تحلیلگر سیاسی با بیان اینکه نئولیبرالیسم ما را ضعیف‌تر و گرسنه‌تر می‌کند، گفت: اگر راهی پیش پای ما باشد ما باید اقتصادمان را به عدالت‌محوری ببریم.


نظام سرمایه‌داری از نفس افتاده است/نولیبرالیسم ما را ضعیف‌تر و گرسنه‌تر می‌کندباید اقتصادمان را به عدالت‌محوری ببریمبه گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، شهریار زرشناس، تحلیلگر سیاسی عصرامروز(شنبه ۲۴ آذرماه) در نشست نسبت لیبرالیسم با انقلاب اسلامی در دانشگاه علامه طباطبایی گفت: عالم غرب مدرن سودای جهانگیری شدن داشت و این نظام جهانی را بر دو لایه تشکیل داد، یکی از این لایه‌ها کشورهای سرمایه‌داری یا همان متروپل و دیگری کشورهای پیرامونی هستند.

وی افزود: کشورهای متروپل تفکرشان بر این است که کشورهای پیرامون را استثمار کنند و سرمایه‌شان در داخل کشورهای متروپل بیاورند آنها از کمترین منابع روی زمین هم استفاده می‌کنند و حتی امروزه از دانش هم پول درمی‌آورند و اگر دیگر در زمین نتوانند این کار را بکنند در جای دیگری این کار را می‌کنند بنابراین به سراغ تمامی کشورها رفته‌اند.

این تحلیلگر سیاسی تصریح کرد: البته شاهد این بودیم که در دوره‌های مختلف ریاست این نظام جهانی در حال تغییر بود اما باید توجه داشت که نظام سرمایه‌داری اکنون از نفس افتاده است، یکی از ویژگی‌های نظام جهانی تعیین کردن نقش‌ها است و اگر کشوری آن را نپذیرد با کارهایی مانند کودتا و حمله نظامی بر سر آن می زند و یکی دیگر از کارهای آن ایجاد بوروکراسی فاسد است که متاسفانه امروزه ما هم دچار آن هستیم.

زرشناس در خصوص ایجاد شبه مدرنیته در ایران گفت: ما تا قبل از شروع قاجاریه مسیرمان از مسیر غرب جدا بود و راه خودمان را می‌رفتیم و با شروع سلطنت قاجاریه شبه مدرنیته در ایران آغاز شد باید توجه داشت که آنها به نیت خیرخواهانه به سراغ ما نیامدند بلکه نیت آنها تمام سلطه‌طلبانه بود و می‌خواستند ما را به کشور پیرامونی تبدیل کنند.

وی افزود: آنها در زمینه سیاسی اقتصادی و فرهنگی ما را شبه مدرنیته کردند و سوال اینجا است که چرا اقتصاد ما در حال حاضر این گونه است و جواب این است که اقتصاد ما شبه مدرن شده و  تمامی مشکلات ما از این نظام جهانی است.

این تحلیلگر سیاسی تصریح کرد: پرسش اینجاست که اگر نظام جهانی خوب است چرا اکنون وضع مصر به این شکل است اگر سرمایه‌ خارجی مانند برجام خوب است چرا مکزیک الان وضع خوبی ندارد، در نتیجه برای اینکه رفاه پیدا کنیم و از این وضع خارج شویم باید از تصمیمات نظام جهانی دور شویم و به سمت استقلال برویم.

وی در پایان با بیان اینکه نئولیبرالیسم ما را ضعیف‌تر و گرسنه‌تر می‌کند، تصریح کرد: اگر راهی پیش پای ما باشد ما باید اقتصادمان را به عدالت‌محوری ببریم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار