به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، حسن محمدی، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان اردبیل امروز در جمع خبرنگاران افزود: هزار و ۷۱۰ روستا در استان اردبیل دارای برق هستند اما در قشلاقات استان ۱۷ خانوار زیر پنج نفر فاقد برق هستند.
وی با اشاره به اینکه جهان در حال حرکت به سمت و سوی تولید انرژیهای پاک است، بیان کرد: سرمایهگذاریهای انجام شده در سال ۲۰۱۷ حاکی از آن بوده که بیش از ۵۲ درصد هزینهگذاری تولید برق بر روی انرژیهای تجدید پذیر به وقوع پیوسته است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان اردبیل با بیان اینکه نباید به بهانه گران بودن هزینه نصب پنلهای خورشیدی از این اقدام صرفنظر کرد، افزود: دستگاههایی که تابع این قانون نباشند با افزایش چند برابری مصرف برق خود مواجه خواهند شد.
محمدی اضافه کرد: بهترین بهرهوری سلولهای خورشیدی در دمای ۲۵ درجه بوده و با توجه به شرایط آب و هوایی استان این طرح میتواند در اردبیل نیز موفق شود.
وی با اشاره به ضرورت ورود جدی بخش خصوصی برای گسترش استفاده از پنلهای خورشیدی در تمامی واحدهای صنعتی، تولیدی، ادارات و واحدهای مسکونی؛ افزود: در شرایطی که مصرف برق استان اردبیل ۳۷۰ مگاوات است مجوزهای لازم برای تولید ۲۳ مگاوات برق از طریق پنلهای خورشیدی صادر شده ولی تنها زیر نیم درصد انرژی موجود از طریق بهرهگیری از سلولهای خورشیدی تامین میشوند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان اردبیل اضافه کرد: سرمایه اولیهای که برای بهرهمندی از انرژی خورشیدی اختصاص میگیرد با کاهش هزینه و صرفهجویی در مصرف برق ظرف یک تا سه سال آینده جبران خواهد شد.
محمدی از علتیابی برای عدم تمایل ادارات مختلف استان اردبیل در بهرهمندی از انرژی خورشیدی خبر داد و افزود: دستگاههای اجرایی طبق مصوبه هیئت دولت برای صرفهجویی در هزینهها و احترام به محیط زیست باید در اجرایی کردن این اقدام پیشگام شوند.
وی با اشاره به اینکه در عرصه توزیع برق در بسیاری از شاخصها در سطح بینظیری قرار داریم، ادامه داد: ظرفیت تولید برق در اردبیل بیش از سه برابر مصرف استان بوده و از زیرساختهای انتقال دوبرابری برخوردار هستیم.
انتهای پیام/ح