به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بطری های آب یکی از معمول ترین انواع زباله های پلاستیکی هستند. در همین راستا محققان دانشگاه ملی سنگاپور روشی ارزان برای تبدیل این بطری ها به یک آئروژل کارآمد ابداع کرده اند.
آئروژل ها موادی با حفره های نانومتری، چگالی پایین، منافذ زیاد و مساحت داخلی بالا هستند.
گروهی از محققان به رهبری «های مین دونگ» و «نان فان تین» برای این منظور از بطری های پلاستیکی PET استفاده کردند. این بطری ها به فیبر تبدیل شدند و روی آنها با سیلیکا پوشیده شد. در مرحله بعدی که شامل فرایندهای تولیدی پیچیده است، فیبرها به صورت شیمیایی فرآوری شده و در این مرحله فیبرها متورم و سپس خشک می شوند.
بیشتربخوانید:تولید اولین هواژلی معجزهگر از بطریهای پلاستیکی
آئروژل تولید شده سبک، متخلخل و انعطاف پذیر است. همچنین این نخستین آئروژل در جهان است که از PET ساخته می شود.
ماده مذکور کاربردهای فراوانی دارد. به عنوان مثال اگر پوشش روی آن از ترکیبات گروه متیل باشد، می تواند ۷ برابر قدرتمندتر از جاذب های موجود نفت را به خود جذب کند.
علاوه بر آن می توان آن را به عنوان عایق صوتی و گرمایی در ساختمان ها به کار برد.
اگر روی آئروژل پوششی از جنس مواد آمین به کار رود، فیلتر مذکور قابلیت جذب دی اکسید کربن و ذرات گرد و غبار را دارد و می توان آن را در فیلتر ماسک های چندبار مصرف به کار برد.
همچنین محققان به دنبال اصلاحاتی در سطح آئروژل هستند تا بتواند گازهای سمی مانند مونوکسید کربن را جمع آوری کند.
اما بهترین مورد کاربری آن استفاده در عایق کت های آتش نشانان است. هنگامی که آئروژل با مواد شیمیایی ضد آتش پوشانده شود می تواند در برابر حرارتی تا ۶۲۰ درجه سانتیگراد مقاومت کند.
این میزان ۷ برابر تحمل مواد عایقی است که در کت های آتش نشانان به کار می رود.
این در حالی است که وزن آئروژل فقط ۱۰ درصد مواد مذکور است. علاوه بر آن آئروژل نرم تر و انعطاف پذیرتر است.
منبع: مهر
انتهای پیام/