به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، مراسم تکریم امیر مسعود شهرام نیا و معارفه قادر آشنا، سرپرست موسسه نمایشگاههای فرهنگی صبح روز یکشنبه در سرای کتاب با حضور محسن جوادی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد سلطانی فر معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیکنام حسینی پور، مدیرعامل خانه کتاب، امیر مسعود شهرام نیا و قادر آشنا برگزار شد.
امیرزاده: شهرام نیا به پیشبرد موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران کمک کرد
همایون امیرزاده، نماینده هیئت مدیره موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران با اشاره به اینکه ما در بحث حوزه و نشر کتاب شاهد یک بسته سیاستی در دوران معاونت فرهنگی صالحی بودیم، بیان کرد: بسیاری از افراد اذعان دارند این سیاستها موثر و کارا بوده است. شهرام نیا در هموار کردن این سیاستها به سهم خودشان موفق عمل کردند که حتما پاداش این همراهی را خواهند داشت.
وی با بیان اینکه تجربه شهرام نیا به پیشبرد موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران کمک کرد، افزود: شهرام نیا پرتلاش بود، در زمان او دو کوچ اجباری داشتیم که هم رفتن ما به شهر آفتاب و هم برگشت ما از آن اجباری بود. البته نمیتوانم از تلاشهایی که شهرام نیا برای انتقال نمایشگاه کتاب به شهر آفتاب انجام داد، بگذرم.
حسینی پور: جنس شهرام نیا از جنس کتاب بود
در این مراسم نیکنام حسینی پور، مدیرعامل خانه کتاب با اشاره به اینکه حضور شهرام نیا در موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران چند رویکرد مهم داشت، بیان کرد: بحث دیپلماسی فرهنگی را بسیار خوب رقم زدند و نشر ایران در حوزه بین الملل شناخته شد.
وی افزود: جنس شهرام نیا از جنس کتاب بود و آن را ارتقاء بخشید؛ دوران شهرام نیا در موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران، دوران برزخی بود. بحث صنف داشته و دارد؛ باید موسسه نمایشگاههای فرهنگی را در نظر میگرفت و هدایت این مسیر کار سختی بود.
حسینی پور با اشاره به اینکه بحث مشارکت کتابفروشیها در نمایشگاههای استانی مطالبهای بود که همواره داشتند، ادامه داد: شهرام نیا با ابتکاراتش توانست نقطه نظرات آنها را برآورده کند. سعی میکنیم در دوران آشنا با هم افزایی بیشتر بین موسسه خانه کتاب و نمایشگاههای فرهنگی ایران برنامه هایمان را پیش ببریم.
مهدی فیروزان نماینده هیئت امنای موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران در این مراسم با اشاره به اینکه دیگر مرز میان حسادت، تخریب و انتقاد سازنده را نمی فهمم، گفت: گروهی به شهرام نیا انتقادهایی داشتند که سازنده نبود.
وی با بیان اینکه باید ما فرهنگی ها مرز بین حسادت، رقابت، انتقاد و انتقام را با هم مشخص کنیم، ادامه داد: احساس میکنم جوها و حاشیههایی که ساخته میشود، صادقانه نیست و اهداف دیگری دارد.
فیروزان درباره استعفای آقای شهرام نیا بیان کرد: باید بگویم اگر من هم بودم استعفا می دادم و این بزرگواری معاون فرهنگی وزارت ارشاد بود که استعفا را پذیرفتند.
وی با بیان اینکه هزینه های زیادی را باید برای مدیران خوب که کار را رها می کنند، پرداخت، ادامه داد: شهرام نیا با دلسوزی و آینده نگری واسپاری امور اجرایی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به صنف را تسهیل کرد و ندیدم وی شمشیر کین برای کسی بسته باشد.
شهرام نیا:موسسه در دوره من پوست اندازی کرد