به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، علی اکبر شکارچی، رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی خلخال امروز در همایش پیشگیری از ناباروری افزود: بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت میانگین میزان شیوع ناباروری در جهان بین ۱۲ تا ۱۵ درصد و این میزان در کشور ۲۰.۲ درصد بالاتر از میانگین جهانی است.
وی با بیان اینکه تاخیر در زمان فرزند آوری توسط زوجین جوان در سالهای اخیر افزایش یافته، گفت: این تاخیر موجب بروز مشکلاتی در آینده زوجین از جمله افزایش خطر ناباروری و عوارض حاملگی و جنینی خواهد شد.
رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی خلخال اظهار داشت: با افزایش سن زوجها علاوه بر کاهش شانس باروری احتمال بروز مشکلاتی سلامت مادر، جنین، دوران بارداری و زایمان نیز به مراتب افزایش مییابد.
شکارچی بهترین و ایده الترین سن بارداری را ۲۰ تا ۳۰ سالگی ذکر کرد و افزود: با افزایش سن، توان باروری به تدریج کاهش یافته و احتمال ناباروری را افزایش میدهد.
وی گفت: عوامل متعددی باروری جنین را تحت تاثیر قرار میدهند که میتوان به سن زوجین، استعمال دخانیات، فشار روحی و روانی، ورزشهای سنگین، مصرف الکل، ابتلا به برخی از بیماریها، رژیم غدایی سخت و تعداد تخمکهای موجود در تخمدان اشاره کرد.
رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی خلخال با بیان اینکه بدن سازی در فرایند تخمک گذاری خانمها و تولید اسپرم مردان تاثیرگذار بوده و باید از این روش ورزشی پرهیز شود، افزود: چهار جلسه ورزش ۲۰ تا ۳۰ دقیقهای متوسط در هفته همراه با استفاده از رژیم غذایی مناسب و استراحت کافی میتواند وزن را در حالت متعادل نگهداشته و باروری را به حداکثر برساند.
شکارچی گفت: تغییر روش زندگی نیز نقش مهمی در کنترل و درمان ناباروری داشته و ضمن تاثیر مثبت در روند باروری اشخاص میتواند درمانهای ناباروری را بهبود ببخشد.
انتهای پیام/ح