به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، خیلی ها به محض شنیدن اسم هویج, انتظار یک غذای شیرین و شاید بدمزه را دارند, اما باید تاکید کنیم که خورشت هویج به صورت ملس و یا ترش نیز قابل طبخ است . این خورشت متعلق به تبریز است و طرفداران زیادی در این شهر دارد.
به همین دلیل نام اصلی این غذا , خورشت هویج تبریزی است . این خورشت هم مانند اکثر خورشت های دیگر هم با مرغ و هم با گوشت تهیه می شود . اگر قصد تهیه یک خورشت هویج مجلسی را دارید , بهتر است آن را به حالت مرسوم و شیرین درست کنید . می توانید از گوشت گوسفندی نیز استفاده کنید , اما اگر قصد چنین کاری را دارید , باید مقدار ادویه هارا تغییر دهید تا بوی گوشت گوسفندی , خورشت را بدبو نکند .
مواد لازم خورشت هویج برای 4 نفر:
هویج 400 گرم
مرغ 400 گرم
پیاز 1 عدد
آلو 100 گرم
زعفران دم کرده 4 قاشق غذا خوری
رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذا خوری
نمک , فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
خورشت هویج
طرز تهیه خورشت هویج:
ابتدا پیاز را رنده کرده و سرخ کنید.
بعد از طلایی شدن پیازها , مرغ و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید . به مدت 4 دقیقه مواد را تفت دهید تا تغییر رنگ بدهند.
آب را به خورشت اضافه کنید, سپس نمک و فلفل را به مرغ بیافزایید.
کمی منتظر بمانید تا مواد جوش بیاید , در قابلمه را کامل بگذارید و شعله را روی حالت کم تنظیم کنید.
در این فاصله هویج هارا پوست کنده و خلالی خرد کنید. در ماهیتابه ای جداگانه هویج هارا سرخ کنید .
مرغ را بررسی کنید , زمانی که مرغ به حالت نیم پز رسید , ( حدود یک ساعت پس از پخت ) هویج های سرخ شده را همراه با آلو به مرغ اضافه کنید.
اجازه دهید که مواد حدود 40 دقیقه با شعله بسیار کم پخته شود , سپس زعفران را داخل خورشت ریخته و به آرامی هم بزنید. بگذارید زعفران حدود 10 دقیقه با خورشت بجوشد. غذا اماده است.
نکات:
1.این خورشت را نباید زیاد بهم بزنید, چرا که مواد آن به راحتی له می شوند .
2.اگر برای پخت این خورشت از گوشت استفاده می کنید , نمک را در مرحله آخر به خورشت اضافه کنید . ( نمک باعث سفت شدن گوشت می شود )
3.اگر می خواهید خورشتی ملس و یا ترش داشته باشید , باید قبل از افزودن زعفران , به آن آبلیمو اضافه کنید .
4. طعم مرسوم و اصلی خورشت شیرین است . بنابراین ممکن است حالت ترش این خورشت به ذائقه همه سازگار نباشد .
5.اگر آلوهای خریداری شده , نرم هستند , آلو را کمی دیرتر به خورشت اضافه کنید .
6.اندازه خرد شدن پیاز در این خورشت , سلیقگی می باشد و حتما نیاز به رنده کردن آن نیست .
منبع:برترینها
انتهای پیام/