به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان در همایش دیابت افزود: برگزاری این همایش نشانگر اهمیت موضوع است زیرا دیابت در صورت کنترل نشدن ممکن است عوارض بدی را ایجاد کرده و مشکلات زیادی را برای فرد ایجاد کند.
جلالالدین امیری افزود: در کشور ما تعداد قابلتوجه یعنی 37 درصد افراد دیابتی از بیماری خود اطلاع ندارند که این رقم در استان همدان بالاتر است، البته شیوع این بیماری در استان کمتر است.
وی گفت: فردی که از دیابت خود اطلاع ندارد به دلیل ناآگاهی، مسائل لازم را رعایت نکرده و موجب بدتر شدن وضعیتش میشود.
امیری بیان کرد: با توجه به سبک زندگی ماشینی و صنعتی، بیماریهای ناشی از یکجانشینی مانند دیابت گریبان گیر جامعه شده که برای کنترل آن باید راههای پیشگیری را بدانیم.
وی با بیان اینکه بروز دیابت به بزرگترین اپیدمی قرن تبدیلشده، تصریح کرد: با اصلاح سبک زندگی، اصلاح تغذیه و مصرف روزانه چند نوبت سبزیها و دوری از مصرف غذاهای آماده میتوان از ابتلا به این بیماری جلوگیری کرد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی همدان هم در این همایش با تأکید بر اهمیت اطلاعرسانی در زمینه دیابت به مردم گفت: رسانههای جمعی و آموزش و پرورش در این زمینه نقش مهمی دارند.
سعید بشیریان با بیان اینکه مرکز تحقیقات دیابت در استان همدان وجود ندارد، اعلام کرد: وجود این مرکز نیاز است و برای ایجاد آن تلاش میکنیم، اما کلینیک تخصصی دیابت برای دادن خدمات به بیماران دیابتی به زودی راهاندازی میشود.
رئیس انجمن دیابت همدان هم با بیان اینکه تزریق انسولین برای بیماران دیابتی ضروری است، تصریح کرد: برخی باورهای غلطی نسبت به آن دارند درحالیکه انسولین برای بیمار دیابتی مانند آب برای فرد تشنه است.
معین توکلی بیان کرد: درمان دیابت هرچه سریعتر آغاز شود بهتر است و تأخیر در درمان این بیماری مشکلاتی را برای فرد ایجاد میکند.
وی با اشاره به راهاندازی اتوبوس دیابت در همدان مطرح کرد: در آینده نزدیک اتوبوسهای دیابت و سنجش قند خون در همدان راهاندازی شده و با این کار، همدان هفتمین شهر کشور میشود که برای غربالگری دیابت اقدام کرده است.
انتهای پیام/ج