به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان اعلام کردهاند در حال ساخت و توسعه نوعی واکسن جدید بر پایه DNA هستند که توانسته است رشد بیماری آلزایمر در موشهای صحرایی را کاهش دهد.
حدود ۵ میلیون نفر در کشور آمریکا به بیماری آلزایمر دچارند و پیش بینیها نشان میدهند این آمار تا سال ۲۰۵۰ سه برابر میشود؛ اکنون هر ۶۵ ثانیه یک آمریکایی به بیماری آلزایمر مبتلا میشود.
بیماری آلزایمر درمان پذیر نیست و تنها راهکارهایی برای کنترل و پیشگیری از بیماری مورد استفاده قرار میگیرد، به گفته کارشناسان دو پروتئین سمی بتا آمیلوئید و تائو (tau) درمغز عامل ایجاد بیماری آلزایمر هستند.
محققان دانشگاه (University of Texas Southwestern) در حال توسعه و ساخت نسل جدیدی از واکسن هستند که به زیرسطح پوست تزریق میشود و به این ترتیب مانع از تشکیل پروتئین سمی در بدن موشهای آزمایشگاهی به میزان ۴۰ الی ۵۰ درصد شده است.
در این شیوه جدید درمانی که درحال توسعه و تکمیل است دانشمندان از DNA پروتئین آلزایمر برای تقویت و آموزش سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با ترکیب پروتئین سمی بتاآمیلوئید استفاده میکنند.
دوز به کار رفته در واکسن درمانی اندازه استانداردی دارد و سبب ایجاد التهاب و تورم درمغز نمیشود. کارشناسان اعتقاد دارند تحریک سیستم ایمنی بدن و تقویت آن راهکاری مناسب و بدون عارضههای جانبی برای مقابله و درمان بسیاری از بیماریها از جمله آلزایمر است.
یافتههای دانشمندان درباره واکسن جدید در مجله (the journal Alzheimer's Research and Therapy) منتشر شده است. پیشتر دانشمندان تلاشهایی برای ساخت واکسن مقابله با بیماری آلزایمر انجام داده بودند که به پاسخ ناگهانی سیستم ایمنی و بروز التهاب مغزی منجر شده بود، اما در جدیدترین تلاش دانشمندان موفق به کاهش تولید پروتئین سمی درمغز بدون ایجاد التهاب شده اند.
به گفته کارشناسان اگر نتیجههای به دست آمده از آزمایش واکسن بر روی داوطلبان موفقیت آمیز باشد میتوان از این دارو برای مقابله و پیشگیری نسل آینده از ابتلا به بیماری فراموشی مغز استفاده کرد.
ابتلا به بیماری آزایمر به دلایل مختلفی ایجاد میشود که معیارهای ژنتیکی، شیوه زندگی، استعمال مواد دخانی، بالا بودن فشار خون، تغذیه نامناسب، تصادف و آسیب به مغز و مواردی از این دست در بروز آن اثرگذار است.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/