به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، سوریه در حالی سال نو میلادی را جشن میگیرد که آزادسازی شهر حلب (Aleppo) از چنگال تروریستها نیز دوساله میشود و این اتفاق ذوق مردم سوریه از فرا رسیدن کریسمس را مضاعف کرده است.
با اینکه سالها جنگ و درگیری، سوریه را در غم و اندوه فرو برده و کشمکش غربیها در این کشور آتش فتنه را برافروخته است، با اتمام درگیریها، جوانان سوریه بهزودی کشورشان را دوباره میسازند و بوی یاس باز هم در گوشه و کنار آن خواهد پیچید. در این گزارش قصد داریم گوشهای از این کشور زیبا را به گونهای که شایسته است، معرفی کنیم.
شهر زیبای حلب که از سال 2012 تا 2016 به جبهه اصلی جنگ داخلی سوریه تبدیل شده بود، یکی از قدیمیترین شهرهای جهان است و گفته میشود از هزاره ششم قبل از میلاد مسیح دارای سکنه بوده است. حلب در هزاره دوم پیش از میلاد مسیح در محل تقاطع چند مسیر تجاری بود و یکی از دلایل اهمیت آن قرار گرفتنش در یک طرف جاده ابریشم بوده است. این شهر در حال حاضر، پرجمعیتترین شهر سوریه و پایتخت فرهنگی و تجاری آن به شمار میرود.
نمای پانورامای حلب
قلعه حلب (قرن ۱۳)، مسجد جامع آن (قرن ۱۲) و مدرسهها و کاخها و حمامهای این شهر که قدمت آنها به قرن ۱۷ میرسد از زیباییهای این شهر باستانی هستند. قلعه حلب که از میان بازارها و مساجد و مدارس قد کشیده است نشان اقتدار و توان نظامی این شهر در زمانهای گذشته است. در طول سالهای متمادی امپراتوریهای زیادی بر حلب حکومت کردهاند و تاثیر این حکومتها از جمله ایوبیان، امپراتوری بیزانس، امپراتوری روم، تمدن هلنیستی، هیتیها و امپراتوری عثمانیها بر بافت و فرهنگ قلعه حلب کاملاً مشهود است.
سالن مجللی درون قلعه حلب که برای پذیرایی از مهمانان مهم استفاده میشد
اگر در بالکن هتل قدیمی حلب که بارُن نام دارد بایستیم طلوع آفتاب را از پشت گنبدها و منارههای زیبای مساجد آن خواهیم دید. مساجدی که به زیبایی و با ظرافتی خیرهکننده ساخته شدهاند. این طلوع دلانگیز را در فیلم زیر مشاهده کنید:
هتل بارُن
مسجد جامع حلب یکی از شاهکارهای معماری جهان اسلام است. این مسجد زیبا در اوایل ورود اسلام به این شهر در مرکز آن ساخته شد. کارشناسان مسجد حلب و دمشق را به دلیل شباهتهایی که دارند دوقلو میدانند.
مسجد الرحمن حلب تلفیقی از معماری اموی و معماری مدرن است
مسجد جامع الاطروش
مسجد التوحید
مسجد خسرویه
حلب در قرون وسطی 177 حمام داشت اما در دوره مغول اغلب آنها تخریب شدند و امروز تنها 18 حمام به مردم خدمات میدهند. یکی از این حمامها یلبغا نام دارد که تصویر آن را در زیر میبینید.
در گذشته یک دیوار قطور 5 کیلومتری دور شهر باستانی حلب کشیده شده بود که 9 دروازه داشت، اما امروزه بیشتر قسمتهای این دیوار ناپدید شدهاند. یکی از این دروازهها بابالفرج است که در بخش شمالی حلب قرار گرفته و بقایای اصلی آن چندین متر پایینتر از سطح خیابان و زیر زمین هستند. برج ساعت بابالفرج هم یکی از بناهای برجسته حلب است.
دروازه انطاکیه نیز یکی از مهمترین دروازههای حلب است که در مرکز دیوار غربی این شهر قرار گرفته و در گذشته یک حصار دفاعی به حساب میآمد.
بیت غزاله یکی از کاخهای حلب و متعلق به دوره عثمانی است. نام این کاخ از نام خانوادهای که به مدت دو قرن آن را در اختیار داشتند، گرفته شده است.
حلب همچنین یکی از کانونهای اصلی موسیقی سنتی و کلاسیک عربی است و موسیقی قُدود آن معروف است. در پایان شما را به دیدن ویدئویی کوتاه از شهر زیبای حلب دعوت میکنیم:
نویسنده: پریسا راد
انتهای پیام/
درود و سلام خداوند بر ارواح طیبه شهدای مدافع حرم که اگر نبودند در سوریه الان شهرهای ما تبدیل به خرابه شده بودند...خدا کنه که قدردان این شهدا و خانواده های آنان باشیم و با حرفهای بی اساس باعث رنجش اونها نشیم.