طلایی گفت:برای رسیدن به کشاورزی پایدار و کاهش هزینه تولید در قم تلاش کردیم، به دلیل کمبود منابع آب امکان توسعه اراضی کشاورزی در قم وجود ندارد.

به گزارشگروه استان های  باشگاه خبرنگاران جوان از قم، محمد رضا طلایی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم شب گذشته در جلسه شورای اداری استان قم در تالار معصومیه فرمانداری با اشاره به خودکفایی بخش کشاورزی کشور گفت: کشورمان در چهار سال گذشته در زمینه تولید گندم خودکفا شد که این مساله گامی در راستای اقتصاد مقاومتی است.

وی افزود: برای رسیدن به کشاورزی پایدار و کاهش هزینه تولید محصولات کشاورزی در استان قم تلاش کردیم، البته به دلیل کمبود منابع آب در این استان امکان توسعه اراضی کشاورزی در قم وجود ندارد، میزان اعتبارات ردیف بودجه ملی برای بخش کشاورزی استان از ۷ میلیارد تومان به ۳۰ میلیارد تومان رسیده است.

طلایی توسعه باغات را رویکرد بخش کشاورزی استان قم دانست و تصریح کرد: در چهار سال اخیر مجوز احداث ۷۰ واحد صنایع تبدیلی برای این بخش داده شده است که تاکنون ۴۲ واحد به بهره برداری رسیدند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم افزود: ۴۵۰ میلیارد تومان تسهیلات از ردیف‌های اعتباری مختلف طی چهار سال اخیر به بخش کشاورزی استان اختصاص پیدا کرد که این تسهیلات اشتغال چهار هزار و ۶۵۳ نفر را در قم به دنبال داشت، البته خود کشاورزان هم ۱۰۰ میلیارد تومان آورده داشتند.

وی ادامه داد: گرمای زیاد و تنش‌های اقلیمی موجب شده است که مساله کمبود آب را در استان قم داشته باشیم، اعتباراتی در سال‌های اخیر در زمینه مکانیزاسیون سیستم آبیاری بخش کشاورزی به استان قم اختصاص پیدا کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم افزود: هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی در اختیار بخش کشاورزی کشور قرار گرفت تا سیستم آبیاری مکانیزه در اراضی کشاورزی اجرا شود در چهار سال گذشته در ۱۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان قم سیستم آبیاری نوین اجرا شد و راندمان آبیاری بخش کشوری استان از ۳۹ درصد به ۴۷ درصد رسید که هشت درصد بالای میانگین کشوری است.

طلایی یاد آور شد: میزان تولیدات بخش کشاورزی استان قم از ۶۰۰ هزار تن در سال ۹۲ به ۷۰۰ هزار تن رسیده است، برای احداث ۷۰ هکتار گلخانه در استان مجوز دادیم که ۲۴ هکتار در حال احداث است و هفت هکتار گلخانه در سال زراعی جاری به بهره برداری رسید.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم یادآور شد: طرح الگوی کشت استان مصوب شده است و این طرح در سال زراعی جاری به عنوان پایلوت کشور در استان قم اجرا می‌شود.

طلایی با اشاره به کشت‌های گیاهیان دارویی در استان قم خاطرنشان کرد: در این راستا با انجام مطالعات صورت گرفته امکان کشت ۱۷ رقم گیاه دارویی متناسب در استان وجود دارد و مساحت اراضی زیر کشت گیاهان دارویی در استان قم از ۲۰ هکتار در سال ۹۲ به ۴۰۰ هکتار در سال جاری رسید و هدف ما به رسیدن به عدد هزار هکتار است و ۳ واحد صنایع تبدیلی در این بخش در استان قم داریم و دو واحد هم در دست احداث است.

انتهای پیام/الف

کمبود منابع آب دلیل اصلی توسعه نکردن اراضی کشاورزی در قم

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.