حسین عابدینی، مدیر مسئول انتشارات سفیر اردهال در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص دلیل قاچاق کتاب های ایبوک در کشور گفت: دلیل اصلی قاچاق کتابهای ایبوک در کشور این است ما به این کار عادت کردهایم و چون عضو قانون کپی رایت نیستیم این کار را انجام میدهیم. وقتی ناشر ما کتاب ناشر خارجی را بدون اجازه وی منتشر میکند نباید انتظار داشته باشد این اتفاق برای کتاب خودش نیفتد. برای قاچاق کتابهای ایبوک هیچ فکری نشده است و قانون بازدارندهای برای آن وجود ندارد.
وی افزود: دلیل دیگر قاچاق کتابهای ایبوک در کشور، نبود زیرساختهای لازم برای انتشار این کتابهاست.کسی که فایل ایبوک کتابش را روی سایتی میگذارد یک نفر با کمترین اطلاعات رایانهای میتواند به کتاب ایبوک دسترسی پیدا کند و آن را منتشر کند. چون امنیت و زیر ساخت لازم برای انتشار کتابهای ایبوک وجود ندارد.
مدیر مسئول انتشارات سفیر اردهال با اشاره به اینکه قاچاق کتاب ایبوک بدون دردسر اتفاق میافتد، اظهار داشت: تولید ایبوک برای یک کتاب سخت نیست. برای این کار صفحههای یک کتاب را اسکن میکنند و در اینترنت قرار میدهند.کسی هم تاکنون شکایتی نکرده و پیگیر این مسئله نشده است. دلیل کپی کردن کتاب و فروش در بازار این است که کسی قانون کپی رایت را رعایت نمیکند. تنها اتفاقی که میتواند از قاچاق کتابهای ایبوک جلوگیری کند، فقط برخورد جدی با افرادی است که این کار را انجام میدهند. باید کارگروهی یا جایی باشد که قاچاق کتابهای ایبوک را پیگیری میکند.
عابدینی با اشاره به اینکه پیدا کردن کسی که فایل یک کتاب را کپی میکند برای بخشی که کار رایانهای انجام میدهد سخت نیست، بیان کرد: اگر قاچاقچیان کتابهای ایبوک گرفتند باید جریمه زیادی برای وی درنظر بگیرند تا دیگر کسی جرأت نداشته باشد این کار را انجام دهد. قانونی پشت سر ناشر باشد و از وی حمایت کند، نه اینکه فقط حرف بزنند. کتاب خودم را در یک صحافی منتشر کردند و فروختند، وقتی به کسی که این کار را انجام داده بود اعتراض کردم گفت اگر از من مدرکی داری شکایت کن. چطور میتوانستم ثابت کنم وی این کار را انجام داده است. از طرف دیگر پیگیری قانونی آن زمان زیادی میبرد، برای همین ناشر از شکایت کردن پشیمان میشود.
انتهای پیام/