به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تکمیل واحدهای باقی مانده مسکن مهر نیازمند ورود جدی وزارت راه است و پیشنهادهایی مانند واگذاری این مسئولیت به استانداری ها در حکم از چاله به چاه افتادن است.
بیشتربخوانید : برای دریافت وام مسکن چقدر باید هزینه کنیم؟
یکی از موضوعات امیدوار کننده برای بسیاری از مردم بخاطر رفتن آخوندی از وزارت راه و شهرسازی، تکمیل واحدهای باقی مانده مسکن مهر بود. مطابق با آمار اعلام شده توسط مسئولین این وزارتخانه، هنوز بیش از 500 هزار واحد مسکن مهر تحویل متقاضیان نشده است و با احتساب چهار نفر در هر خانواده، همچنان دو میلیون نفر در کشور منتظر تحویل مسکن مهر خود هستند. افرادی که عمدتا از اقشار متوسط هستند و افزایش شدید اجاره بها در ماه های اخیر بسیاری از آن ها را با مشکلات جدی مواجه کرده است.
در همین راستا محمد اسلامی، وزیر جدید راه و شهرسازی برای تکمیل این واحدها توجه ویژه داشته و در برنامه های اعلامی خود نیز بدان اشاره کرده است. اسلامی پنجم آبان ماه در جلسه رای اعتماد خود در مجلس شورای اسلامی گفت: «به یاری خدای متعال و به کمک مجلس باید یک برنامه زمانبندی مشخص بتوانیم پروژههای مسکن مهر را تعیین تکلیف و تکمیل کنیم». اسلامی بعد از حضور در وزارت راه و شهرسازی نیز این مسئله را به صورت جدی پیگیری کرده است.
در همین راستا، حامد مظاهریان، معاون امور مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در تاریخ ۱۱ آبان ماه از دستور اسلامی برای تشکیل کارگروه مسکن خبر داد و گفت: «از مسائل و چالشهای اصلی این کارگروه، بحث مسکن مهر است». مظاهریان که در دوره آخوندی کمتر به موضوع مسکن مهر می پرداخت، درباره این موضوع گفت: «در بخش مسکن مهر موضوع اصلی این است که حدود 270 هزار واحد مسکن مهر تمام شده وجود دارد که -برای افتتاح و تحویل - منتظر زیر ساخت هستند. قاعدتا بر اساس ماده 85 قانون ساماندهی تهیه زیر ساختها خبر مسوولیت دیگر دستگاههای دولتی مانند وزارت نیرو است».
هرچند درباره ضرورت همکاری لازم دستگاه های مختلف برای تکمیل مسکن مهر به عنوان یک پروژه بزرگ ملی تردیدی وجود ندارد اما متاسفانه در این 5 سال مشکل اصلی عدم تکمیل مسکن مهر این بود که متولی اصلی این پروژه ملی یعنی مسئولین وزارت راه و شهرسازی عزم لازم برای اجرای آن را نداشتند. به شکلی که وزیر مستعفی راه و شهرسازی نه تنها از حضور در افتتاح یک پروژه مسکن مهر هم خودداری نکرد بلکه همواره خود را منتقد این پروژه نشان می داد. این بیتوجهی باعث شده بود تا دیگر مسئولینی که درگیر این پروژه ها بودند و باید بخشی از اقدامات لازم برای تکمیل آن را انجام می دادند نیز اهتمامی برای تکمیل پروژه ها نداشته باشند.
در حالی که تکمیل واحدهای باقی مانده مسکن مهر نیازمند ورود جدی وزارت راه و شهرسازی برای همراه کردن دستگاه های دیگر مانند وزارت خانه های دیگر و استانداری ها و شهرداری هاست، اخیرا بعضی از مسئولین این وزارتخانه، پیشنهادهای دیگری را برای وزیر جدید آماده کرده اند. پیگیری ها حاکی از آن است که در وزارت راه و شهرسازی پیشنهادی مبنی بر تفویض مسئولیت تکمیل واحدهای باقی مانده مسکن مهر به استانداری ها در حال آماده شدن است. پیشنهادی که به دلایل زیر می تواند روند کند تکمیل واحدهای مسکن مهر را به توقف کامل برساند:
۱- استانداران تکالیف بسیاری در استان ها خود دارند و اضافه کردن بار مسئولیت جدید برای آن ها چندان خوشایند نخواهد بود. علاوه بر این، نیمی از استانداران کشور با اجرای قانون ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان مسؤولیت خود را باید واگذار میکنند و استانداران جدید تا مسئولیت های خود آشنا شوند، فرصت بسیاری از دست خواهد رفت.
۲- وزارت راه و شهرسازی نمی تواند به صورت مداوم پیشرفت پروژه ها را از استانداران (زیرمجموعه وزارت کشور) پیگیری کند.
۳- در بسیاری از پروژه ها توان استانداران برای برای مجاب کردن دستگاه های دیگر مانند وزارت نیرو برای انجام تکالیف خود، کفایت نمی کند و برای هر تغییر مورد نیاز در انجام پروژه ها، باید سیر اداری طولانی طی شود که علاوه بر کندتر شدن روند کار، هزینه های غیر لازم به پروژه ها اضافه خواهد شد.
از طرف دیگر، بهانه مشکل مالی برای تکمیل واحدهای مسکن مهر هم یکی دیگر از آدرس های غلطی است که بعضی از مسئولین وزارت راه و شهرسازی آن را مطرح می کنند. این در حالی است که اگر اهتمام جدی برای تکمیل این پروژه ملی وجود داشت، تاکنون با صرف هزینه های بسیار کمتری این پروژه ها پایان یافته بود. از طرفی باید یادآور شد سالانه 4 هزار میلیارد تومان اقساط مسکن مهر به بانک مسکن بر می گردد که مجموع این رقم تاکنون به حدود 20 هزار میلیارد تومان رسیده است و کافی است دولت بخشی از این اقساط بازگشتی را به خود مسکن مهر اختصاص دهد و مسئله را حل کند. این درحالی است که بانک مسکن با مجوزی که از هیئت دولت گرفته است این اقساط را برای تامین کسری صندوق مسکن یکم استفاده می کند.
در پایان باید به این نکته مهم اشاره شود که ضرورت دارد وزیر جدید راه و شهرسازی به جای استفاده از پیشنهادهای افرادی که در این 5 سال نتوانسته اند یا نخواسته اند پروژه مسکن مهر را به پایان برسانند، با جدیت در این پروژه ورود کند و مانع از اتخاذ تصمیم هایی شود که منجر به نا امید شدن متقاضیان مسکن مهر شود.
منبع: فارس
انتهای پیام/