به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، تیم ملی فوتبال ایران از دوشنبه هفته پیش (۲۶ آذر) مرحله اول آخرین اردوی آماده سازی خود پیش از جام ملتهای آسیا را با حضور ۲۱ بازیکن در کمپ اسپایر قطر آغاز کرده و این اردو تا روز گذشته (شنبه) بدون هیچ گونه مشکل و حاشیهای پیگیری میشد.
با این وجود همین که کارلوس کی روش نخستین مصاحبه خود را در این اردو انجام داد، آتش انتقادات به سوی سرمربی تیم ملی شعله ور شد و منتقدانی که روزه سکوت پیش گرفته بودند، بدون در نظر گرفتن اینکه به حاشیه بردن تیم ملی در فاصله ۱۴ روز تا شروع جام ملتهای آسیا میتواند عواقب بدی برای آن داشته باشد این سکوت چند روزه را شکسته و با بهانهای جدید به کی روش تاختند.
عمدهترین محور اظهارات منتقدان هم به بخشی از صحبتهای کی روش مبنی بر اینکه با توجه به تاریخچه و امکانات تیمهای کره جنوبی، ژاپن و استرالیا باید حضور آنها در مرحله نیمه نهایی جام ملتهای آسیا تضمین شده دانست و تیمهایی مانند ایران، عربستان، ازبکستان، قطر، چین و امارات باید برای حضور در جمع این تیمها بجنگند و البته رویایی دانستن صعود به نیمه نهایی برای ایران باز میگشت.
منتقدان کی روش اعتقاد دارند این کار کی روش تنها برای فرار به جلو و پایین آوردن سطح توقع از بازیکنان تیم ملی برای کسب قهرمانی جام ملتها در آستانه این رقابتها بوده است و با توجه به مدت زمانی که این مربی در ایران حضور دارد و پولی که از فدراسیون فوتبال میگیرد حضور در نیمه نهایی بزرگترین رقابت فوتبالی قاره کهن برای تیمی که از این رویای کی روش خاطرات زیادی دارد هیچ ارزشی ندارد و تیم ملی نباید به کمتر از قهرمانی رضایت بدهد.
تیم ملی فوتبال ایران آخرین بار ۴۳ سال پیش و زمانیکه جام ملتهای آسیا تنها با حضور 6 تیم برگزار میشد به قهرمانی رسید و در این امر هت تریک کرد. همچنین از آخرین حضور ایران در مرحله نیمه نهایی جام ملتهای آسیا ۱۵ سال میگذرد و آخرین بار شاگردان برانکو ایوانکوویچ که با شکست مقابل چین (میزبان جام ملتهای ۲۰۰۴) به رده بندی رسیده بودند ۴ بر ۲ بحرین را شکست داده و در رتبه سوم قرار گرفتند. ضمن اینکه ایران از شش دوره حضورش در جام ملتهای آسیا که با حضور ۱۶ تیم برگزار شده تنها ۲ بار به نیمه نهایی رسیده است.
دلایل مختلفی مانند تاثیر حواشی متعدد روی تیم، اشتباهات داوری، تاکتیکی و بدشانسیهای فوتبالی عامل ناکامی یوزها (لقب تیم ملی فوتبال ایران) در این مدت بوده است و بی شک کوچکترین اشتباهی میتواند منجر به رقم خوردن ناکامی دیگری برای تیم ملی در آوردگاه آسیایی باشد. مانند اتفاقی که در جام ملتهای ۲۰۰۴ و ۲۰۱۵ برای تیمهای برانکو و کی روش رخ داد یا گل به خودی شاهین بیانی که در جام ملتهای آسیا مانع رسیدن ایران به فینال شد.
شاید رویایی خوانده شدن حضور ایران در نیمه نهایی برای تیم ملی کشورمان که مدت هاست در صدر رنکینگ قاره آسیا قرار دارد دست آورد خاصی نباشد، اما احتمال دارد بازهم اشتباه داوری یا حتی کوچکترین حاشیهای زحمات هشت ساله تیم ملی را بر باد بدهد. با این وجود طبیعی است تیمهایی مانند کره جنوبی، ژاپن و استرالیا که بسیاری از بازیکنانشان در لیگهای معتبر دنیا بازی میکنند و از لحاظ تجارب بین المللی نسبت به ایرانیها وضعیت بهتری دارند کمتر از چنین مسائلی آسیب ببینند.
