به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، سران ترکیه، روسیه، آلمان و فرانسه در پایان نشست چهارجانبه استانبول با صدور بیانیه مشترکی بر تعهد خود به راهحل سیاسی به عنوان تنها راه پایان دادن به بحران سوریه و ضرورت احترام به استقلال، حاکمیت، وحدت و تمامیت ارضی این کشور تاکید کردند.
مهمترین بندهای بیانیه مشترک اجلاس چهارجانبه استانبول
- در بیانیه پایانی اولین اجلاس چهارجانبه استانبول درباره سوریه که با حضور ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه، رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه، امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه و آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان برگزار شد، نکات زیر مورد توافق قرار گرفت:
- پایبندی بر حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی سوریه و تعهد به اصول منشور سازمان ملل در تلاشها برای حل بحران سوریه همزمان با رد طرحهای جداییطلبانهای که حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه و امنیت ملی کشورهای همجوار را تهدید میکند.
- حمایت از راه حل سیاسی بحران سوریه و تعهد به تلاش با هم برای زمینهسازی شرایطی که محرک راه حل سیاسی در جهت برقراری صلح و ثبات در سوریه باشد.
- تاکید بر اینکه حل بحران سوریه نظامی نبوده و تنها از طریق راهکار سیاسی مبتنی بر مذاکراتی همسو با قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت ممکن خواهد بود.
- اهمیت همکاری و هماهنگی بین تمام طرحهای بینالمللی با هدف مشارکت در ایجاد راه حلی دائمی و ثابت و کارآمد برای بحران.
- برقراری آتشبس فراگیر در سوریه و تداوم تلاش مشترک علیه تروریسم تا نابودی کامل دو تشکیلات داعش، جبهه النصره و افراد، گروهها و تشکیلات مرتبط با القاعده و داعش و دیگر گروههایی که شورای امنیت آنها را تروریستی میداند.
- دعوت به تشکیل کمیته تدوین قانون اساسی جدید سوریه قبل از پایان سال ۲۰۱۸ با هدف اصلاح قانون اساسی و زمینهسازی برای برگزاری انتخابات شفاف و آزاد تحت نظارت سازمان ملل که تمامی سوریها از جمله سوریهای مقیم کشورهای دیگر در آن مشارکت کنند و عالیترین معیارهای شفافیت و قانونی بودن در آن رعایت شود.
- استقبال از توافق روسیه و ترکیه درباره ثبات وضعیت در منطقه ادلب که در ۱۷ سپتامبر ۲۰۱۸ به امضا رسید و تقدیر و تشکر بابت پیشرفت احراز شده در زمینه خروج سلاحهای سنگین و اخراج گروههای تروریستی تندرو از منطقه عاری از سلاح.
- مخالفت با استفاده از سلاحهای شیمیایی از سوی هر طرفی در سوریه یا هر مکان دیگر در جهان و دعوت از طرفهای درگیر سوری برای احترام گذاشتن به معاهده منع تسلیحات شیمیایی.
- تاکید بر اهمیت زمینهسازی مناسب در سراسر سوریه جهت بازگشت امن و داوطلبانه آوارگان و پناهجویان سوری به منازل و شهرهای اصلیشان و حمایت از بازگشتههایی که در معرض درگیری مسلحانه، ظلم سیاسی و بازداشت اجباری بودهاند و تامین زیرساختهای لازم برای افراد بازگشته.
- درخواست از جامعه جهانی و در راس آن سازمان ملل و سازمانهای بشردوستانه برای افزایش کمکهای انسانی به ملت سوریه.
انتهای پیام/