رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور در آمل گفت: بهترین راه حفظ برنج‌های بومی، خوش عطر و طعم استان‌های شمالی نگهداری در بانک ژن‌های بومی است.

عرفانی رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور در آمل در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گفت: بهترین راه حفظ برنج‌های بومی، خوش عطر و طعم استان‌های شمالی همچون مازندران، گلستان و گیلان نگهداری در بانک ژن‌های بومی است.

وی افزود: سازمان تحقیقات برنج کشور زیر نظر کشاورزی است و لایحه‌ای برای همین منظور در مجلس تصویب رساند.

عرفانی از احیاء مراکز تحقیقاتی کشاورزی خبر داد و گفت: مرکز ملی ذخایر ژنتیکی کشاورزی با هدف حفظ ذخایر ژنتیکی محصولات کشاورزی استان شمالی در حال شکل گیری است.

رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور در آمل با بیان اینکه گذشته نه چندان دور برنج‌های مازندران به ویژه طارم با عطر و طعم ویژه شون شاخص بودند، اما امروز از اون عطر و طعم خبری نیست، افزود: فرسایش ژنتیکی برنج طارم به دلیل از بین رفتن ژن‌های موجود در طبیعت است.

وی گفت: افزایش شهرنشینی، از بین رفتن جنگل‌ها و مراتع، تخریب محیط زیست و استفاده از ارقام جدید و یکنواخت برنج در هنگام نشاء از عوامل فرسایش ژنتیکی برنج است.

عرفانی افزود: حفظ ذخایر ژنتیکی و توارثی، جمع آوری ژن‌های موجود در طبیعت همچون رقم‌های طارم و ژن‌های بومی در حال انجام است.
انتهای پیام/آ

شکل گیری مرکز ملی ذخایر ژنتیکی کشاورزی با هدف حفظ ذخایر ژنتیکی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.