«شاهو محمدی» شناگر معلول مهابادی که هفته گذشته توانست توانایی خود در شنای استقامت را در کتاب رکورد‌های ملی ایران ثبت کند، تنها چند گام دیگر با ثبت جهانی این قابلیت در «گینس» فاصله دارد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، شاهو محمدی نوجوان ۱۳ ساله مهابادی با یک کروموزوم اضافه، روز سه شنبه هفته قبل (۱۳ آذر) رکورد شنای استقامت ایران را در ارومیه و در حضور نمایندگان کمیته ثبت رکورد فدراسیون ورزش‌های همگانی شکست و توانایی خود را در رشته شنای استقامت در کتاب رکورد ملی ایران ثبت کرد.

این شناگر نونهال که به بیماری سندروم داون مبتلاست با شعار «من فقط یک کروموزوم اضافه دارم» در استخر مخابرات ارومیه توانست در بخش شنای استقامت با طی مسافت ۲ هزار و ۴۸۳ متر و ۲۰ سانتی متری در مدت زمان یک ساعت رکورد جدیدی را به نام خود ثبت کند.

وی یکی از نخستین کسانی است که با وجود داشتن معلولیت «سندروم داون» تمرین‌های شنای خود را با شناگران سالم انجام می‌دهد و از این لحاظ مشکلی ندارد و نخستین سندروم داون ایران است که علاوه بر شنا در رشته قایقرانی کایاک نیز فعالیت می‌کند.
پدر این شناگر معلول اظهار داشت: پس از تولد شاهو و تشخیص غیرطبیعی بودن وی توسط پزشکان معالج، کار‌های طبیعی برای درمان وی شروع شد.

عزیز محمدی گفت: برای نخستین بار ایده تمرین شنا را با خرید یک استخر پلاستیکی در حیاط خانه عملی کردیم و اشتیاق شاهو برای بازی در آب و آب درمانی از آن زمان کلید خورد.

وی اضافه کرد: با بزرگ‌تر شدن شاهو، وی را برای تمرین شنا به استخر و حاشیه سد مهاباد می‌بردم و با همکاری یکی از مربیان شنا به نام «مسعود مازوجی» تمرین‌های شنا را به سمت شنای حرفه‌ای تغییر دادیم.

محمدی گفت: پس از تمرین‌های سخت و طاقت فرسا و با توصیه مربیان، شاهو در مسابقات شهرستانی، استانی و کشوری شرکت کرد و در هجدهمین بازی‌های المپیک ویژه ایران قهرمان شد و مدال طلای مسابقات را کسب کرد.
وی افزود: با توجه به اینکه شاهو نخستین معلول سندروم داون است که می‌تواند در مسافت طولانی شنا کند، با توصیه علی نصیری مربی رکورد‌های شنا، مقدمات ثبت رکورد شنای استقامت وی در ارومیه فراهم شد.

وی یادآور شد: شاهو با حضور ناظران ورزشی و رییس کمیته ثبت رکورد‌های ورزشی فدراسیون ورزش‌های همگانی با طی مسافت ۲ هزار و ۴۸۳ متر و ۲۰ سانتی متر در مدت زمان یک ساعت رکورد جدیدی را به نام خود ثبت کرد.

پدر این شناگر معلول از مسوولان مهاباد گلایه‌هایی داشت و گفت: پس از کسب این موفقیت شاهو، مسوولان شهرستان حتی یک پیام تبریک برای دلگرمی خانواده ما ارسال نکردند.

این شناگر توانا علاوه بر ثبت این رکورد، رویا‌های دیگری هم در سر دارد و در صدد ثبت توانایی خود در کتاب گینس است.

رییس کمیته ثبت رکورد‌های ورزشی فدراسیون ورزش‌های همگانی نیز گفت: تاکنون بیش از ۷۰۰ رکورد در رشته‌های مختلف ورزشی در کتاب رکورد‌های ایران ثبت شده است که از این تعداد ۱۰ تا ۱۲ نفر موفق به ثبت در کتاب گینس شدند.

هادی رضایی افزود: ثبت رکورد در کتاب گینس به ۲ شیوه هزینه‌ای و رایگان انجام می‌شود و در بخش هزینه‌ای نیازمند پرداخت هفت هزار و ۵۰۰ پوند و در بخش رایگان نیز دارای پروسه زمانی ۶ تا یکساله است.

وی افزود: برای ثبت رایگان در کتاب گینس باید هماهنگی‌هایی با مجموعه گینس انجام شود و این هماهنگی باید با اعلام آمادگی مربی و ورزشکار همزمان باشد.

وی یادآوری شد: پروسه ثبت رکورد در کتاب گینس کمی متفاوت‌تر از ثبت در کتاب رکورد‌های ایران بوده و نیازمند شرایط و مستندسازی‌های خاص ویژه گینس است.

رضایی در خصوص ثبت رکورد شاهو محمدی نیز گفت: این ورزشکار یکی از شناگران برتر در بین معلولان ذهنی سندروم داون در ایران و جهان است و در صورت فراهم شدن شرایط می‌تواند این رکورد را در گینس ثبت کند.

رکورد‌های جهانی گینس (Guinness World Records) یا کتاب رکورد‌های جهانی کتابی مرجع و دارای مجموعه‌ای از رکورد‌های بین‌المللی شامل دستاورد‌های انسان و پدیده‌های طبیعی است.

کتاب رکورد‌های جهانی گینس هر سال با اطلاعات جدید تجدید چاپ می‌شود و خود رکورددار پرفروش‌ترین سری کتاب کپی رایت جهان است.

سندروم داون بیماری ژنتیکی ناشی از وجود یک کروموزم اضافی در جنین انسان است؛ هر جنین انسان هنگام لقاح، اطلاعات ژنتیکی را از طریق ۴۶ کروموزوم (۲۳ کروموزوم از مادر و ۲۳ کروموزوم از پدر) از والدینش به ارث می‌برد، در بیشتر موارد بروز سندروم داون یک کروموزوم اضافه به جنین منتقل می‌شود یعنی ۴۷ کروموزوم دریافت می‌کند.

این بیماری ژنتیکی دارای علایم مختلف از جمله ناهنجاری‌های عمده یا خفیف در ساختار یا عملکرد ارگان ها، مشکلات یادگیری و نیز محدودیت و تاخیر در رشد و نمو است.

افراد مبتلا به سندروم داون توان ذهنی پایین‌تر از حد میانگین دارند و به طور معمول دچار ناتوانی ذهنی خفیف تا متوسط هستند، اما تعداد کمی از مبتلایان به سندروم داون دچار ناتوانی شدید ذهنی هستند.

انتهای پیام/ج

موفقیت شناگر نونهال مهابادی مبتلا  به سندروم داون در مسابقات شنا

منبع  ایرنا

برچسب ها: اخبار ورزشی ، شنا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.