سیدابوالحسن فیروزآبادی آخرین وضعیت و مشکلات کسب‌وکارهای اینترنتی را تشریح کرد.


در آمار 200هزار شغل در اقتصاد دیجیتال تشکیک دارم/ اختصاص شعب ویژه‌ در سازمان تأمین اجتماعی برای کسب‌وکارهای دیجیتالی در همه استان‌هاسیدابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی در گفتگو با خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره آخرین وضعیت کسب‌وکارهای اینترنتی اظهار داشت: در موضوع کسب‌وکارهای دیجیتال یا اقتصاد دیجیتال رونق بسیار خوبی در کشور وجود دارد و به طور محسوسی مورد توجه شرکت‌های خارجی قرار گرفته اما در رابطه با اینکه 200هزار شغل در این زمینه ایجاد شده باشد، من در این عدد کمی تشکیک دارم. ولی شروع بسیار خوبی در کشور مشاهده می‌شود و جنب‌وجوش بسیار خوبی ملاحظه می‌شود.

تهیه سندی با همکاری با وزارت کار و سازمان فناوری اطلاعات در زمینه کسب‌وکارهای دیجیتالی

وی در خصوص اقدامات صورت گرفته در جهت حمایت از این کسب‌وکارها گفت: ما در این رابطه جلسات متعددی را با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سازمان فناوری اطلاعات ایران داشتیم و اولویت‌های تسهیلات بانکی در حوزه کسب‌وکارهای دیجیتال را مشخص کردیم. در رابطه با ایجاد اشتغال در کسب‌وکارهای دیجیتالی، در حال تهیه سندی با همکاری با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان فناوری اطلاعات هستیم که امیدواریم در آینده‌ای نزدیک به نتیجه برسد. البته ما باید در رابطه با شکل‌گیری کسب‌وکارها این دقت را داشته باشیم که آنها در حوزه‌هایی فعال شوند که بیش از سایر حوزه‌ها اولویت کشور هستند و بیشتر نگا‌همان این است که پلت‌فرم‌هایی در کشور شکل گیرند که بر روی آن‌ها بخش‌های بزرگتری از جامعه بتوانند کسب‌وکار داشته باشند و این به عنوان سیاست ما در اولویت قرار دارد و سعی می‌کنیم این سیاست را در سطوح مختلف پیگیری کنیم.

در سال ۹۶ حدود ۱۰۰ هزار شغل دیجیتال ایجاد شده است

دبیر شورای عالی فضای مجازی درباره علت تشکیک خود در آمار 200هزار شغل دیجیتال، اظهار داشت: کسب‌وکارها بعضاً مکمل هستند یعنی به عنوان مثال فردی رستوران دارد و در کنار رستورانش بخشی از کار خود مانند بازاریابی آن را از طریق دیجیتال انجام می‌دهد، حالا آیا همه کارهایی که در آن شغل یعنی رستوران ایجاد شده را می‌توان کسب‌وکار دیجیتال دانست یا فقط قسمت مارکتینگ آن را می‌‌توانیم اقتصاد دیجیتال بدانیم. چون هنوز تعریفی برای شغل نداریم بعضاً چنین نگاه‌های اشتباهی ایجاد می‌شود، آن مشاغلی که بخواهیم بگوییم صددرصد مربوط به اقتصاد دیجیتال است و شغل یا کسب‌وکار مکمل نیست، من فکر می‌کنم کمتر از 200 هزار تا باشد. در واقع کسانی که ادعا می‌کنند 200هزار شغل ایجاد شده هم درست می‌گویند اما تعریفشان از اقتصاد دیجیتال با ما فرق می‌کند.

فیروزآبادی ادامه داد: با این تعریفی که من گفتم یعنی کسب‌وکارهایی که به معنی واقعی دیجیتال هستند، در سال 96 حدود 100هزار شغل ایجاد شده است که این عدد بسیار بزرگی محسوب می‌شود. متأسفانه برخی از دوستان به غلو در عدد ایجاد اشتغال در کشور عادت کرده‌اند؛ مثلاً می‌گویند یک میلیون یا دو میلیون شغل ایجاد کرده‌ایم، در صورتی که شغل ایجاد کردن در دنیا معنا و تعریف خاص خود و قیمت مشخصی دارد. این قیمت‌هایی که در حوزه اقتصادی در کشور وجود دارد، با آمارهایی که بعضاً مطرح می‌شود، متناسب نیست اما در حوزه کسب‌وکار دیجیتال قطعاً ما چیزی حدود 100هزار شغل در سال 96 داشتیم.

