استان فارس با ثبت ۱۹۵ هزار رقبه وقفی در سامانه جامع مدیریت موقوفات و اماکن متبرکه کشور، گام بزرگی در راستای شفافیت فعالیت‌های خود برداشت.

  به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ سامانه جامع مدیریت موقوفات و اماکن متبرکه از سال ۸۹ و بر اساس قانون برنامه پنج ساله توسعه کشور و سیاست دولت الکترونیک راه‌اندازی و اجرایی شده است.

تا قبل از راه‌اندازی این سامانه و به دلیل کمبود نیروی انسانی و فراهم نبودن زیرساخت‌های نظارتی، اداره کل تحقیق و حسابرسی سازمان اوقاف که وظیفه رسیدگی و نظارت بر درآمد‌ها و هزینه‌های موقوفات و بقاع متبرکه و برخورد با هرگونه انحراف از نیت واقف و نذور امامزادگان را در سازمان اوقاف بر عهده دارد؛ با مشکلات بسیاری روبرو بود.

اداره کل اوقاف و امور خیریه فارس نیز از سال ۸۹ و در راستای تحقق دولت الکترونیک اقدام به تکمیل اطلاعات موقوفات و بقاع متبرکه این استان کرده و فعالیت‌های بسیاری را در این راستا به سامان رسانده است.

داوود عسکر پور معاون حقوقی و ثبتی اداره کل اوقاف و امور خیریه فارس در این زمینه اظهار کرد: قبل از راه‌اندازی سامانه فوق، اطلاعات اولیه موقوفات از طرف ادارات کل و هر سه ماه یک‌بار روی فلاپی به تهران ارسال می‌شد تا بر روی سیستم‌عامل DOS بارگذاری و در مواقع ضروری از آن بهره‌برداری شود.

وی ادامه داد: به دلیل اینکه این اطلاعات دیگر در سیستم ویندوز قابل‌استفاده نبود، سامانه جامع طراحی و اطلاعات اولیه موجود در آن سازمان، روی آن بارگذاری شد و از اوقاف استان‌ها خواسته شد که برای ویرایش اطلاعات اقدام کنند و به همین منظور، کارگروه‌هایی در استان‌ها تشکیل و به ادارات شهرستان‌ها نیز ابلاغ شد که در این راستا تلاش کنند و یکی از موارد ویرایش، اصلاح نام موقوفات بود که بسیاری از آن‌ها به شهرت‌های محلی ثبت شده بود و با این اصلاح، نام واقعی واقف بر روی موقوفه قرار می‌گرفت.

ثبت ۸۰۰ نیت در سامانه موقوفات کشور

وی با بیان اینکه استان فارس با دارا بودن بالغ بر ۱۴ هزار موقوفه و ۱۹۵ هزار رقبه دارای بیشترین تنوع نیات وقف در کشور است، اضافه کرد: با راه‌اندازی سامانه جامع اوقاف، نیات واقفان کشور که حدود ۸۰۰ نیت بود در این سامانه دسته‌بندی شد و در حال حاضر، اطلاعات کاملی از موقوفه‌ها در این سامانه موجود است که باعث ایجاد شفافیت می‌شود.

عسکر پور ادامه داد: سامانه جامع بر بستر اینترانت شکل‌گرفته و تنها از طریق سیستم اوقاف قابل‌دسترسی است و اطلاعاتی که در این سامانه وارد می‌شود، شامل تمام مشخصات و ویژگی‌های یک رقبه موقوفه شامل میزان ارزش، نوع کاربری ازلحاظ مسکونی، تجاری و زراعی، محل جغرافیایی و اطلاعات مکانی است.

معاون حقوقی و ثبتی اداره کل اوقاف و امور خیریه فارس اضافه کرد: وقف نامه‌ها نیز بر اساس قالب تعریف‌شده بارگذاری و تصاویر وقف نامه‌ها نیز در سامانه واردشده و با توجه به این‌که هر موقوفه بر اساس قانون اوقاف دارای شخصیت حقوقی مستقل است؛ در این سیستم، برای هر موقوفه شخصیت حقوقی مستقل در نظر گرفته می‌شود.

شفافیت مهم‌ترین ویژگی سامانه جامع مدیریت موقوفات و اماکن متبرکه است

وی افزود: شفافیت مالی و صحت آمار، جمع‌آوری آمار موقوفات و جمع‌بندی درآمد و هزینه‌های آن‌ها به تفکیک هر موقوفه ازجمله خصوصیات بارز این سامانه به‌ حساب می‌آید.

معاون حقوقی اوقاف فارس در مورد فعالیت‌هایی که برای تکمیل بانک اطلاعاتی اوقاف فارس در سامانه جامع موقوفات کشور انجام‌شده گفت: طرح تکمیل و تأیید اطلاعات پایه‌ای رقبات در قالب فعالیت قرارگاه فدک در استان فارس انجام می‌شد و اطلاعات پایه‌ای ۱۹۵ هزار موقوفه فارس در این سامانه ثبت‌شده است.

این مسئول با بیان اینکه گروه‌های بسیاری در این کار فعال بودند و با اظهار اینکه اگرچه زمانی برای پایان کار واردکردن اطلاعات سامانه تعریف‌شده است اظهار کرد در حقیقت نمی‌توان زمانی را برای پایان دادن به کار اعلام کرد، زیرا اطلاعات همه‌روزه در حال ویرایش است و یا اطلاعات جدیدی به سامانه وارد می‌شود.

احترام به ارباب‌رجوع نتیجه راه‌اندازی سامانه جامع اوقاف کشور است

عسکر پور تصریح کرد: با راه‌اندازی سامانه، کار‌های ارباب‌رجوع با سرعت بیشتری انجام می‌شود.

وی در مورد اینکه بیشترین وقفیات فارس متعلق به کدام مناطقی است، گفت: بیشترین رقبات موقوفات فارس به ترتیب به اداره اوقاف و امور خیریه ممسنی، اداره اوقاف ناحیه ۶ شیراز واقع در شهر صدرا، همچنین نواحی یک، دو، چهار و پنج شیراز، اداره کازرون، جهرم، مرودشت، لار و شهرستان‌های اقلید، آباده، بوانات، سپیدان، خنج، لامرد، فراشبند و پاسارگاد تعلق دارد.

انتهای پیام/ن

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار