به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، احمد رحمانیان معاون اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری فارس در جلسه رونمایی از طرح «مسیر سبز زندگی»، گفت: زوجین میتوانند بعد از ازدواج با دریافت یارانه برگ «مسیرسبز زندگی» به مدت ۶ ماه از ۲۰ مرکز مشاوره خدمات مشاورهای رایگان دریافت کنند.
وی با بیان اینکه برای داشتن جامعهای سالم و پویا نیازمند یک خانواده سالم و پویا هستیم، افزود: افراد فعال در اجتماع از خانوادهها راهی جامعه شدند بنابراین با آگاهیبخشی در مورد اصول ساختاری خانواده، عوامل تحکیم بنیان خانواده و آفتهای روابط خانوادگی میتوانیم در جهت برطرف کردن آفات مؤثر عمل کنیم.
رحمانیان ادامه داد: بر اساس آمار پروندههای طلاق در ۸ ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۲ درصد افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه یکی از دلایل کاهش آمار ازدواج مباحث اقتصادی است، اظهار داشت: مباحث اقتصادی در افزایش پروندههای قضایی نیز تأثیرگذار بوده، به گونهای که شاهد رشد ۳۳ درصدی مطالبه نفقه در ۸ ماه امسال نسبت به همین زمان در سال گذشته در فارس بودیم.
وی با اشاره به نسبت آمار طلاق به ازدواج در سالهای اخیر در فارس بیان کرد: در سال ۹۶ به ازای ۳.۸ ازدواج یک طلاق داشتیم که این نشان از افزایش آمار طلاق و وجود شرایط نابسامان در زمینه آمار ازدواج است و نکته دیگر در این آمارها تقسیمبندی ازدواجها و طلاقها از لحاظ سنی است.
رحمانیان افزود: در سال ۹۶ در استان فارس بیشترین ازدواج زنان در گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ سال با تعداد ۹ هزار و ۷۵۶ ازدواج بوده و بیشترین طلاق هم در گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال به تعداد ۲ هزار و ۱۱۳ مورد طلاق بوده است. در مردان سن ازدواج بین ۲۵ تا ۲۹ و سن طلاق بین ۳۰ تا ۳۴ سال گزارش شده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس بیان کرد: طبق آمار گزارش شده ۹.۹ درصد از طلاقهای ثبت شده در سال دوم زندگی مشترک اتفاق افتاده و اگر دقیقتر بررسی کنیم متوجه میشویم که نیمی از آمارهای طلاق مربوط به هفت سال اول زندگی مشترک است که با توجه به آمار پایین بودن سن طلاق میتوان با حل مشکلات مسیر زندگی را تغییر داده و مرحله بحران را به سلامتی طی کنند.
رحمانیان با اشاره به برخی از دلایل طلاق مانند مشکلات اقتصادی، طلاق عاطفی، خیانتها و ... گفت: بیشتر مشکلات به دلیل عدم مهارت ارتباطی به وجود میآید یعنی زوجها مهارتهای کلامی، رفتاری و جنسی را نمیدانند و به همین علت دچار مشکل شده و، چون راه حل مشکلات را نمیدانند به سراغ راحتترین راه یعنی تقاضای طلاق میروند.
دبیر شورای پیشگیری از وقوع جرم استان فارس با اشاره به کاهش ۷ درصدی دعاوی خانوادگی عنوان کرد: خانواده یک حوزه چند وجهی است که باید با دید فردی و اجتماعی به آن نگریست، با فعالیت یک دستگاه در این حوزه به موفقیت نمیرسیم بلکه باید تمام دستگاهها مانند قطعات یک پازل برای رفع این معضل در کنار هم قرار بگیرند.
این مقام قضایی با اشاره به اجرای برنامههای معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری فارس در حوزه خانواده تصریح کرد: شاخصترین برنامه، ایجاد مراکز مشاوره در راستای کمک به خانواده بوده است که در حال حاضر ۵۰ مرکز مشاوره در محیط محاکم خانواده در استان فارس در حال فعالیت هستند.
وی گفت: پروندههای دعاوی خانواده قبل از ثبت در محاکم خانواده در این مراکز بررسی میشوند، اما این پروندهها در مراحل بحران طلاق وارد این مراکز میشوند که با این وجود ۱۴.۵ درصد موجب سازش شدهاند.
رحمانیان افزود: باید در ابتدای ورود به زندگی سطح بینش و آگاهی زوجین را بالا برد تا مشکلات اساسی به وجود نیاید و یا در صورت بروز بتوان آن را حل و فصل کرد، در این مرحله کارهای مختلفی انجام شده مانند برگزاری ۱۰ دوره آموزشی پیش از ازدواج که هنوز در حال برگزاری است، یکی دیگر از این کارها طرح «مسیر سبز زندگی» است که سردفتران در این بخش میتوانند تأثیرگذار باشند.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری فارس تصریح کرد: طرح «مسیر سبز زندگی» طرحی ابتکاری است که توسط اداره پیشگیریهای فرهنگی و اجتماعی این معاونت و با همکاری ۲۰ مرکز مشاوره ایجاد شده و میتواند با آموزشهایی که سردفتران درباره مسائل تهدیدکننده زندگی مشترک به زوجین میدهند خیلی مؤثر عمل کنند.
انتهای پیام/م