در آمار ۲۰۰ هزار شغل در اقتصاد دیجیتال تشکیک دارم/ اختصاص شعب ویژه در سازمان تأمین اجتماعی برای کسب‌وکار‌های دیجیتالی در همه استان‌ها

ایجاد کارگروه و شعب ویژه سازمان تأمین اجتماعی برای کسب‌وکارهای دیجیتالی

رئیس مرکز ملی فضای مجازی درباره مشکلات و موانع موجود بر سر راه کسب‌وکارهای اینترنتی، گفت: کسب‌وکارهای دیجیتال بسیار متنوع هستند،‌ شکل‌های مختلفی دارند و برای بسیاری از سازمان‌های سنتی ما مانند مالیات و مانند بیمه ناشناخته هستند. ما مذاکرات مفصلی با سازمان تأمین اجتماعی داشتیم و تفاهم‌نامه‌ای را فراهم کردیم که ظرف همین روزها امضا می‌شود و بر طبق آن کارگروهی در سازمان تامین اجتماعی ایجاد خواهد شد و در همه استان‌ها شعب ویژه‌ای برای کسب‌وکارهای دیجیتالی در این سازمان اختصاص پیدا می‌کند. همچنین با سازمان امور مالیاتی هم جلسات مفصلی داشتیم و قرار شد افرادی در سازمان امور مالیاتی آموزش داده شوند که نحوه ارزیابی آنها در حوزه مالیات بر روی کسب‌وکارهای دیجیتالی به چه صورت باشد.

وی ادامه داد: ما معتقد هستیم که دولت باید حداقل مداخله را در کسب‌وکارهای دیجیتالی داشته باشد؛ بعضی از کسب‌وکارهای دیجیتالی کسب‌وکارهای جایگزین هستند مانند تاکسی‌های اینترنتی که جایگزین تاکسیرانی می‌شوند، باید مواظب باشیم که کسب‌وکار سنتی تاکسیرانی ما را نابود نکند، بلکه کسب‌وکار سنتی ما در تاکسیرانی هم کاری کند که از قابلیت‌های اقتصاد دیجیتال استفاده کند. مسئولان در همین حد باید مداخله داشته باشند اما باید اجازه دهیم که تعادل قوا در بازار وجود داشته باشد.

فیروزآبادی همچنین اضافه کرد: من نسبت به آینده بسیار امیدوار هستم و همانطور که عرض کردم استقبال بازار از کسب‌وکارهای دیجیتال در کشور بسیار خوب است و به اعتراف شرکت‌های خارجی که در نمایشگاه‌های تهران از جمله الکامپ حضور داشتند،‌ از متوسط جهانی بالاتر است. در نمایشگاه الکامپ غرفه‌ها نسبت به سال‌های قبل بسیار پررونق‌تر، متنوع‌تر و پیچیده‌تر بود و شرکت‌هایی که سال گذشته به صورت دکه‌ای بودند، امسال غرفه‌های بسیار بزرگی را داشتند. این پیشرفت کاملاً محسوس بود و این محسوس بودن فقط برای من نبود و همانطور که عرض کردم در صحبتی که با چند شرکت بزرگ خارجی داشتم، آنها تاسف می‌خوردند که به دلیل شرایط تحریم نمی‌توانند حضور بیشتری در ایران داشته باشند و معتقد بودند که این ظرفیت بسیار قابل توسعه است.

