به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از شرکتهایی که در زمینه ساخت و عرضه نرم افزارهای گوناگون فعالیت چشمگیری داشته، شرکت مایکروسافت است. این شرکت طیف وسیعی از نرم افزارهای کاربردی از جمله ویرایش متن، ویرایش عکس، مدیریت سایت، ابزار مهندسی و ... را تولید کرده و در قالب مجموعه Microsoft Office در دسترس کاربران سراسر جهان قرار داده است.
در این سری از جلسات آموزشی قصد داریم به نرم افزار مایکروسافت ورد بپردازیم. برنامه Microsoft Word یک برنامه تجاری-بازرگانی برای ارائه مطلب است که توسط شرکت Microsoft برای سیستم عاملهای ویندوز و مکینتاش ( نسخه 8 ) نوشته و عرضه شده است. نسخهای که این آموزش در قالب آن تهیه شده است Microsoft Word 2010 است. برنامه Microsoft Word ابزاری برای ارائه اطلاعات است که از انواع متنها، شکلها، طراحیها، عکسها و رسانههای چندگانه در کنار سایر محصولات Microsoft Office مانند Excel، پشتیبانی میکند.
شما میتوانید قسمت قبلی آموزش Microsoft Word از طریق لینک زیر مشاهده کنید:
بیشتر بخوانید: آموزش گام به گام مایکروسافت ورد (Microsoft Word)/ قسمت نهم
در این مبحث، چگونگی بررسی اسپلینگ و گرامر در مایکروسافت Word 2010 را مورد بررسی قرار میدهیم. مایکروسافت Word قابلیتی برای بررسی اسپلینگ و گرامر در اختیار شما قرار میدهد که شما را قادر میسازد تا اشتباه گرامری یا نوشتاری خود را در سند اصلاح کنید و یا اینکه حداقل آن اشتباه را پیدا کنید. مایکروسافت Word به اندازهای هوشمند است که همزمان با پیدا کردن کلماتی با املای اشتباه و کلماتی که به طور نادرستی در متن استفاده شدهاند، میتواند اشتباههای نحوی را نیز بیابد و به طوری که در پایین اشاره میکنیم زیر آنها خط بکشد.
در این قسمت، یک دستورالعمل ساده برای پیدا کردن اشتباهات املایی و تصحیح آنها به شما نشان میدهیم.
مرحله اول: روی نوار Review کلیک کنید و سپس دکمه Spelling & Grammar را انتخاب کنید.
مرحله دوم: یک پنجره Sprlling و Grammar برای شما نمایان میشود و اشتباهات املایی و نگارشی را به شما نشان میدهد. همچنین، همانطور که در شکل زیر نشان داده شده است، شما گزینههایی هم برای تصحیح این اشتباهات از طرف مایکروسافت Word دریافت خواهید کرد.
اکنون شما برای اصلاح کردن اشتباهات املایی با گزینههای زیر مواجه میشوید:
موارد زیر، گزینههایی هستند که در صورت وجود اشتباه گرامری، مایکروسافت Word به شما پیشنهاد میدهد.
مرحله سوم: یکی از گزینههایی که در بالا مطرح شد را انتخاب کنید و سپس گزینه Change را بزنید تا اشتباههای املایی و نگارشی شما اصلاح شوند. سپس همین مرحله را دوباره انجام دهید تا تمام اشکالات نگارشی و املایی در متن رفع شوند.
مرحله چهارم: پس از اتمام جستجو برای یافتن اشتباههای نگارشی و املایی، مایکروسافت Word در نهایت یک پنجره گفتوگو برای شما نمایش میدهد. در این حالت گزینه OK را انتخاب کنید.
اگر روی کلمهای که املای آن را اشتباه نوشتهاید راست کلیک کنید، مایکروسافت Word ، کلمات درست پیشنهادی را به شما نشان میدهد و همچنین، گزینههای مطرح شده در بالا را برای تصحیح اشتباههای املایی و نگارشی به شما ارائه میدهد.
نحوه بزرگنمایی و کوچکنمایی در مایکروسافت ورد
در این مبحث نحوه بزرگ نمایی و کوچک نمایی در مایکروسافت Word 2010 را مورد بررسی قرار میدهیم. مایکروسافت Word قابلیتی را برای اعمال بزرگ نمایی و کوچک نمایی بر روی یک سند ارائه میدهد. وقتی که عمل زوم کردن را انجام میدهیم، مایکروسافت اندازه متن را بزرگ میکند، در حالی که با انجام کوچک نمایی، مایکروسافت Word اندازه متن را کوچکتر از حالت استاندارد میکند. گفتنی است؛ عمل بزرگ نمایی فقط اندازه فونت را روی صفحه نمایش تغییر میدهد، بدون این که ویژگیهای دیگری به آن اضافه کند. شما میتوانید از راههای متنوعی یک متن را بزرگنمایی یا کوچکنمایی کنید:
در این قسمت یک روش ساده برای بزرگ نمایی و کوچک نمایی با استفاده از کلید View به شما آموزش میدهیم.
مرحله اول: همانطور که در شکل زیر نشان داده شده است، اول روی کلید View کلیک کنید و سپس گزینه Zoom را انتخاب کنید.
مرحلهدوم: مانند شکل زیر، وقتی که روی دکمه Zoom کلیک کردید، یک پنجره گفتگو برای شما نمایان میشود. این پنجره، گزینههای مربوط به بزرگ نمایی را برای شما نمایش میدهد تا برای بالابردن یا پایین آوردن اندازه سند روی نمایشگر یک اندازه مشخص تعیین کنید. در حالت پیشفرض این مقدار 100% است؛ میتوانید برای بزرگتر کردن اندازه فونت، مقدار 200% را انتخاب کنید، یا برای کوچکتر کردن آن 75% را بزنید. میتوانید همانطور که پیکان (فلش) نشان میدهد، گزینه Many Pages را انتخاب کنید تا چندین صفحه به صورت همزمان نمایش داده شود.
مرحله سوم: هنگامی که گزینه مورد نظر را انتخاب کردید، دکمه OK را بزنید تا تغییرات مورد نظر در سند اعمال شوند.
مرحله چهارم: گزینههای مختلف را امتحان کنید. مانند گزینه Page Width و Text With.
تصویر زیر دو دکمه را نشان میدهد که شامل نمادهای (مثبت) + برای بزرگ نمایی و (منفی) – برای کوچک نمایی میشود.
مرحله اول: روی دکمه کوچک نمایی کلیک کنید، مشاهده میکنید که با هر بار کلیک کردن روی دکمه کوچک نمایی، اندازه سند شما تا 10 % کاهش مییابد. همین اتفاق در مورد بزرگ نمایی نیز صادق است. با هر بار کلیک روی دکمه بزرگ نمایی، اندازه متن شما تا 10% افزایش مییابد.
مرحله دوم: این روش ساده را با مقدار اندازههای متفاوت امتحان کنید تا شاهد تفاوت سایز متن باشید. تصویر فوق مقدار بزرگ نمایی 140% را در نمای سند نشان میدهد.
مخاطبان عزیز دریچه فناوری باشگاه خبرنگاران جوان میتوانید سوالات، مشکلات و پیشنهادات خود را در قسمت نظرات همین گزارش ارسال کنید تا در بخشهای بعدی این آموزش تا حد امکان به آنها پرداخته شود.
بیشتر بخوانید: قسمت اول/ چگونه کار با مایکروسافت ورد (Microsoft Word) را آغاز کنیم؟ +آموزش تصویری
انتهای پیام/