به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، سگهای زنده یاب هلال احمر که توانایی آن در مقایسه با دستگاههای زنده یاب برتری دارد توانسته در بیشتر عملیات جستجو و نجات با موفقیت عمل کند و در هنگام بروز حوادث طبیعی و غیرطبیعی کمکرسان امدادرسان باشد.
اسماعیل اسکندری رئیس مرکز آموزش و نگهداری سگهای تجسس امداد و نجات جمعیت هلال احمر در گفتگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره سگهای زندهیاب اظهار کرد: سازمان امداد و نجات آموزش نگهداری سگهای تجسس را از سال ۱۳۷۹ آغاز کرد و هم اکنون ۸۰ قلاده سگ زنده یاب در وقوع حوادث به کار گرفته میشوند.
رئیس مرکز آموزش و نگهداری سگهای تجسس در ایران با بیان اینکه در استان تهران ۸ قلاده سگ تجسس وجود دارد، بیان کرد: در هر استان هم دو قلاده سگ وجود دارد و از مابقی آنها در سازمان امداد و نجات به منظور پشتیبانی حوادث نگهداری میشود.
اسکندری با اشاره به اینکه سالیانه به طور متوسط ۱۰۰ عملیات نجات از سوی سگهای زنده یاب صورت میگیرد، گفت: براساس آمار به دست آمده در سالهای ۹۴ و ۹۵ سگهای زنده یاب جمعیت هلال احمر ۳۰۰ عملیات موفق داشتهاند که در این عملیات ۳۰۰ گم شده به زندگی خود بازگشتند.
وی با بیان اینکه مربی سگهای تجسس در آلمان آموزشهای لازم را دیده اند، بیان کرد: علمی که در ایران برای آموزش سگهای تجسس به کار گرفته میشود علم روز دنیا و مهد آن کشور آلمان است و هر آنچه که در این کشور در خصوص سگهای زنده یاب اتفاق میافتاد، در ایران نیز همانگونه است.
رئیس مرکز آموزش و نگهداری سگهای تجسس خاطرنشان کرد: سگهای تجسس در کشور اروپایی تعدادشان زیاد است و آنها توانایی دارند به طور تخصصی در هر کاری فعالیت داشته باشند، اما در ایران به دلیل محدود بودن تعداد این سگها تمام تخصصها به آنها آموزش داده میشود.
انتهای پیام/