معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس گفت: مردم بدون واهمه، مفاسد اداری و اقتصادی را به مراجع ذیصلاح گزارش دهند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ احمد رحمانیان معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس گفت: قوانین حمایتی از گزارش دهندگان مفاسد اداری و اقتصادی وجود دارد و قانون از این افراد حمایت می‌کند؛ بنابراین مردم بدون واهمه از پیامد‌های ناشی از افشاگری، مفاسد را گزارش دهند.

وی افزود: فساد اقتصادی و اداری سبب ایجاد نابرابری، کاهش سرمایه‌گذاری و بهره‌وری و انحراف منابع و خروج بخش خصوصی از فعالیت‌های مولد و مانع اساسی برای توسعه اقتصادی می‌شود.

رحمانیان ادامه داد: از مؤلفه‌های موثر در پیشگیری از مفاسد ادارای و اقتصادی مشارکت مردم و ایجاد نظارت مردمی و برملاسازی و افشاگری توسط مردم در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اعلام گزارش تخلفات جرائم اقتصادی، اداری و پیگیری آن از سوی دستگاه‌های ذیربط است.

وی بیان کرد: این موجب می‌شود که فرد مفسد اقتصادی و اداری این واهمه را داشته باشد که عمل ارتکابی وی هر لحظه ممکن است از سوی مردم به مراجع ذیصلاح قانونی گزارش شود.

دبیر شورای پیشگیری از جرم استان فارس اظهار کرد: موضوع تقویت نظارت مردمی و مشارکت و فعالیت بخش‌های غیردولتی در امر نظارت، در قانون ارتقاء سلامت نظام اداری مقابله با فساد و برنامه نظام اداری و مقابله با فساد پیش‌بینی شده است.

او ادامه داد: به موجب ماده ۱۷ قانون ارتقاء سلامت نظام اداری دولت مکلف است نسبت به حمایت قانونی و تامین امنیت و جبران خسارت اشخاصی که تحت عنوان مخبر یا گزارش دهنده، اطلاعات خود را برای پیشگیری، کشف یا اثبات جرم و همچنین شناسایی مرتکب در اختیار مراجع ذیصلاح قرار می‌دهند و به این دلیل در معرض تهدید و اقدامات انتقام‌جویانه قرار می‌گیرند، اقدام کند.

رحمانیان با اشاره به اینکه این اقدامات حمایتی عبارتند از: فاش نکردن اطلاعات مربوط به هویت و مشخصات خانوادگی و محل سکونت یا فعالیت آنان است، گفت: همچنین چنانچه اطلاع‌دهنده و یا گزارش‌دهنده مفاسد اداری، اقتصادی از کارمندان دستگاه‌های دولتی یا اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی و شورای اسلامی شهر و روستا و مؤسسات خصوصی حرفه‌ای عهده‌دار ماموریت عمومی باشند و اعلام گزارش سبب ورود ضرر و زیان جسمی یا مالی برای آنان باشد دستگاه‌های مربوطه مکلفند نسبت به جبران صدمات و خسارات جسمی و مالی آنان اقدام کرده و در صورت لزوم و ضرورت، موجبات انتقال افراد مذکور به محل مناسب دیگری بدون تقلیل حقوق، مزایا، ورود شغلی و سایر حقوق مکتسبه را فراهم کنند.

او گفت: همچنین اعمال هر گونه رفتار تبعیض آمیز از جمله اخراج، بازخرید کردن، بازنشسته کردن پیش از موعد، تغییر وضعیت، جابجایی، ارزشیابی غیرمنصفانه، لغو قرار داد، قطع یا کاهش حقوق و مزایای گزارش‌دهنده و منبعی که اطلاعات صحیح را به مراجع مسئول منعکس کرده از سوی مدیران و مسئولان مافوق مطلقاً ممنوع است.

این مقام قضایی با بیان اینکه گزارش‌دهندگان در صورتی مشمول این حمایت قرار می‌گیرند که اطلاعات آن‌ها صحیح و اقدامات آنان مورد تائید مراجع ذیربط نظارتی، انتظامی، امنیتی و قضایی قرار گیرد، متذکر شد: در غیر این صورت ممکن است به عنوان نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی بر حسب شکایت اشخاص حقیقی و حقوقی شاکی تحت تعقیب قرار گیرند؛ بنابراین با وضع مقررات فوق، گزارش‌کنندگان موارد فساد به صورت صحیح نباید هیچ‌گونه ترسی از پیامد‌های قانونی ناشی از ارائه اطلاعات صحیح و واقعی و مستند داشته باشند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس گفت: کسانی که در زمینه افشاگری و بر ملاسازی مفاسد اداری و اقتصادی تمایل به همکاری با قوه قضائیه را دارند، می‌توانند بدون مراجعه حضوری و صرفاً با مراجعه به نشانی سایت http://sajam.adliran.ir به عنوان دیده‌بان پیشگیری از جرم گزارش خود را به دستگاه قضایی ارسال کنند.
انتهای پیام/ر

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ع.
۲۱:۲۷ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
سلام یک شرکت خصوصی با همکاری بعضی از کارکنان اقدام به فرار مالیاتی و دزدی و تحصیل نامشروع با انواع شیوه و شگرد
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۰:۱۵ ۲۹ مهر ۱۳۹۸
با سلام
لطفا ترتیبی اتخاذ فرمایید تا مقامات ذیصلاح به تخلفات اقتصادی و اختلاس شرکت کیسون واقع در پتروشیمی های مخازن سبز و پتروشیمی بوشهر هرچه سریعتر اقدام کنند. گزارش آن قبلا به نهاد ریاست جمهوری ارسال شده است.
با تشکر