مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: حمایت از پژوهش بنیادی اولویت اصلی و اجرای پژوهش های کاربردی درراستای حل مشکلات جامعه،کارآفرینی و نوآوری سیاست این است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، دکتر عبدالساده نیسی مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در پانزدهمین نشست مشورتی معاونان و مدیران بین‌المللی دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی کشور و تنی چند از سفرای کشورهای اروپایی و آسیایی مستقر در ایران در دانشگاه کاشان گفت: مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت:خیلی از اقدامات اخیر و کارهای بنیادی معاون پژوهشی پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که می خواهد انجام بگیرد در زمینه حل مسائل مبتلا به کشور است که در این زمینه اقدامات زیادی توسط دانشگاه ها ، پژوهش گاه ها و پارک های علم و فناوری صورت گرفته شده است.

وی، تشویق وزارت علوم و معاونت پژوهش برحمایت از پژوهش بنیادی را مساله اصلی آنها دانست و افزود: ما فقط دنبال پژوهش هایی نیستیم که استفاده نشود بلکه تلاش می کنیم پژوهش ها در راستای حل مشکلات کشور، کارآفرینی و نوآوری کاربردهایی داشته باشند.

نیسی، با اشاره به اینکه در این زمینه دانشگاه ها و پژوهش گاه های ما و پارک های ما اقدامات خیلی مهمی انجام دادند و توانستند پژوهش هایی را کاربردی کنند افزود: اکوسیستم هایی در وزارت علوم در بین دانشگاه ها مثل اکوسیستم کارآفرینی ، اکو سیستم نوآوری تشکیل شده است که ذی نفعان اکوسیستم ها استخراج شدند و کمک کردند تا پژوهش های بنیادی تبدیل به دانش شود.

به گفته وی، ما معتقد هستیم هر پژوهشی که زیربنا و بنیاد دانش باشد و بتواند به فناوری تبدیل شود این فناوری خواهد بود و به کشور کمک خواهد کرد.

هزینه کردن هر واحد پولی در پژوهش معادل آن 30 واحد سود دارد

نیسی گفت: به جرات معتقد هستیم و پژوهش ها نشان داده است که هر واحد پولی هزینه کردن در پژوهش معادل آن 30 واحد سود خواهد داشت اما به شرطی که ما بتوانیم یک سیستم هایی را درست بکنیم تا این سیستم ها بیایند و پژوهش ها را کاربردی کنند و پایان نامه ها را در خدمت صنعت و جامعه قرار دهند.

وی افزود: قوانینی در کشور خوشبختانه در بودجه 1397 بند (ط) تبصره 9 آمده است که این اجازه را به شرکت ها می دهد تا 40 درصد از پژوهش های خودشان را صرف تحقیقات دانشگاهی یعنی تحقیقاتی که کمک به حل مشکلات آن صنعت خواهدشد بکنند.

به گفته وی، همه این قسمت ها دست به دست هم می دهد تا ما بتوانیم اقتصادی مبتنی بر دانش و صنعتی مبنتی بر دانش داشته باشیم و در این زمینه ما نباید از تعاملات بین المللی غافل بشویم.

نیسی گفت: ما معتقد هستیم خیلی از جاهایی هست که می توانیم و پتانسیل کمک به برخی از کشورها را داریم و پژوهش های ما خریدارهایی دارد و در جاهایی نیز بایستی به ما هم کمک کنند.

وی گفت: ورود دانشگاه ها ، پژوهش گاه ها و پارک های علم و فناوری در این زمینه می تواند به کشور کمک کند و نیازهای کشور را در برابر تحریم ظالمانه یکطرفه ای که علیه فرد فرد ما آغاز کردند و ما را در جای جای دنیا محروم بکنند برآورده کند.

به گفته وی،ما می توانیم با صنعت و تکنولوژی و نوآوری مبتنی بر دانش بنیان موفقیت داشته باشیم و این وقتی امکان پذیر خواهدبود که دانشگاه های ما ، اساتید و دانشجویان ما ورود کنند و تحقیق و پژوهش و و تجاری سازی و تولید علمی مفید روز جامعه کنند.

 افزایش 100 درصدی بودجه پژوهشی بین المللی

مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ، با اشاره به اینکه ماا پیشنهاد بیش از 100 درصدی افزایش بودجه پژوهشی را دادیم کفت: بودجه بیشتر در حوزه بین المللی دوبرابر شده است.

نیسی، بحث بودجه پژوهش را بحث خیلی مهمی دانست و افزود:پژوهش دانشگاه ها، پژوهش گاه و پارک ها یکسری تعهدات ارزی داشتند که توجه دست اندکاران آنرا مسچی طبلد تا به این مساله بیشتر نگاه کنند.

به گفته وی، بودجه مراکز آموزش عالی بر اساس یک نرخی بسته شده است که متاسفانه اخیرا نرخ ها بالای دو برابر قرار گرفت لذا دانشگاه ها و خود ما در وزارت علوم تعهدهایی بین المللی داریم که به دلار و یورو و بر اساس رقمی که در بودجه رقم نرخ تبدیل ارز آمده است خواهد شد.

مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت:اما متاسفانه الان در وزارت علوم تنها نرخی که وجود دارد نرخ مبادله ای است که به نظر من به بودجه ها فشار زیا وارد می کند.

نیسی، تصریح کرد: بنابراین من توصیه می کنم و خواهشم از تمام دست اندرکاران سازمان برنامه و مجلس این است که عنایت خاصی به دانشگاه ها و پژوهش گاه ها داشته باشند تا بتوانند بودجه ها را افزایش دهند.

وی گفت: به جرات می گویم اگر بودجه های ما را دو برابر هم کنند باز دانشگاه ها و پژوهش گاه ها با مشکلاتی مواجه خواهند بود چون قراردادهای ارزی دارند که بدون این قراردادهای ارزی نمی توانند کارهای خود را پیش ببرند.

شایان ذکر است: پانزدهمین نشست مشورتی معاونان و مدیران بین‌المللی دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی کشور و تنی چند از سفرا و رایزنان تعدادی از کشورهای اروپایی و آسیایی مستقر در ایران از جمله سوئیس، استرالیا،فرانسه، مجارستان، اندونزی با حضور دکتر حسین سالار آملی قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر عبدالساده نیسی مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و تعدادی از دیگر مسئولان مرتبط با این حوزه در دانشگاه کاشان با نشست های تخصصی در حال برگزاری است.

 

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.