برای بررسی خواص آغوزمسما و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتیدر گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص آغوزمسما گفت: آغوزمسما تاثیر چشمگیری در افزایش وزن و چاقی افراد دارد؛ بنابراین برای افراد لاغر و کم بنیه بسیار مفید است.
عظمایی بیان کرد: این غذا به علت داشتن ویتامینهای A، E، C. خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از آن در برابر انواع بیماریها مخصوصا سرطانها میشود.
وی افزود: مصرف آغوزمسما باعث رفع خس خس سینه، گرفتگی صدا، تنگی نفس و گلودرد میشود.
بیشتر بخوانید: سرفه، خسخس سینه و تنگی نفس شایعترین علائم این بیماری است
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: از دیگر خواص این غذا میتوان به تقویت سیستم عصبی، تقویت حافظه، تقویت بینایی، نشاط آور بودن و رفع استرس، اضطراب و افسردگی اشاره کرد.
عظمایی گفت: این غذا به علت دارا بودن کلسیم، منیزیم، فسفر، سلنیوم و ویتامین D، موجب تقویت و استحکام استخوان و دندان شده و از بروز پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: آغوزمسما دارای ویتامینهای A، B، C، E. و املاح معدنی است، بنابراین پوست و مو را تقویت میکند و باعث طراوت و جوان سازی آن میشود.
بیشتر بخوانید: بهترین روش های جوانسازی پوست صورت
وی گفت: مصرف این غذا برای افرادی که مشکل باروری دارند بسیار مفید و تاثیرگذار است.
عظمایی بیان کرد: کنترل قند، فشار و چربی خون، تصفیه و رفع غلظت خون، تقویت کبد و کلیه ها، بهبود عملکرد روده ها، هضم غذا و رفع یبوست از دیگر خواص بی نظیر این غذا است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: این غذا به علت داشتن اسیدفولیک و آهن موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کم خونی میشود، لذا برای زنان باردار و جنین مفید و سودمند است.
وی گفت: آغوزمسما به علت دارا بودن پروتئین بالا باعث تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن میشود.
-گوشت اردک ۷۰۰ گرم
-گردو خرد شده ۲۰۰ گرم
-پیاز ۲ عدد متوسط
-رب انار ۱۰۰ گرم
-آب ۲ لیتر
-روغن کنجد یا دمبه به مقدار لازم
-دانههای ساییده شده انار یک لیوان
-شکر سرخ ۱۰۰ گرم
-زردچوبه، آویشن، دارچین و نمک به مقدار لازم
-پیازها را خرد کرده و داخل قابلمه با روغن کنجد یا دمبه تفت میدهیم.
-گوشت خرد شده اردک را به پیاز سرخ شده اضافه کرده و تفت میدهیم.
-سپس آب را اضافه کرده و اجازه میدهیم بجوشد.
-وقتی آب جوش آمد دانههای انار ساییده و گردو خرد شده را اضافه میکنیم.
-سپس رب انار ترش، شکر سرخ، نمک، زردچوبه، آویشن و دارچین را اضافه میکنیم.
-اجازه میدهیم غذا با حرارت ملایم پخته شود.
انتهای پیام/