وجود جاذبه های متعدد طبیعی و تاریخی در روستاهای اردبیل موجب شده بوم گردی به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری مورد توجه و تاکید قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل،در اغلب روستاهای استان اردبیل، مناظر طبیعی و جاذبه های متعدد تاریخی موجب شده تا هر یک به عنوان مقصد سفر برای گردشگران جذابیت داشته باشد.

موضوعی که در قالب طرح های بوم گردی مورد حمایت بوده و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، با ارائه تسهیلات و تامین زیرساخت ها به دنبال رونق اقامتگاه ها در روستاها با هدف توسعه بوم گردی است.

اقامتگاه بوم گردی شوون که در روستایی به همین نام واقع شده، از جمله اقامتگاه های موفق  است که توانسته در کمتر از سه ماه مورد توجه مسافران قرار گیرد.

تجربه دلنشین مهمانی در خانه های روستایی گرمی

نام شوون مرتبط با اقلیم منطقه است

رئیس گروه باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: نام روستای شوون از اقلیم این منطقه الهام گرفته شده است.

روح الله محمدی با اذعان به اینکه شوون در معنای لغوی به معنی عمیق است، افزود: این روستا به دلیل واقع شدن در دره عمیق به این شکل نامگذاری شده است.

وی با بیان اینکه بعدها تلفظ نام روستا به شاوون تغییر یافته گفت، در این منطقه می توان تمدن کوراارس که مربوط به دوره مفرغ قدیم است را مشاهده کرد.

محمدی تصریح کرد: همچنین وجود جنگل های هیرکانی و مناظر بدیع موجب شده تا روستای شوون یکی از جاذبه های طبیعی و تاریخی شهرستان گرمی محسوب شود.

به واسطه چنین جاذبه هایی سرمایه گذار بخش خصوصی در یک سال گذشته نسبت به راه اندازی اقامتگاه بوم گردی در این روستا اقدام کرده و یکی از خانه های تاریخی با عمر 50 ساله به این منظور انتخاب شده است.

تجربه دلنشین مهمانی در خانه های روستایی گرمی

نشانه های معماری 2500 ساله در اقامتگاه بوم گردی

محمدی در خصوص معماری خانه های روستایی  این منطقه نیز تصریح کرد: در این منطقه شاهد معماری با قدمت دو هزار و 500 ساله هستیم.

وی افزود: در معماری به این سبک از کاهگل، سنگ و چوب در ساخت و ساز استفاده می شود که در این خانه نیز پی و دیوار سنگی با ملات گل و سقف چوبی مشاهده می شود.

به همت بخش خصوصی این معماری کهن در طبیعت کم نظیر احیا شده و در تزئینات بنا نیز از المان های تمدن کوراارس همچون سر قوچ استفاده شده است.

مدیر اقامتگاه بوم گردی شوون گفت: این خانه روستایی با رعایت اصول و اصالت بنا احیا شده و در عین حال به نیازهای مسافران نیز توجه شده است.

اکبر منصوری با ذکر مثالی به تعبیه حمام و سرویس بهداشتی در حیاط بنا اشاره و تاکید کرد: تلاش کردیم به اصل بنا لطمه ای وارد نشود.

تجربه دلنشین مهمانی در خانه های روستایی گرمی

پذیرایی از مهمانان با غذاهای محلی

این خانه روستایی با چهار اتاق روزانه ظرفیت پذیرش 32 مسافر و به عبارتی چهار خانواده را دارد که اسامی اتاق ها بر اساس میوه های این منطقه «هیوا»، «آلما»، «گیل انار» و «گیلیدک» و به عبارتی( به، سیب، انار و نسترن وحشی) است.

صرف زیبایی و جذابیت بصری اتاق ها با آرامش غیر قابل وصف مهمان نوازی یک خانه روستایی موجب نشده تا در سه ماه گذشته مسافران داخلی و خارجی به شوون مراجعه کنند.

مدیر اقامتگاه بوم گردی شوون افزود: تمامی غذاهای سرو شده در این اقامتگاه بومی و دستپخت زنان روستایی است.

منصوری گفت: در وعده صبحانه حورا، قویماق، مرجی شورباسی و پنیر و کره محلی به همراه نان محلی سرو می شود.

وی افزود: وعده ناهار نیز شامل غذای محلی کته که در واقع با گیاهان محلی و خمیر نان پخته  می شود، است.

ارائه تسهیلات به اقامتگاه های بوم گردی

اقامتگاه های بوم گردی استان اردبیل صرفا در شهرستان گرمی خلاصه نشده و اقامتگاه های کزج، دورنا و اومسالان از نمونه های دیگر است.

به دلیل اینکه امروزه با زندگی شهرنشینی و گرفتاری های پیرامون آن اقامت در خانه های روستایی مورد استقبال گردشگران است، رونق اقامتگاه ها در دستور کار قرار گرفته است.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل در این خصوص تصریح کرد: ما به دنبال رونق اقامتگاه های بوم گردی با هدف توسعه اقتصادی روستاها و ممانعت از مهاجرت ساکنان هستیم.

نادر فلاحی تاکید کرد: در راستای تشویق بخش خصوصی تسهیلاتی با نرخ بهره اندک در اختیار بخش خصوصی قرار داده می شود و در عین حال زیرساخت های لازم از جمله آب، برق و راه نیز تامین می شود.

وی خواستار مشارکت بخش خصوصی در رونق اقامتگاه های بوم گردی شد و بیان داشت: هر اقامتگاه خود فرصتی برای کار آفرینی و اشتغال زایی است.

در حال حاضر در تمامی شهرستان های استان اردبیل راه اندازی اقامتگاه ها در دست مطالعه است و روستاهای مستعد در حال شناسایی و معرفی به سرمایه گذاران هستند.

انتهای پیام/ع

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.