به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، نخستین همایش فعالان فضای مجازی بسیج از روز پنجشنبه اخیر و با بخش رویداد تولید محتوای دیجیتال بسیج، توسط سازمان بسیج مستضعفین آغاز شد.
این همایش در ۴ بخش مجزا شروع به کار کرد که در یکی از این محورها از ساعت ۱۴ الی ۱۷ امروز همایش علمی آموزشی فرماندهان شبکهی مردمی سایبری انقلاب که بالغ بر یکهزار فعال سایبری بسیجی بودند در لانه سابق جاسوسی برگزار شد.
سید ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور مهمان و سخنران ویژهی این بخش از همایش فعالان فضای مجازی بسیج که در سالن بصیرت لانه سابق جاسوسی برپا شد بود.
فیروزآبادی در ابتدای این همایش به برخی ویژگیهای فضای مجازی پرداخت و گفت: فضای مجازی یک فضایی است برآمده از فناوریهای ارتباطی و اطلاعاتی و از همه فناوریهای نوظهور حال حاضر، بسیج شدهاند که بتوانند این فضا را خلق و ایجاد کنند و یکی از خصلتهای این فضا ارتباطی و اتصالی بودن آن است؛ همچنین از جمله ویژگیهای این حوزه یکپارچگی آن و دشواری تجزیه سازی آن میباشد.
رییس مرکز ملی فضای مجازی ادامه داد: این فضا جهانی و شکل اتصالات در ابن فضا به صورت شبکهای صورت میگیرد. همچنین در این فضا قدرت به صورت نامتقارن وجود دارد به این صورت که افرادی که در این شبکه حضور دارند از هر سن و سال و شغلی که باشند میتوانند با هزینهی بسیار کم، قدرت زیادی را تولید کنند و هزینهی دفاع در دنیای مجازی بسیار بالاتر از هزینهی تهاجم میباشد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: در سندی که اخیرا آمریکاییها منتشر کردهاند، اعلام کرده اند که اگر تشخیص دهیم ما و یا همپیمانانمان مورد حمله سایبری قرار گرفتهایم از هر روشی و از جمله اقدام نظامی برای تلافی استفاده خواهیم کرد.
وی در ادامه گفت: این فضا یک فضای اجتماعی تکنولوژیک و یک فضای اجتماعی اقتصادی است؛ یعنی از خصوصیات این فضا اجتماعی بودن است با دوخصلت؛ خصلت تکنولوژی پایه و خصلت اقتصادی پایه.
فیروز آبادی همچنین گفت: فضای مجازی کشور را بدون در نظر گرفتن شرایط اقتصادی و ویژکی های اقتصادی این فضا، نمیتوان توسعه و گسترش داد.
وی در ادامه افزود: مدل اقتصادی حاکم بر فضای مجازی مبتنی بر پلتفرمها(سکوها) است؛ پنج قدرت اقتصادی دنیا در سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ پنج شرکت اقتصادی پلتفرم ساز آمریکایی هستند.
فیروزآبادی در ادامه گفت: پلتفرمها یا همان سکوها در فضای مجازی اقدام به هنجارسازی رسانهای نیز میکنند که نحوه تولید اخبار در این رسانهها به روش ugc است، یعنی کاربران تولید کننده محتوا و اخبار هستند و این وقتی تولید شد به اشتراک گذاشته میشود. ما در سپهر رسانهای مواجه با پلتفرمهای دشمن هستیم که این پلتفرمهای دشمن به عمد قابلیت باتهایی در آنها تعبیه شده که این باتها اهداف سیاسی و اقتصادی دارند و این اهداف بستگی به پلتفرم آن دارد. ما مواجه با این حقیقت هم هستیم که برخی یا همه دشمنان ما با این پلیتفرمها روابط ویژه ای دارند. ما در سال گذشته سفر اول خارجی ترامپ به عربستان بود که در آن سفر 420 میلیارد دلار قرار داد امضا کرد. در آن سفر پروژهای به نام مرکز اعتدال را اعلام کرد. این مرکز هشتصد نفر نیروی انسانی داشت که در سه شیفت همین پلتفرمهای رسانهای را کنترل میکردند. در مراسم افتتاح خود ترامپ و شش هفت نفر از سران کشورهای عرب شرکت کردند و مدعی شدند که پلتفرمهای مثل توییتر، فیسبوک و ... در کمتر از ده ثانیه هر مطلبی که به زبان عربی است و آنها تعبیر ازش میکردند که افراط را در جهان عرب گسترش میدهد را به این مرکز گزارش میکند. در حقیقت باتهایی را در اختیار اینها گذاشته اند که این سرویس را به آنها میدهد.
وی در ادامه گریزی هم به مساله اکانتهای فیک در فضای مجازی زد و گفت در سال اخیر توئیتر بیش از ۷۰ میلیون حساب کاربری فیک را مسدود کرده که تازه توئیتر حسابهای کاربری فیک مرتبط به همپیمانان خود و عربستان سعودی و کشورهایی از این دست را مسدود نمیکند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی در خصوص شبکه ملی در حوزه فضای مجازی نیز افزود: شبکه ملی، شبکهای امن با مدیریت داخلی و بدون حضور خارجی و با محتوای سالم و با پلتفرم داخلی است.
وی در پایان سخنان خود به برخی حضورهای موثر و ارزشمند بسیج و نیروهای انقلابی در فضای مجازی اشاره کرد و خواهان حضور پرقدرت تر و با نفوذتر این فعالان عرصه جنگ نرم در این فضا شد.
انتهای پیام/