یکی از نکات دیگری که منتقدان آن را به عنوان ابزاری برای حمله به کی روش در نظر گرفته اند اینست که او بدون درنظر گرفتن احتمال رویارویی استرالیا و ژاپن پیش از مرحله نیمه نهایی حضور هر ۲ تیم را بین چهار تیم تضمین شده دانسته است درحالیکه این موضوع درباره مربیای مانند کی روش که تمام جزئیات حریفان و تیمش را به شکل ویژهای رصد میکند تا حدی غیر قابل توجیه به نظر میرسد.
سرمربی پرتغالی با مطرح کردن این اظهارنظر بیش از هر چیزی قصد داشت اولویتهای حضور در مرحله نیمه نهایی را اعلام کند و بی شک او بیش از هر کسی متوجه است که در مراحل حذفی رقابتهای جام ملتهای آسیا احتمال دارد چه تیمهایی با هم رو به رو شوند.
اما بخشی از صحبت های کی روش در مورد اینکه اگر قطر حمایت نمی کرد ما در خانه نشسته بودیم چندان جمله پخته ای به نظر نمی رسد و شاید با بیان این نکته قرار بود به نوعی باز هم وزارت ورزش و جوانانئ را مورد شماتت قرار دهد اما باید به شم ساسی کی روش نمره مردودی داد چرا که نمی داند گفتن این صحبت ها آنهم در حاشیبه خلیج فارس از خط قرمز های ایران نحسوب می شود چرا که کشور ما در سال های پس از انقلاب به هیچ کشوری متکی نبوده است و کی روش هنوز بعد از 8 سال برخی جملات را فقط با رویکرد فوتبالی می زند باید اطرافیان او در این مورد خاص به او تذکر بدهند.
در نهایت باید به این نکته اذعان داشت که کی روش هر زمانی احساس کند بازیکنانش از لحاظ روانی تحت فشار هستند سعی دارد با ترفندهای مختلف بین رسانهها و مردم این فشار را از روی دوش شاگردان خود بردارد، اما از طرفی به حدی روی مسائل انگیزشی و روانی آنها کار میکند که ملی پوشان فوتبال کشورمان به حداقلها رضایت نخواهند داد.
به هر حال در فاصله کوتاهی که تا جام ملتها باقی مانده انتظار میرود برخی اهالی فوتبال مصلحت را درنظر گرفته و با هر جمله کی روش بلافاصله به او نتازند. همانگونه که مسعود شجاعی تمام اهالی فوتبال را به همدلی دعوت کرد و اشکان دژاگه هم در اظهارات اخیرش تیم ملی را مدعی اصلی کسب قهرمانی جام ملتها دانستند.
اشکان دژاگه درباره حرف های روز گذشته کی روش منوط بر صعود حتمی ۳ تیم استرالیا، ژاپن و کره جنوبی به نیمه نهایی جام ملت های آسیا ۲۰۱۹ گفت: تیم های ژاپن ، استرالیا و کره جنوبی همیشه قدرتمند بودند و قدرتمند نیز هستند در جام ملت های قبلی تیم های ژاپن و کره جنوبی به فینال رسیدند آنها مدعی قهرمانی خواهند بود.
دژاگه افزود: ما نیز در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه نشان دادیم تیم قدرتمندی هستیم و به عنوان مدعی قهرمانی در جام ملت های آسیا حاضر خواهیم شد. به نظر من حرف های کی روش درست است و 3 تیم استرالیا، ژاپن و کره جنوبی می توانند به نیمه نهایی مسابقات راه یابند اما باز هم می گویم مسابقات در کشورهای عربی برگزار خواهد شد و تیم های عربی هم می توانند قدرتمند باشند.
مسعود شجاعی درباره واکنش هایی که پس از صحبت های اخیر کی روش به وجود آمد، گفت: الان وقتی نیست که به خاطر اختلاف نظرات برای همدیگر جوابیه بدهیم. الان وقت یکدل بودن است و از تمام پیشکسوتان تیم ملی و اصحاب رسانه خواهش می کنم که برای این اتفاق تلاش کنند، حداقل برای یک ماه همدیگر را تحمل کنیم چون چشم امید میلیون ها آدم به این تیم ملی است. الان وقت این اختلافات نیست.
بیشتر بخوانید:
وضعیت مبهم هافبک تیم ملی فوتبال ایران برای دیدار مقابل فلسطین
حضور لژیونر معروف در جام ملتهای آسیا ۲۰۱۹ قطعی شد
انتهای پیام/