به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، شفیعی مدیر مرمت و احیاء اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان با اعلام اینکه در استان ۷ هزار اثر تاریخی شناسایی شده که ۶۰۰ اثر تاریخی آن به ثبت ملی رسیده است.
وی افزود: توان دولتی برای حفظ و نگهداری این بناها کم است.
شفیعی با اعلام اینکه حدود دوسال است به کمک بخش خصوصی به شکل جدی برای تغییر کاربری اماکن تاریخی ورود پیدا کردیم اظهار کرد: تا کنون ۱۰ بنای تاریخی برای تغییری کاربری تحویل بخش خصوصی داده شده است.
وی تصریح کرد: تصمیم داریم ۱۵ بنای تاریخی دیگر را از سطح استان به بخش خصوصی واگذار کنیم.
مدیر مرمت و احیاء اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان با اشاره به اینکه ۱۰ بنا در حال مرمت حدود ۳۰ تا ۷۰ درصد پیشرفت داشته اند گفت: وقتی که بناها مرمت در قالب تغییر کاربری مرمت میشوند ، اغلب به صورت گردشگری، بازار صنایع دستی واقامتگاه ایجاد می گردد.
شفیعی افزود: با تغییری کاربری علاوه بر مرمت، ارزش اقتصادی آن بنا بالا رود.
وی با اعلام اینکه بخش دولتی توان آن را ندارد که همه بناها مرمت واحیاء کند اظهار کرد: به کمک بخش خصوصی میتوان ورود پیدا کرد و سرمایه گذاری انجام شود.
مدیر مرمت و احیاء اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان با اشاره به اینکه در استان ما بیشتر تغییر کاربریها بصورت اقامتگاه و بازار صنایع دستی است گفت: برنامه تغییر کاربری در شهرستانها شروع شده است ازجمله در شهرستان شهربابک عمارت موسی خانی ،در بردسیر خانه بهادر ملک و چند خانه در بافت و ماهان و کاروانسرای وکیل مهمترین پروژه ما ست که قرار است به یک هتل ۵ ستاره تبدیل شوند.
به سراغ سرمایه گذاران بخش خصوصی رفتیم عبدالرحمانی از شرکت پهن آسمان تابان به خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: ۷ خانه تاریخی مربوط به دوره قاجاریه را در کرمان از میراث فرهنگی تحویل گرفتیم.
وی با اشاره به اینکه مرمت این بناها پیشرفت فیزیکی ۳۰ تا ۷۰ درصدی داشته است گفت: این بناها قرار است به ۴ واحد اقامتی یک واحد پذیرایی و ۲ واحد صنایع دستی با سرمایه گذاری ۶ میلیاردی تغییر کاربری شوند.
همچنین کشاورز کارشناس مرمت وبنای تاریخی کاروانسرای وکیل گفت: کارونسرای وکیل یکی از مجموعههای وکیل کرمان مربوط به دوره قاجار (ناصری) است.
وی افزود: ۱۶۰ سال قدمت این بنا است و چند دهه متروکه شده بود با واگذاری به بخش خصوصی و تغییر کاربری آن مرمت این بنا آغازشده و قرار است به عنوان هتل ۵ ستاره و پذیرایی با سرمایه گذاری حدود ۴۰ میلیارد تومان اعتبار انجام شود.
به کاروانسرای گنجعلی خان کرمان رفتیم که حدود دوسال است با تغییر کاربری بازار صنایع دستی در آن شکل گرفته است، یکی از فروشگاه وسایل صنایع دستی و رنگهای آن نظر ما را جلب کرد، به سراغ آنها رفتیم، صدای چکشهای ۴ خانم همزمان مکان را آهنگین کرده بود خانم محمدی با خوشحالی تمام از تغییر کاربری این مکان تاریخی راضی بود و میگفت: پول اجازه و رهن فروشگاه نداشتیم تا کارهایمان را عرضه کنیم، اما با تغییر کاربری اینجا و دادن یک باب فروشگاه، با آرامش تمام هم در این مکان تولید و فروش داریم و فروش محصولات ما به دلیل حضور گردشگر خیلی خوب است.
در بازدید از مکانهای تاریخی به گفتگو با گردشگران نشستیم ، نیک نفس از گردشگرانی است که مکانهای تاریخی برای آن در شهرها جذابتر از هر چیزی است.
وی گفت: واقعا فضای کاروانسرای گنجعلیخان بعد از مرمت و تغییر کاربری جذابتر شده است و رفت آمد مردم و گردشگران باعث زنده شدن اینجا شده است.
خانم ربانی گردشگری دیگر از زیبایی چای خانهها و بنایهایی گفت که با احیا و تغییر کاربری جذابتر شده است.
هم اکنون در استان کرمان بیش از ۲۵ بنا بصورت مشارکتی ۱۰ بنا به همت بخش خصوصی و حدود ۶۰ بنا به همت میراث فرهنگی در حال مرمت و احیا است و امیدواریم مسئولین هم بتوانند به بخش خصوصی کمک کنند وبا نظارت دقیق این بناهای ارزشمند زنده شوند.
گزارش از مرضیه کریمی افشار
انتهای پیام/ی