به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان،حسن بهرامی، مدیر شبکه بهداشت و درمان کبودراهنگ گفت: روستای قهورد آلودهترین منطقه مبتلا به تب مالت است به گونهای که شاخص ابتلا اگر ۱۲۰ در یکصد هزار جمعیت برآورد شده در این روستا ۵۰۰ در یکصد هزار جمعیت است.
وی ادامه داد: سهم شهرستان کبودراهنگ از نظر ابتلا به بیماری تب مالت ۱۶ درصد استان و یک درصد کشور است که باید برای کاهش این آمار چارهای اندیشید.
مدیر شبکه بهداشت و درمان کبودراهنگ اظهار داشت: ارتباط مستقیم با دام مهمترین عامل سرایت این بیماری است و ۸۰ درصد جمعیت این شهرستان را روستانشینان تشکیل داده حتی افراد ساکن در شهر نیز با دام در ارتباط هستند.
بهرامی خاطرنشان کرد: وجود دامداری در شهرهای شیرین سو، گل تپه و حتی کبودراهنگ گویای این است که بیش از ۹۰ درصد جمعیت این شهرستان با دام در ارتباط هستند بنابراین این وضعیت در بالا بودن آمار مبتلایان تب مالت تاثیر داشته است.
وی همجواری با استانهای آلوده به تب مالت، نبود قرنطینه مناسب در مبادی ورودی دام، تمایل اندک روستانشینان به واکسینه کردن دام و ورود دامهای آلوده بدون نظارت به شهرستان را از دیگر عوامل بالا بودن میزان شیوع این بیماری در کبودراهنگ برشمرد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان کبودراهنگ گفت: بروز تب مالت موجب لاغر شدن دام و کاهش میزان شیردهی آن میشود بنابراین دامدار برای پیشگیری از ضرر اقتصادی اقدام به فروش دام بیمار به دلال با قیمت اندک میکند.
بهرامی اظهار داشت: طبق بررسیهای صورت گرفته ۸۰ درصد بیماران به علت ارتباط با جنین سقط شده گوسفند به تب مالت مبتلا شدند.
وی توضیح داد: دامداران هنگام خروج جنین سقط شده از بدن گوسفند بدون استفاده از محافظ، جنین خون آلود را در دست گرفته و آن را در گوشه حیاط خانه و داخل فضولات حیوانی قرار میدهند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان کبودراهنگ ادامه داد: تماس مستقیم و بدون استفاده از دستکش به بره سقط شده و قرار دادن آن در گوشه خانه و کوچه، علاوه بر دامدار، خانواده و همسایگان او را نیز در معرض ابتلا به این بیماری قرار میدهد.
انتهای پیام/ج