به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،علی یارمحمدیان مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان امروز در نشست خبری نمایشگاه صنایع خلاق اظهار کرد: نخستین عامل خلاقیت، انسانهای خلاقی هستند که هر فرد میتواند در هر زمینهای خلاقیت داشته باشد بهطوریکه دانشمندان تاکنون 9 خلاقیت را شناسی کرده اند، دومین موضوع در بحث خلاقیت مراکز خلاق است، در واقع بهجایی گفته میشود که انسانهای خلاق بتوانند استعدادهای خود را مطرح و شکوفا کنند، بهطور مثال یک مرکز استارتآپ، صحنه تئاتر و یا خود نمایشگاهها که افراد مختلف از یک صنف در کنار هم جمع شدهاند، میتواند یک مرکز خلاق باشد و سومین عامل در این بحث فناوریهای مدرن و خلاقانه است که مجموع این سه عامل سرمایه خلاق را ایجاد میکند.
وی ادامه داد: از دیدگاه محققان میتوان 4 نوع شهر خلاق را نام برد که شامل شهر فنّاوری نوآور مثل منچستر که در صنعت نساجی سرآمد شهرهای دنیا است و یا برلین که در زمینه تجهیزات الکترونیک شهر خلاق شناختهشده است بهطوریکه بهترین نمایشگاههای الکترونیک در سطح بینالمللی در این شهر برگزار میشود و یا شهرهای فرهنگی و فکری همچون وین یا لندن ، همچنین شهرهای فرهنگی فناورانه که میتوان به تورنتو کانادا و هامبورگ آلمان اشاره کرد.
مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان تصریح کرد: با توجه به شرایط و ویژگیهایی که در شهر اصفهان وجود دارد، این شهر قابلیت فراگیری در شهرهای خلاق را دارد و از طرفی کارشناسان دو ویژگی برای جذب سرمایهگذاری در شهرها عنوانکرده اندکه شامل دارای نشان تجاری و ارزش آن است ، یعنی اگر شهری دارای این دو خصوصیت باشد میتواند باعث جذب سرمایه داران شهر باشد.
یار محمدیان با تاکید بر ظرفیت بالای استان در تولید و تجاری سازی صنایع خلاق در جهان اذعان کرد: شرکت بینالمللی نمایشگاه اصفهان سعی دارد به سمتی حرکت کند که بتواند یک نشان تجاری برای شهر اصفهان ایجاد کند بنابراین تصمیم به برگزاری نمایشگاه صنایع خلاق کرد، چراکه از طرف شبکه شهرهای خلاق یونسکو، اصفهان بهعنوان یکی از شهرهای خلاق شناختهشده است.
مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان در ادامه افزود: بر اساس شبکه خلاق یونسکو، خلاقیت در 7 حوزه صنایعدستی، هنرهای بومی، رسانهای، فیلم، طراحی، ادبیات و موسیقی تقسیم میشود که هر شهر را در یک موضوع بهعنوان شهر خلاق معرفی کرده است بهطور مثال رم ایتالیا در فیلم، سنگاپور در طراحی و در ایران رشت بهعنوان شهر خلاق در غذاهای محلی و اصفهان بهعنوان شهر خلاق در حوزه صنایعدستی و هنرهای مردمی شناختهشدهاند؛ اصفهان در حوزه صنایع خلاق قابلیتهای بسیار زیادی دارد بهطوریکه حدود 230 رشته صنایعدستی در این شهر شناسایی شده است.
وی خاطرنشان کرد: نمایشگاه صنایع خلاق میتواند توانمندیها و ظرفیتهایی را که در شهر اصفهان وجود دارد، در سطح کشور و در آیندهای نهچندان دور در دنیا معرفی کند، البته این نمایشگاه با توجه به سیاستهای شرکت نمایشگاهها به بخش خصوصی واگذارشده است و قرار است از 22 آذر تا 1 دیماه سال جاری از ساعت 15 تا 21 در محل پل شهرستان میزبان علاقهمندان است.
یار محمدیان در پایان به تشریح حوزههای زیرمجموعه صنایع خلاق پرداخت و گفت: حوزهای که میتوانند زیرمجموعه صنایع خلاق باشد بسیار متنوع هستند که میتوان به حوزههای رادیو و تلویزیون، نشر و ادبیات، بازیهای رایانهای ، معماری ، طراحی ، عکاسی ، هنرهای تجسمی ، مد و لباس، سینما ، هنرهای نمایشی و تجسمی ، صنایعدستی ، خوراک بومی ، فناوری ، میراث فرهنگی و گردشگری اشاره کرد که تمامی فعالان حوزهای مختلف میتوانند در این زمینه فعال باشند.
در ادامه این نشست عادل دهدشتی مجری برگزاری نخستین نمایشگاه صنایع خلاق ابراز کرد: صنایع خلاق به لحاظ ادبیات اقتصادی در کشور عمر زیادی ندارد و بیش از این بهعنوان حوزه فرهنگی شناختهشده است اما با یک تفاوت دیدگاهی این مساله مطرح است که صنایع فرهنگی میتواند در حوزه اقتصاد ظهور و بروز داشته باشد و ظرفیت آن را دارد که فراتر از یک مساله هنری و فرهنگی به آن نگاه شود.
وی ادامه داد : بر اساس فعالیتها و بازاریابیهایی که در طول چند ماه گذشته در این حوزه شده است از 90 درصد حوزههایی که بهعنوان صنایع خلاق شناخته میشود در نخستین نمایشگاه صنایع خلاق حضور خواهند داشت که در 3 دسته کلی ازجمله ، نهادها و سازمانهای حامی و فعال حوزه خلاق ، مجموعهای از سازمانهایی که بخشی از آنها در حوزه صنایع خلاق فعال هستند.
مجری برگزاری نخستین نمایشگاه صنایع خلاق اضافه کرد: مجموعهای از سازمانهایی که در دل شهرداری اصفهان فعال در صنایع خلاق فعالیت دارند تقسیمشدهاند و همچنین شهرداری شهر رشت بهعنوان شهر خلاق در بحث غذاهای بومی و محلی و شهرداری شهر اصفهان به عنوان شهر خلاق در حوزه صنایعدستی حضور خواهند داشت.
دهدشتی در ادامه افزود: بخش دوم این تقسیمبندی شامل صنایع کوچک، خورد و خانگی است که بسیار مورد استقبال قرارگرفته که این امر نشاندهنده هوش اقتصادی فردی در شهر اصفهان است و بخش سوم شامل نهادهای غیردولتی و آموزشی است.
وی در ادامه بیان کرد: با توجه به شرایط اقتصادی و نبودشناخت مخاطبان و فعالان این حوزه با چالشهایی از جمله حمایت نکردن برخی از حوزههای ذیربط مواجه بوده است اما در کل استقبال نسبتاً خوبی صورت گرفته است.
مجری برگزاری نخستین نمایشگاه صنایع خلاق در پایان پیرامون بخش بینالملل نمایشگاه ابراز داشت : به دلیل مشکلاتی و چالشهایی که در این دوره از برگزاری پیش آمد بخش بینالملل را بهصورت پررنگ نخواهیم داشت اما سعی بر این شده است که این نمایشگاه یک نمایشگاه رویداد محور باشد.
انتهای پیام/م