به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، آنچه که در سیره محبوبترین انسانها نزد خداوند به چشم میآید، تحولی است که در جامعهی آن روز اعراب و سپس تمامی مردم دنیا ایجاد کرد. اینکه چگونه پیامبر (ص) در سرزمین حجاز که خالی از فرهنگ و امکانات بود، کمتر از پنجاه سال بیش از ۵۰ درصد مردم این سرزمین را مسلمان کرد، سوالی است که جهانیان را متحیر کرده است. به مناسبت فرارسیدن میلاد حضرت رسول اکرم (ص) و هفته وحدت به پژوهش درباره سیره عملی این فرستاده خدا، پرداختیم و و با حجت الاسلام و المسلمین سید جواد بهشتی، سخنران و کارشناس مذهبی گفتگو کردیم.
حجت الاسلام و المسلمین بهشتی در اینباره به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: پیامبر اسلام (ص) در روزگاری به دنیا آمد که بی عدالتی، فساد، هرزگی و بی هویتی همه کشورهای جهان را فراگرفته بود. شرایط نا مطلوب کشور هایی مانند چین، یونان، مصر، ایران و بسیاری از کشورهای بزرگ دنیا، از بعد فرهنگی و دینی در تاریخ به ثبت رسیده است. علاوه بر این رسول اکرم (ص) در سرزمینی به دنیا آمد که نه تنها امکانات نداشت، بلکه فاقد فرهنگ و بهداشت بود. پیامبر (ص) با پشتوانه دو معجزه الهی یعنی قرآن کریم و شخصیت والایش، توانست بر دلها نفوذ پیدا کند. آیات قرآن با ریشههای عقلانی که داشت، همراه با ابعاد وجدانی، فطری و خلق و خوی پیامبر (ص)، دین مبین اسلام همچون رود زلالی بر دلها بنشیند.
وی افزود: پیامبر اکرم (ص) خیلی زود بدون اتکا به قدرتهای جهانی و تمول ثروتمندان اعراب، با تکیه به خدا و وحی الهی توانست اسلام را در میان اعراب و عجمان جا بیندازد. ایشن با خلق و خو، منش و سلوک پیامبری توانست، بسیاری را در سرزمین حجاز به آیین اسلام دعوت کند و خیلی زود به گفته شهید مطهری در کمتر از پنجاه سال، بیش از پنجاه درصد مردم این منطقه را به آیین خود متوجه کرد. ابتدا مشرکان او را به تفرقه افکنی و جدا کردن جوانان از خانواده ها، متهم میکردند، اما آرام آرام متوجه شدند که پیامبر اکرم (ص) محورهای اصولی را برای جهانیان آورده است. این محورها شامل، خدا، قرآن و قبله بود.
این کارشناس مذهبی با اشاره به ملاکهای برتری انسانها نسبت به یکدیگر با اتکا به محورهای اسلام اظهار کرد: بر اساس محورهای اسلام، مسلمانان با یکدیگر برادر شدند و شاخصهای مانند زبان، نژاد، موقعیتهای جغرافیایی، رنگ پوست از ملاکهای برتری انسانها نسبت به هم خارج شد. رسول خدا (ص) بارها در اجتماعات بزرگ میفرمود: سفید پوستان بر سیاه پوستان و عربان بر عجمان فخری ندارند. فخر بر اساس تقوای انسان هاست. بر این اساس تمدن اسلامی شکل گرفت و پیامبر اکرم (ص) کاری کردند که جهان اسلام در ۲۰۰ سال ابتدایی ظهورش، علوم اسلامی پیشرفت کرد. مسلمانان استاد در علوم شدند و در قرن نهم مردم جهان به هر علمی نیاز داشتند، به دانشمندان مسلمان و به کتابهای اسلامی مراجعه میکردند.
حجت الاسلام و المسلمین سید جواد بهشتی در ادامه بیان کرد: امروز هر چند جامعه بشری، با وضعیت بحرانی مواجه است، اما اگر دنیا را از بعد دیگری نگاه کنیم، آینده امید بخشی در انتظار جامعه بشری است. گرایش به اسلام، قرآن و پیامبر در شرق و غرب عالم موج میزند. در سالهای گذشته تیراژهای بی نظیری از چاپ قرآن در امریکا و در اروپا به گوش میرسد. انگلیسیها پیش بینی کردند که در سال ۲۰۵۰ میلادی جمعیت مسلمانان از جمعیت مسیحیان پیشی خواهد گرفت.
وی در پایان اضافه کرد: با اینکه اروپاییها و امریکاییها از راههای مختلف از جمله ساختن فیلم، تفکرات اسلام در دنیا را سم پاچی میکنند و اسلام ستیزی را ترویج میکنند، اما اسلام ناب، همانند آب زلال به دلها نشسته و مردم جهان با شنیدن اندکی از آیاتی قرآن و شنیدن خاطراتی از پیامبر (ص) عاشقانه به اسلام رو میآوردند. این رویدادها نوید این را میدهد که فرزندی از فرزندان پیامبر (ص) خواهد آمد و جهان را پس از آن که از ظلم و جور پر شد، از عدل و داد پر خواهد کرد.
انتهای پیام/