بهزاد قربانی روانشناس و مشاور کودک در گفتگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: این روزها اکثر پدر و مادرها به دنبال پروررش فرزندانی باهوش هستند، اما برای موفق شدن هوش به تنهایی کافی نیست، به عبارت دیگر هوش بدون پشتکار کافی موفقیتی را در پی نخواهد آورد.
وی با بیان اینکه بازی، قصه و نقاشی برای کودکان فقط یک سرگرمی نیست، عنوان کرد: کودکان در عالم بازی، قصه و نقاشی، زندگی را تجربه میکنند، موقعی که کودکتان بزرگتر و با همسالانش وارد بازی شد، او را تشویق کنید که تا لحظه آخر امیدش را از دست ندهد و تلاش کند، همچنین میتوانید قصههایی را برای او بخوانید که شخصیتهای آنها اهل تلاش و پشتکار هستند.
وی گفت: کودکتان را برای فردایش تربیت کنید، نه برای امروز. پس همه چیز را به راحتی در اختیارش قرار ندهید و اجازه بدهید که او برای به دست آوردن بعضی چیزها زحمت دست دراز کردن و برداشتن را متحمل شود.
این روانشناس با بیان اینکه وظایف را در حد توان کودک به او محول کنید و در حین انجام آن کارها، خودتان مراقبش باشید، افزود: برای مثال برای اینکه کودک هر شب سر ساعت کیسه زباله را بیرون ببرد، به او پول توجیبی دهید و در حین این کار نیز خودتان همراه او باشید.
بیشتر بخوانید:راهکارهایی برای افزایش خودباوری در کودکان
وی ادامه داد: احساس اجبار به انجام یک کار، روحیه تلاش گری کودکان را کمرنگ می کند، سعی کنید استعدادها و علایق او را بشناسید و پشتکار او را در همان زمینه بیشتر تقویت کنید.
وی با بیان اینکه به هر حال شکست هم بخشی از زندگی است، افزود: ممکن است کودک شما در زمین فوتبال از حریف شکست بخورد، اما شما به خاطر تلاش و پشتکاری که او در تمام ساعت بازی از خود نشان داده او را تحسین کنید.
قربانی تصریح کرد: به کودکتان بگویید که برای شما بیش از نمره و یا هر موفقیت دیگری این مسئله مهم است که او در هر کاری تمام تلاشش را بکند و به ناامیدی اجازه ندهد که مانع از تلاش و کوشش او شود.
انتهای پیام/
فرزندانتان را به انجام آداب خودتان واندارید؛ زیرا آنان برای زمانی، غیر از زمان شما آفریده شده اند...
«لا تقسروا اولادکم علی آدابکم فانهم مخلوقون لزمان غیر زمانکم»
[1] ـ شرح نهج البلاغه، ابن ابی الحدید، ج 20، ص 267
یعنی خوبه.