به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، بسیاری از پزشکان به افراد توصیه میکنند که در وعده شام، غذاهای سبک و کم حجم مصرف کنند تا با دریافت کالری کم به اضافه وزن مبتلا نشوند.
از این رو باشگاه خبرنگاران جوان در نظر دارد با معرفی انواع غذاهای نانی و غیر برنجی به شما کمک کند تا با کنار گذاشتن غذاهای برنجی، انتخاب متنوعی برای وعده غذایی شام خود داشته باشید.
در مطلب زیر طرز تهیه 5 نوع غذای نانی و غیر برنجی آمده است که میتوانید باکمک آنها شامی دلچسب تهیه کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر
۴ پیمانه برنج
۵ پیمانه آب
۲۰۰ گرم گوشت
۴ قاشق غذاخوری جعفری خرد و سرخ شده، کشمش، گردو و خلال بادام
نمک، پودر فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه به قدر کافی
۳ قاشق غذاخوری پیاز سرخ شده بدون روغن
روغن مخصوص سرخ کردن به مقدار لازم
مراحل تهیه؛ مدت زمان لازم برای پخت ۱ ساعت
برنج را با ۵ پیمانه آب و مقداری نمک و زردچوبه در پلوپز بریزید و وقتی کته آماده شد صبر کنید تا کته کمی سرد شود، در این فاصله گوشت چرخ کرده را با نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز و یک عدد پیاز رنده شده با کمی روغن تفت دهید و بعد کمی آب روی آن بریزید تا کاملاً بپزد و آب تبخیر شود و شعله را خاموش کنید، سپس جعفری سرخ شده، خلال بادام، کشمش، گردو و پیاز سرخ شده را با گوشت مخلوط کنید.
کته که سرد شد با چرخ گوشت آنرا چرخ کنید، دقت داشته باشید برای تهیه کته از برنج ایرانی استفاده کنید تا پس از چرخ شدن چسبندگی خوبی پیدا کند و نیاز به اضافه کردن هیچ چیزی (تخم مرغ یا آرد نخودچی) نداشته باشد.
دستها را مرطوب کنید و یک گلوله از کته چرخ شده بردارید و با کف دست مالش دهید و بعد آنرا مانند یک دایره پهن کنید و یک قاشق غذا خوری پر از مایه گوشتی برداشته وسط آن بگذارید؛ بعد لبهها را جمع کرده و مانند کوفته فرم دهید و یا مانند فرم کتلت پهن کنید و در روغن انداخته، سرخ کنید.
برای سرخ کردن از حرارت کم استفاده کنید و کمی زردچوبه در روعن بریزید تا کبهها طلایی شود در این غذا، چون کته و تمام محتویات داخل آن پخته است نیازی نیست که خیلی سرخ شود کافیست کبه کمی طلایی و خوشرنگ شود آنرا از روغن خارج و روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافی گرفته شود.
مواد لازم برای ۳ نفر
۱ عدد سینه مرغ پخته و خرد شده
۳ عدد هویج نگینی و پخته شده
۲ عدد فلفل دلمه خرد شده
۱۰ عدد قارچ ورقه شده
۱ پیاله رشته ورمیشل (بجوشونید و آبکش کنید)
۵ عدد تخم مرغ
نمک و روغن به مقدار لازم
مراحل تهیه؛ مدت زمان لازم برای پخت ۳۰ دقیقه
تمام مواد را با بکدیگر ترکیب کنید و مانند کوکو در تابه سرخ کنید؛ پنیر پیتزا و قارچ را روی مواد ریخته تا کاملا نرم شود سپس میتوانید سرو کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر
۱ کیلو کدو پوست کنده و خردشده
۱ عدد پیاز نگینی
۲ قاشق تمرهندی
۱ قاشق چای خوری ادویه کاری
نمک و فلفل به دلخواه
مراحل تهیه؛ مدت زمان لازم برای پخت ۳۰ دقیقه
پیاز را سرخ کنید، کدوها را در یک ظرف ریخته و نصف لیوان آب به آن اضافه کنید و بگذارید بخوبی بپزد؛ بعد از پخته شدن مواد کدو را له کرده و پیاز و ادویه را به آن اضافه کنید، سپس آنها را تفت دهید تا آب اضافه آن گرفته شود، بعد از چند دقیقه تمرهندی را اضافه کنید و مجدد تفت داده سپس آن را سرو کنید.
مواد لازم برای ۲ نفر
۲۵۰ گرم ماهی
۲ عدد پیاز
۲ قاشق غذاخوری سبزی خرد شده (گشتیز، جعفری، شوید)
۱ قاشق غذاخوری رب انار
۱٫۲ قاشق چایخوری رب آلوچه
ادویه و زردچوبه ونمک به مقدارلازم
مراحل تهیه؛ مدت زمان لازم برای پخت ۱ ساعت
پیاز را خلالی سرخ کرده، ادویه جات را بعد از نیم پز شدن به آن اضافه کنید؛ ماهیها را خرد کرده و به پیاز اضافه کنید، در تابه را بگذارید تا با بخار ماهی مغز پخت شود، بعد از پخت میتوانید آن را ریش ریش کنید، 10 دقیقه قبل خاموش کردن زیر شعله گاز، رب انار، رب آلوچه و سبزی را اضافه کنید تا به خورد ماهی برود، سپس میتوانید سرو کنید.
مواد لازم برای ۲ تا ۳ نفر
قارچ
پیاز
سیب زمینی
خیارشور و سس قرمز در صورت تمایل و برای سرو
مراحل تهیه؛ مدت زمان لازم برای پخت ۳۰ دقیقه
همهی مواد را تک به تک سرخ کرده و آویشن و نمک و فلفل به آن بزنید؛ در صورت تمایل در پایان با هم مخلوط کنید، یا مواد را کنار هم تزئین کنید و در نهایت میتوانید غذا را با سس قرمز و خیارشور سرو کنید.
انتهای پیام/