علی اکبر حق دوست معاون برنامه ریزی و راهبردی وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: هیئت امنایی شدن بیمارستانهای سراسر کشور یا مستقل شدن این مراکز در راستای کاهش تصدیگری دولت انجام شده است و این کار سبب میشود دولت کمتر به طور مستقیم در کارهای اجرایی بیمارستانها و مراکز درمانی دخیل باشد.
وی ادامه داد: امروزه بیمارستانهایی متعدد در سراسر کشور وجود دارند که نقش حاکمیتی داشته و به مردم خدمات بهداشتی، درمانی ارائه میدهند، این بیمارستانها را نمیتوان به معنای واقعی خصوصی سازی کرد.
حق دوست اضافه کرد: از طرف دیگر دولتی نگه داشتن این مراکز سبب کاهش راندمان کاری خواهد شد و این مسئله با سیاست گذاری و دستورالعملهای کشوری تناقض دارد.
معاون برنامه ریزی و راهبردی وزارت بهداشت تأکید کرد: سپردن کارهای بیمارستان به پزشکان شاغل در این مراکز به نوعی تسکین دهنده مسائل و کارهاست و این موضوع مشکلات را درمان نخواهد کرد.
وی اظهار کرد: واگذاری بیمارستانها به خود پزشکان با تشکیل هیئت مدیره میتواند انجام شود و این کار سبب میشود تا دخل و خرج بیمارستانها مشخص شده و اگر سودی حاصل شود مستقیم به خود افراد میرسد.
حق دوست اضافه کرد: در این بین مستقل کردن بیمارستانها با چالشهایی مختلف روبهرو است؛ وقتی یک بیمارستان به صورت خصوصی اداره میشود در هر زمانی میتواند بنابر میل سهامداران تعدیل نیرو کرده یا پرسنل خود را افزایش دهد.
معاون برنامه ریزی و راهبردی وزارت بهداشت ادامه داد: افرادی که در استخدام دولت قرار دارند باید تا پایان بازنشستگی در همان مرکز فعالیت کنند و اینگونه مراکز از قدرت مانور بالایی برخوردار نخواهند بود.
وی ادامه داد: در صورت پیادهسازی کامل طرح مستقل شدن بیمارستانها، بسیاری از مشکلات فعلی برطرف شده و این طرح باعث افزایش راندمان کاری میشود زیرا انتظار داریم با منابع مالی موجود اداره بیمارستان بهتر از قبل انجام شود.
حق دوست اظهار کرد: به دلیل آن که بیمارستان به نوعی برای خود پزشکان شاغل در این مرکز میشود دلسوزانهتر فعالیت خواهند کرد و این مسئله که طرح استقلال بیمارستانها باعث کاهش بودجه دولتی و صرفه جویی در هزینهها میشود بسیار بعید و غیر ممکن است.
معاون برنامه ریزی و راهبردی وزارت بهداشت گفت: اجرای طرح استقلال بیمارستانها سبب میشود مراکز درمانی با همان بودجه قبل، بهتر اداره شود و خود مرکز ایرادات را به بهترین نحو برطرف کند.
وی افزود: موضوع سطح بندی بیمارستانها به طور جدی دنبال میشود و در این زمینه کارهایی مفید انجام گرفته است.
حق دوست عنوان کرد: البته به موضوع سطح بندی و نظام ارجاع شکایتهایی وارد است زیرا مثلا اگر کسی دچار سر درد است تنها حق دارد به پزشک عمومی مراجعه کند که خود این این مسئله باعث ایجاد ناراحتی و بروز شکایت میشود.
معاون برنامه ریزی و راهبردی وزارت بهداشت ادامه داد: در موضوع سطح بندی بیمارستانها، مراکز درمانی با مشخصاتی که در لایه دوم قرار دارد،برخی وظایف را باید انجام دهد و برای انجام کارهای دیگر مجاز نیست همچنین میتوانند بعضی از عملهای جراحی خاص را انجام دهند و حق ارجاع بیماران به دیگر مراکز را ندارند.
انتهای پیام/