یکی از احساس‌های انسان می‌تواند تاثیر بسیار خطرناکی بر سلول‌های مغزی بگذارد و فرد را در میانسالی درمعرض ابتلا به یکی از بیماری‌های مرگبا قرار دهد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند داشتن استرس در زندگی در سنین میانسالی می‌تواند سبب تحلیل رفتن مغز و افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر درسال‌های آتی شود.

به گفته محققان استرس سبب ترشح هورمون کورتیزول دربدن می‌شود که اثر‌های زیان بار بر سلامت بدن دارد.


بررسی درباره اثرگذاری استرس بر تحلیل رفتن ابعاد مغز و ایجاد وضعیت مساعد برای ابتلا به آلزایمر به وسیله محققان دانشگاه هاروارد انجام شده و درمجله Neurology به چاپ رسیده است.

افت حافظه و ضعیف شدن قدرت آن در افراد بالای ۴۰ سال به دلیل استرس بیش از حد در آنها و ترشح هورمون کورتیزول است.

در این پژوهش دانشمندان به بررسی توان حافظه ۲۲۳۱ نفر با میانگین سنی ۴۹ سال که سابقه آلزایمر نداشتند، پرداختند؛ آن دسته از افراد که دچار استرس فراوان بودند بیش از دیگران دچار دگرگونی در ساختار مغز و تحلیل رفت سلول‌های آن قرار داشتند.


در این مطالعه کارشناسان ابتدای آزمایش و آنگاه پس از گذشت ۸ سال دوباره آزمایش حافظه از داوطلبان گرفتند. وضعیت سلامت روان، جنسیت، استفاده از مواد دخانی، وزن و سطح استرس آن‌ها درکنار انجام اسکن رنگی از مغز هم مورد بررسی قرار گرفت.

آن دسته از افراد که استرس بیشتری در طول سال‌ها داشتند کمترین نمره را در آزمایش حافظه به دست آوردند؛ این افراد دارای حجم مغز کوچک تری به نسبت افراد خونسرد بودند که سطح استرس در آن‌ها کمتر بود.

فواید و مضرات ترشح  هورمون کورتیزول در بدن

هورمون کورتیزول (استرس) به وسیله غدد‌های آدرنال دربدن برای پاسخ به استرس تولید می‌شود؛ این هورمون می‌تواند سبب کاهش التهاب، کنترل قند و فشارخون، تنظیم سوخت و ساز بدن و کمک به پاسخ سیستم ایمنی بدن به التهاب‌ها شود، اما ترشح بیش ازاندازه آن می‌تواند سبب افزایش ضربان قلب، ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، استرس، ریزش مو، چاقی یا لاغر شدن، معده درد، ازدست دادن تمرکز و مواردی از این دست شود.


بنا برداده‌های به دست آمده کارشناسان به افراد توصیه می‌کنند به ویژه اگر در زندگی کاری، درسی یا خانوادگی دچار استرس فراوان هستند با انجام راهکار‌های مختلف ازجمله مراجعه به پزشک، شرکت درجلسه‌های مشاوره گروهی، انجام مراقبه، مصرف دارو برای بازه زمانی استاندارد، استفاده از تکنیک‌های آرام سازی و مواردی ازاین دست سطح استرس خود را کنترل کنند و آن را کاهش دهند.


به گفته محققان، هورمون کورتیزول بر عملکرد بسیاری از ارگان‌های بدن اثر می‌گذارد، اما وجود میزان فراوان از این هورمون می‌تواند سبب ایجاد اختلال در عملکرد بدن و حتی سبب آسیب به حافظه شود.
منبع:dailymail
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار