در مصنوعات چرمی علاوه بر محصولات مختلف می‌توان تنوع رنگ و جنس را نیز در این صنعت دنبال کرد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، صنعت چرم دوزی یکی از هنر‌هایی که در بین بانوان بیضایی رونقی خاص گرفته است و بانویی کارآفرین توانسته با ایجاد کارگاه چرم دوزی در راستای اقتصاد مقاومتی گام بردارد.

کارآفرینی با چرم دوزی

 

پروین سجادی کار آفرین و مدیر صندوق خرد زنان روستایی بیضاء در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، بیان کرد: از سال ۸۹ کار چرم را آغاز کردم و به مدت ۲ سال است که کارگاه چرم دوزی را راه اندازی کردم و موفق شدم برای ۲۶ نفر از اهالی بیضاء ایجاد شغل کنم .

کارآفرینی با چرم دوزی

این کارآفرین موفق استعداد را با هنر در آمیخته و با تولید کارگاه چرم دوزی برای خود و چند نفر دیگر اشتغالزایی کرده است.

یکی از کارآموزان این هنر می گوید: مدت ۲ سال است که در کارگاه خانم سجادی مشغول به کار هستم و موفق شدم کار‌های چرم دوزی را با ظرافت خاصی انجام بدهم.

کارآفرینی با چرم دوزی

 

در حال حاضر انواع محصولات چرمی دست دوز شامل کیف، کمربند و کفش با کیفیت بالا در این کارگاه تولید می‌شود.

صدیقه مویدی کارشناس جهاد کشاورزی بیضاء از مراکز تابعه جهاد کشاورزی شهرستان سپیدان نیز در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، تصریح کرد: برنامه‌های اعتبارات خرد از ره یافته‌های فقر زدایی در دهه‌های اخیر است که با ایجاد و گسترش فعالیت‌های درآمدزا بویژه برای زنان کم درآمد توسعه جوامع محلی را تسریع می‌دهد و در این راستا ما صندوق خرد زنان روستایی را داریم که از اهدافشان توانمندی جامعه محلی از طریق ایجاد بستر مناسب برای مشارکت‌های جمعی و افزایش درآمد خانوار‌های کم درآمد با پرداخت وام‌های کوچک برای انجام فعالیت‌های درآمدزا و اشتغالزایی است.

کارآفرینی با چرم دوزی

وی اضافه کرد: جهاد کشاورزی بیضاء در راستای تحقق الویت‌های ویژه سازمانی در بخش ترویج با مشارکت دفتر امور زنان روستایی جهاد کشاورزی فارس و همکاری  مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سپیدان به عنوان یکی از متولیان امر برنامه ریزی اقتصادی و اجتماعی زنان روستایی مسئولیت راه اندازی صندوق‌های خرد و ارائه آموزش‌های عمومی و تخصصی لازم به اعضاء را با راه اندازی ۶ صندوق خرد زنان روستایی و در بخش روستایی در بخش بیضاء و عضویت ۲۳۷ نفر زن روستایی انجام داده است.

مویدی تاکید کرد: این صندوق‌ها در روستا‌های شیدان، علی آباد تنگ، گروان، ابراهیم آباد جاری و سعادت آباد واقع شده اند و با تعامل و حمایت صندوق کارآفرینی امید شهرستان سپیدان تا کنون ۲ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال فراگیر روستایی دریافت شده و کسب و کار‌های روستایی راه اندازی شده است.

کارشناس جهاد کشاورزی بیضاء بیان کرد: خانم سجادی به عنوان یک بانوی کارآفرین شهرستان و مدیرعامل صندوق‌های خرد زنان روستایی از سال ۹۵ کارگاه چرم دوزی را راه اندازی کرده و موفق شده به ۷۴ نفر آموزش رایگان حرفه‌ای بدهد و برای ۱۲ نفر ایجاد اشتغال کند که با حمایت صندوق کارآفرینی امید است اشتغالزایی بیشتری را در این بخش به همراه داشته باشد.

خانم سجادی در کنار چرم دوزی از هنر‌های گل کریستال بهره‌مند است که آموزش کارآموزان از دیگر فعالیت‌های این کار آفرین درحرفه گل سازی است.

کارآفرینی با چرم دوزی

از آنجایی که این صنعت می‌تواند به رونق اشتغال کمک کند، اما دغدغه‌هایی نیز از سوی فعالان این عرصه مطرح می‌شود.
یکی از کارآموزان در کارگاه خانم سجادی بیان کرد: به جز حمایت جهاد کشاورزی هیچ سازمانی از این کارگاه حمایت می‌کند.

سجادی کار آفرین و مدیر صندوق خرد زنان روستایی بیضاء درباره مشکلات کارگاه خود اضافه کرد: در کارگاه نیاز به میزکار، میز کاربردی و دستگاه پرس داریم که در صورت داشتن همه ابزار‌های مربوط به چرم دوزی می‌توانیم روزانه ۲۴ جفت کفش تولید کنیم.

توجه به ظرفیت‌ها، افراد کارآفرین و فراهم کردن زمینه مناسب برای کار و تولید می‌تواند نقش مهمی را در اقتصاد به همراه داشته باشد.

با پرداخت تسهیلات کافی و گسترش کارگاه‌های چرم دوزی به فضای بزرگتر می‌توان زمینه اشتغال بیشتری را در این حوزه ایجاد کرد.

انتهای پیام/ت

کاربرد چرم در محصولات تولیدی 

برچسب ها: صنعت ، اشتغال
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.