به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، نیره خوش خلق سیما دبیر شورای ملی ایمنی و مشاور بیوتکنولوژی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در نشست خبری شورای ملی ایمنی زیستی که امروز (چهارشنبه چهاردهم آذرماه) برگزار شد، اظهار کرد: کنوانسیون تنوع زیستی یکی از مهمترین کنوانسیونهای بینالمللی است که به منظور حفاظت و بهرهبرداری پایدار از تنوع زیستی ایجاد شده که یکی از مهمترین وظایف این کنوانسیون استفاده از تنوع زیستی در جهت حفظ منافع نسلهای آینده است.
وی افزود: ایران از 22 سال گذشته تاکنون به عضویت کنوانسیون تنوع زیستی درآمد و مسئولیت این کنوانسیون در کشور برعهده وزارت خارجه بود که بر اساس تصمیم جدید دولت، مرجعیت این کنوانسیون به وزارت کشاورزی سپرده شد.
خوش خلق سیما گفت: طی 22 سال گذشته حتی یکبار نیز نماینده محیط زیست در جلسات کنوانسیون تنوع زیستی حضور نداشتند و صندلی محیط زیست همواره در کنوانسیون خالی بود.
وی در ادامه بیان کرد: در سال جاری امیدینیا معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان نماینده سازمان در کنوانیسیون تنوع زیستی حضور یافت.
مشاور بیوتکنولوژی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: پروتکل کارتاهینا به عنوان زیرمجموعه کنوانسیون تنوع زیستی شکل گرفته که مرجع ملی این پروتکل وزارت جهاد کشاورزی است.
خوش خلق سیما با تاکید بر اینکه کارگروه ایمنی زیستی در سازمان محیط زیست برای تدوین آییننامه و دستورالعملهای لازم بر واردات و تولیدات محصولات تراریخته تشکیل شده است، تصریح کرد: ارزیابی ریسک محصولات تراریخته در این کارگاه ایمنی زیستی صورت میگیرد و نتایج بررسیهای این کارگروه به وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی اعلام میشود.
وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست از طریق کارگروه ایمنی زیستی بر محصولات تراریخته نظارت دارد.
مشاور بیوتکنولوژی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: فعالیت کمیته صدور مجوز واردات محصولات تراریخته برعهده وزارت کشاورزی است که از سال 94 این کمیته با حضور نمایندگان دستگاههای مختلف مانند وزارت علوم، بهداشت، دفتر محیط زیست و جهاد کشاورزی تشکیل میشود که پیش از این کمیته تمام محصولات تراریخته بدون هیچ نظارتی وارد کشور میشد.
خوش خلق سیما تصریح کرد: بر اساس آییننامههای کمیته صدور مجوز واردات محصولات تراریخته هر محصولی که بخواهد وارد کشور شود، باید مجوز آنها در 4 کشور اروپایی صادر شده باشد و کشور مبدأ نیز باید خود مصرفکننده آن محصول باشد و همچنین کشت محصول را در کشور خود انجام دهد.
وی ادامه داد: محصولات وارداتی تراریخته باید به کشورهای پیشرفتهای همچون کانادا، روسیه، ژاپن، استرالیا و آمریکا وارد، مصرف و کشت شوند.
مشاور بیوتکنولوژی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه در ایران دو آزمایشگاه مجهز و پیشرفته برای آنالیز ریسک محصولات تراریخته وجود دارد، گفت: یکی از آزمایشگاهها برای وزارت علوم و دیگری برای وزارت جهاد کشاورزی است که هر دو موضوعات مربوط به محصولات تراریخته را پایش و نمونه برداری میکند.
خوش خلق سیما با بیان اینکه مرجعیت جف (تسهیلات جهانی محیط زیست) به سازمان محیط زیست سپرده شده است، تصریح کرد: جف بودجه خوبی برای حفظ زیرساختهای محیط زیست به کشور میتواند ارائه کند، تاکنون جف برای پرداخت تسهیلات مالی در حوزه محیط زیست 7 فاز را اجرا کرده که این تسهیلات در کشور ما تنها در فاز 1 و 4 استفاده شده که متاسفانه برای استفاده از تسهیلات مالی سایر فازهای جف پروژهای از سوی ایران تحویل داده نشده است.
مشاور بیوتکنولوژی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: طی 22 سال گذشته که ایران به جف ملحق شد، تنها 170 میلیون دلار تسهیلات مالی دریافت کرد، این در حالی است که کشور برزیل 836 میلیون دلار، هند 734 میلیون دلار، فیلیپین592 میلیون دلار، مصر484 میلیون دلار، آرژانتین 394 میلیون دلار، ترکیه319 میلیون دلار ترکیه و افغانستان 196 میلیون دلار دریافت کردهاند.
وی در ادامه بیان کرد: ایران از کشور افغانستان تسهیلات کمتری دریافت کرده است، این در حالی است که ایران حق عضویت پرداخت کرده و نتوانسته از اعتبارات بینالمللی در این حوزه به خوبی استفاده کند.
مشاور بیوتکنولوژی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: تا زمانی که وزارت بهداشت مجوز سلامت محصولات تراریخته را ندارد رهاسازی صورت نمیگیرد، به عنوان مثال وزارت بهداشت مجوزی برای رهاسازی محصول تراریخته پنبه را برای استفاده در لوازم آرایشی و بهداشتی صادر کرده، اما برای خوراکی مجوزی صادر نکرده است.
خوش خلق سیما با اشاره به برچسبگذاری محصولات تراریخته در کشور تصریح کرد: وزارت بهداشت از دی ماه سال گذشته مکلف شده که برچسب گذاری محصولات تراریخته را انجام دهد که قانون نیز بر روی این موضوع تاکید فراوان دارد و از نظر سازمان محیط زیست علاوه بر برچسبگذاری محصولات باید میزان سموم باقیمانده نیز در محصولات غذایی مشخص شود که مردم نسبت به آن آگاهی داشته باشند.
وی با بیان اینکه مردم باید در رابطه با سلامت محصولات تراریخته اطمینان داشته باشند، افزود: برای جلب اعتماد مردم باید دقت کامل در صدور مجوز برای تولید محصولات تراریخته انجام شود.
مشاور بیوتکنولوژی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در پایان تاکید کرد: حدود 150 هزار هکتار برای کاشت گیاهان مقاوم به شوری در مناطق مختلف به صورت پایلوت اجرا شده است که این پایلوت در حاشیه دریاچه ارومیه صورت گرفت و کاشت این گیاهان به صورت بومی است.
انتهای پیام/
اصلا روی محصولاتی که در کشور خودمون تولید و عرضه میشه نظارت دارید تا چه برسه به واردات با اون مافایای وحشتناک