مشکلات تنفسی و ضدانگل را نام برد.
بیشتر بخوانید: تضمین سلامت پوست و مو با شربت زردآلو
وی بیان کرد: از این شربت میتوان ۴ لیوان در روز و در وعدههای صبح، ظهر، عصر و شب میل کرد.
گیاه پنج انگشت ۷۰ تا ۸۰ گرم
عرق رازیانه یک لیتر
عرق زنیان نیم لیتر
عرق انیسون نیم لیتر
عسل نیم کیلو
برای تهیه این شربت ابتدا عرقیجات را ترکیب کرده و گیاه پنج انگشت را به آن اضافه میکنیم.
پس از گذشت ۴ تا ۵ ساعت، به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم میجوشانیم.
هنگامی که حرارت متعادل و در حدود ۵۰ درجه سانتی گراد شد آن را صاف کرده و عسل را اضافه میکنیم.
شربت را هم میزنیم تا قوام بیاید، سپس در ظرف شیشهای میریزیم.
برای تهیه یک لیوان از این شربت ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری از آن را داخل لیوان ریخته و بقیه را آب جوشیده ولرم اضافه میکنیم.
شربت آماده میل کردن است.
نکته: برای استفاده از این شربت در فصل گرم سال، به جای آب جوشیده ولرم از آب خنک استفاده شود.
انتهای پیام/