آیت‌الله نوری همدانی با بیان اینکه در جامعه اسلامی نباید جهل، ظلم و فقر وجود داشته باشد، گفت: همه افراد باید در جامعه عالم بوده و به دنبال طلب علم در جامعه اسلامی باشند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، آیت‌الله حسین نوری‌همدانی پیش از ظهر امروز در جلسه درس خارج فقه خود که در مسجد اعظم قم برگزار شد، با بیان اینکه در جامعه اسلامی نباید جهل، ظلم و فقر وجود داشته باشد، گفت: همه افراد باید در جامعه عالم بوده و به دنبال طلب علم در جامعه اسلامی باشند.

وی با توصیه طلاب به مطالعه دو کتاب فلسفتنا و اقتصادنا گفت: یکی از مطالبی که در کتاب اقتصادنا ذکرشده مسئله انفال است که اگر انفال را در جامعه عملی کنیم دیگر فقری در جامعه نمی‌ماند.

مرجع تقلید شیعیان با بیان مصادیق انفال ابراز کرد: اگر شخصی هم انفال را تصاحب کند غاصب بوده و انفال متعلق به تمام افراد جامعه اسلامی است و متعلق به گروه و یا عده خاصی نیست.

آیت‌الله نوری همدانی فقر را یک عارضه دانست و تصریح کرد: تمام معادن، تمام اراضی موات، تمام دریا‌ها و حتی فضا جزو انفال بوده و در صورت عملی شدن و بهره‌برداری درست از انفال دیگر فقری باقی نمی‌ماند، بنابراین اگر در جامعه اسلامی به این دستورات عمل می‌شد دیگر فقیری در جامعه باقی نمی‌ماند.

آیت‌الله نوری همدانی با اشاره به نامه ۶۲ نهج‌البلاغه گفت: امام علی (ع) در این نامه فرموده‌اند، دشمنان ما در ذلالت و گمراهی هستند، و گامی که من در راه هدایت این‌ها برمی‌دارم با یقین همراه بوده است، من مشتاق جهاد هستم، حزن و اندوه من این بوده که امر امت را کسانی در دست بگیرند که سفیه یا فاجر باشند.

وی با بیان تفاوت انسان‌های سفیه و فاجر اظهار داشت: آیت‌الله طباطبایی در تفسیر المیزان روایات زیادی در باب انسان‌های سفیه و فاجر ذکر کرده است، کسانی که درکشان پایین است سف‌ها هستند و متأسفانه امروز زمام برخی از امور در دست چنین افرادی افتاده است.

استاد برجسته حوزه علمیه عنوان کرد: بر اساس این نامه، انسان‌های سفیه و فاجر بندگان خدا را همچون برده قرار می‌دهند و با صالحان به جنگ و مخالفت برمی‌خیزند، این نامه دلالت به این دارد درصورتی‌که سفیهان و فجار در جامعه حکمرانی کنند جامعه اسلامی را به ذلالت می‌کشانند.

انتهای پیام/ الف

جهل، ظلم و فقر نباید در جامعه اسلامی وجود داشته باشد‌

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۳ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
در جوامع بسته و درونگرا، جهل و فقر و خشونت و ترس، از مهمترین عوامل عقبماندگی در باورهای خرافی اند. چهره وحشتناک فقر افراد را به هر رفتار ضدانسانی وادار میکند و زمانی بسیار خطرناک میشود که توجیه اعتقادی پیدا کنند که هم دنیا و هم اخرت را باهم خواهند داشت. روستائیان محروم بهترین گزینه نیروهای تروریستی اند که در جهالت مزمن، از روحیه خشونتگرائی و مزدوری و اطاعت پذیری بالا برخوردارند. مسئولیت پذیری بعنوان حق الناس و مهمترین رکن مدیریت موفق، اوج رشد یافتگی یک تمدن است که در ایران با مسئولین بیشمار مفهوم ندارد و تنها خود را در برابر تندروهای ماندگار قدرت برای حفظ منافع پاسخگو میدانند.
آخرین اخبار