در آمار ۲۰۰ هزار شغل در اقتصاد دیجیتال تشکیک دارم/ اختصاص شعب ویژه در سازمان تأمین اجتماعی برای کسب‌وکار‌های دیجیتالی در همه استان‌ها

متأسفانه در تهیه سند اقتصاد دیجیتال تأخیر رخ داده است

دبیر شورای عالی فضای مجازی در خصوص برخی ناملایماتی که از سوی برخی دستگاه‌ها با فعالان این حوزه صورت می‌گیرد، توضیح داد: ما در حال کاهش این موارد هستیم، شما اگر امسال را با دو سال پیش مقایسه کنید، هم در قوه قضاییه هم در وزارت ارشاد هم در حوزه وزارت ارتباطات و هم در سایر حوزه‌ها و حتی سازمان مالیاتی و تأمین اجتماعی و سایر بخش‌های دولت روند برای توجه به اقتصاد دیجیتالی بسیار مثبت است، به عنوان مثال سازمان تامین اجتماعی در حال حاضر پذیرفته که مشاغل اقتصاد دیجیتالی را بدون کارگاه، بیمه کند. در پایان سال گذشته هم که من گزارشی راجع به اقتصاد دیجیتالی در هیئت دولت به آقای رئیس جمهور ارائه کردم، ایشان وزارت ارتباطات را مکلف کردند که با کمک مرکز ملی فضای مجازی سندی را برای اقتصاد دیجیتال تهیه کنند که متاسفانه کمی در این زمینه تاخیر رخ داده در واقع آقای رئیس جمهور هم در بحث توسعه اقتصاد دیجیتال توجه ویژه‌ای دارند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۷ ۰۷ آبان ۱۳۹۷
اشتغال زایی یعنی شما بابرندهای مشهور جهان درزمینه گوشیهای همراه مشارکت کرده وکارخانه تولید آنرا در ایران ایجاد ونیروهای ایرانی در آن به کار تولید مشغول شوند۰همچنین است برای سایر کالاها۰بیکاران جامعه را اینترنتی مسافرکش کرده وسر سفره تاکسیرانان نشاندن ویا کسب وکارهای خانگی که آنها را سرسفره مثلا مطبخ ها نشاندن وامثالهم ایجاد اشتغال نیست،نان بری است۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۵ ۰۷ آبان ۱۳۹۷
نشاندن بیکاران جامعه سرسفره دیگران ایجاد شغل نیست۰ایجاد شغل ازبسترایجاد واحدهای تولیدی ومجهز شدن آنها به تکنولوژی نوین برای عرضه کالای تولیدی به بازار جهانی است،واین امر مستلزم سرمایه گذاری ومشارکت با تولیدکنندگان باتجربه در عرصه بین المللی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۵ ۰۷ آبان ۱۳۹۷
چرا برای جوانان تحصیلکرده شغل ایجاد نمی کنید؟/ چرا راه استخدام در سازمان های دولتی را باز نمیزارید تا جوانان استخدام بشن .............
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۳ ۰۷ آبان ۱۳۹۷
باید نظارت و کنترل بشه
Iran (Islamic Republic of)
ابراهیم
۱۴:۰۴ ۰۷ آبان ۱۳۹۷
لطفا در مورد دریافت مجوز و ثبت نرم افزارهای تولید داخل گزارشی تهیه کنید
فرآیند دریافت مجوز بسیار سخت و پیچیده هستش 99 درصد برنامه نویسان قید گرفتن مجوز را میزنن و بیخیالش میشن
من خودم ۲ بار اقدام کردم و هربار در نیمه های کار منصرف شدم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۱ ۰۹ آبان ۱۳۹۷
واقعا دریافت مجوز سخته
باید دریافت مجوز در شهرستانها هم فراهم بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۳ ۰۷ آبان ۱۳۹۷
آقا کو؟ پس چرا ما جوونا همچنان اندر خم یک کوچه گرفتاریم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۷ ۰۷ آبان ۱۳۹۷
واقعا ماکسی را نداریم بین این همه نخبه که نمیزارید کار کنن ی برنامه برای بازنشسته شدن بنویسن که کلا اتوماتیک پروسش انجام بشه اینقدر سلیقه ای عمل نشه بخدا حق الناسه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۲ ۰۷ آبان ۱۳۹۷
.با سلام . گردش مالی در مدارس . دانشگاه . بیمارستان .درمانگاه . مطب پزشکان .حمل ونقل و غیره گرچه در مقیاس کوچک می باشد . . ای کاش بانک مرکزی مانند کشور های دیگر برای شفافیت کامل مالی و جلوگیری از گران فروشی .دزدی و غیره جلوگیری شود که این گردش مالی نیز کلا با کارت بانکی و کارت بانکی مجهز به تکنواوژی NFC باشد .